ZF Power Summit

Frans Timmermans, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, omul-cheie în Green Deal şi tranziţia energetică, vine pe 23/24 februarie la ZF Power Summit 2021. Care sunt temele de discuţie?

Frans Timmermans. FOTO: EC - Audiovisual Service. Fotograf Lukasz Kobus

Frans Timmermans. FOTO: EC - Audiovisual Service. Fotograf Lukasz Kobus

Autor: Roxana Petrescu

29.01.2021, 00:07 572

♦ ZF Power Summit, cel mai important eveniment dedicat energiei găzduit de platforma media ZF, a ajuns la cea de-a zecea ediţie ♦ După un an cu totul excepţional, ZF Power Summit propune în 2021 o temă care poate accelera redresarea postpandemie: Cum devine tranziţia energetică noul val de creştere pentru România? Cei mai în măsură oameni să răspundă la această întrebare şi-au confirmat deja prezenţa.

Frans Timmermans, vicepreşe­dinte executiv al Comisiei Europene, cel care conduce de la cel mai înalt nivel realizarea şi implementarea Green Deal şi a directivelor care vor asigura neutralitatea climatică la nivelul anului 2050 în UE, va deschide ediţia de anul acesta a ZF Power Summit.

Evenimentul va avea loc în perioada 23-24 februarie, într-un format hibrid, care va include intervenţii în exclusivitate, interviuri one on one, dar şi dezbateri online, rezultând un concept interactiv care respectă toate regulile de siguranţă impuse.
De la identificarea soluţiilor privind reducerea emisiilor de carbon, gestionarea Fondului pentru o Tranziţie Justă pentru statele care vor fi afectate de tranziţia energetică, până la elaborarea paşilor care duc spre statutul de economii circulare a statelor UE, Frans Timmermans este omul care joacă un rol cheie în toată această ecuaţie.

Tranziţia energetică nu este astfel numai despre energie, ci despre economii în ansamblu, iar la ZF Power Summit, alături de  Frans Timmermans, încercăm să analizăm impactul acestei transformări asupra UE, dar mai ales asupra statelor producătoare de petrol şi gaze, cum este România.


Printre temele de discuţie se vor afla:

Ce rol poate juca tranziţia energetică şi pachetul Green Deal în acţiunea de relansare economică postpandemie?

Care sunt noile provocări în calea tranziţiei energetice, mai ales după 2020? Cum le depăşim?

România este al doilea producător de gaze la nivel european. Ce rol mai joacă gazul în noua ecuaţie energetică a UE şi ce soluţii există pentru ca ţări bogate în resurse, precum România, să nu piardă acest avantaj?

Frans Timmermans este unul dintre cei mai în măsură oameni să raspundă la aceste întrebări, iar alături de el specialişti şi lideri, autorităţi şi exponenţi ai noii generaţii de energeticieni au acceptat invitaţia Ziarului Financiar la dezbatere.
Timp de un deceniu, ZF Power Summit a adunat sute de lideri şi mii de participanţi în jurul dezbaterilor sale, a intuit tendinţe, a generat controverse şi a dovedit necesitatea discuţiilor deschise în jurul unui subiect care ne priveşte pe toţi, energia, în toate formele ei.

În 2021, după un an cu totul excepţional, Ziarul Financiar propune în ediţia aniversară a ZF Power Summit o temă prin care vrea să genereze soluţiile necesare pentru ceea ce poate deveni un nou val de creştere economică, mai necesar ca niciodată.
Cu direcţiile potrivite şi investiţiile corecte, tranziţia energetică are în ea energia de a deveni un motor de dezvoltare, după cel din auto. Va şti România să-şi joace cărţile?

Aflaţi la ZF Power Summit 2021, un eveniment cu o structură nouă, perfect adaptată actualelor condiţii, care va cuprinde paneluri offline şi online, interviuri one on one şi intervenţii în exclusivitate.

De zece ani, totul despre energie.
roxana.petrescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO