ZF Power Summit

Urmează ZF Power Summit, 23 - 24 februarie. Cei mai puternici executivi din energie vin la Power Summit. Eric Stab, preşedinte & CEO al ENGIE România: Până în 2030 vom deveni unul dintre liderii energiei verzi în România

Eric Stab, preşedinte & CEO of ENGIE România: Pe plan local, obiectivul nostru este de a  ocupa o poziţie de lider pe segmentul de energie regenerabilă centralizată - dat fiind că energia eoliană şi cea solară vor avea o pondere tot mai mare în viitorul mix energetic al ţării - şi de a oferi energie verde clienţilor noştri, persoane fizice sau juridice.

Eric Stab, preşedinte & CEO of ENGIE România: Pe plan local, obiectivul nostru este de a ocupa o poziţie de lider pe segmentul de energie regenerabilă centralizată - dat fiind că energia eoliană şi cea solară vor avea o pondere tot mai mare în viitorul mix energetic al ţării - şi de a oferi energie verde clienţilor noştri, persoane fizice sau juridice.

Autor: Roxana Petrescu

03.02.2021, 07:00 467

Eric Stab conduce din 2010 operaţiunile ENGIE în România şi, ca în fiecare an, va participa la dezbaterile găzduite de ZF Power Summit.

După un an cu totul excepţional, ZF Power Summit propune în 2021 o temă care poate accelera redresarea postpandemie: Cum devine tranziţia energetică noul val de creştere pentru România? Evenimentul va avea loc în perioada 23-24 februarie, va fi transmis online pe www.zf.ro şi-i va reuni pe cei mai importanţi lideri din energie, autorităţi şi factori de decizie europeni.

Eric Stab, preşedinte & CEO of ENGIE România, a acceptat invitaţia ZF la dialog, urmând ca în cadrul unui interviu să expună viziunea ENGIE, unul dintre liderii tranziţiei energetice, pe termen lung.

Pe plan local, ENGIE este cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze na­tu­rale, care de-a lungul anilor şi-a diver­si­ficat portofoliul prin achiziţii în do­me­niul energiei regenerabile şi prin dez­v­olta­rea activităţilor de furnizare a ener­giei.

Recent, ENGIE a anunţat preluarea unui proiect solar de 9,3 MW, care se adaugă celor 100 MW achiziţionaţi în segmentul eolian.

„Această achiziţie marchează o nouă etapă în atingerea obiectivului de a deveni, până în 2030, un investitor important în domeniul energiei regenerabile în România şi de a contribui, astfel, la ambiţia grupului de a fi liderul tranziţiei energetice. Pe plan local, obiectivul nostru este de a ocupa o poziţie de lider pe segmentul de energie regenerabilă centralizată - dat fiind că energia eoliană şi cea solară vor avea o pondere tot mai mare în viitorul mix energetic al ţării - şi de a oferi energie verde clienţilor noştri, persoane fizice sau juridice“ a declarat, la momentul achiziţiei, Eric Stab, preşedinte & CEO of ENGIE România.

Cum va arăta mixul de energie al României pe termen lung în viziunea unuia dintre cei mai mari jucători şi ce rol va mai avea gazul pe acest drum? Eric Stab, unul dintre cei mai în măsură specialişti să raspundă la aceste întrebări, va participa la ediţia aniversară a ZF Power Summit.

Timp de un deceniu, ZF Power Summit a adunat sute de lideri şi mii de participanţi în jurul dezbaterilor sale, a intuit tendinţe, a generat controverse şi a dovedit necesitatea discuţiilor deschise în jurul unui subiect care ne priveşte pe toţi, energia, în toate formele ei.

În 2021, după un an cu totul excepţional, Ziarul Financiar propune în ediţia aniversară a ZF Power Summit o temă prin care vrea să genereze soluţiile necesare pentru ceea ce poate deveni un nou val de creştere economică, mai necesar ca niciodată.

Alături de liderii de pe piaţa locală a energiei, şi-au anuţat participarea la ZF Power Summit şi factorii de decizie europeni.

Printre aceştia se numără Frans Timmermans, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, cel care conduce de la cel mai înalt nivel realizarea şi implementarea Green Deal şi a directivelor care vor asigura neutralitatea climatică la nivelul anului 2050 în UE.

Alături de Frans Timmermans şi-a confirmat prezenţa şi Christian Kettel-Thomsen, vicepreşedintele Băncii Europene pentru Investiţii (BEI), unul dintre cei mai puternici finanţatori ai energiei româneşti, care deja a anunţat oficial că nu va mai sprijini proiectele pe gaze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO