ZF Private health

ZF Private Health. Acţionarii spitalului de recuperare Vraja Mării din Eforie Sud alocă 6 mil. euro pentru al doilea spital

08.07.2022, 00:05 Autor: Mirabela Tiron

Compania Asclepios, controlată de medicul Dan Mugurel Raica, ce deţine complexul de recuperare me­dicală Vraja Mării din Eforie Sud, investeşte 6 milioane de euro în al doilea spital de recuperare, ce va opera 150 de paturi.

„În 2010 au fost puse bazele primului spital cu 137 de paturi. Anul trecut am avut 2500 de pacienţi în re­gim de internare, acestora li se adaugă 600 de pacienţi în regim ambulatoriu şi 500 de pacienţi spitalizare de zi, pentru afecţiuni care nu au necesitat internare continuă“, a spus Oana Crângaşu, directorul general al complexului de recuperare medicală Vraja Mării, în cadrul emisiunii ZF Private Health, realizată de ZF cu Banca Transilvania şi Regina Maria.

Pe piaţa locală, centrele de recu­perare medicală sunt noul pariu al ope­ratorilor privaţi ce au sesizat nevoia pentru aceste servicii medicală în piaţă. „Suntem în centrul staţiunii Eforie Sud, la 100 de metri de plajă. Factorii sanogeni, apa, nămolul de Techirghiol sunt folosiţi în cadrul terapiilor. Pe lângă procedurile con­sacrate facem toată partea de terapii cu nămol, băi, masaje, nămoloterapia dar există ba­zin acoperit cu apă de Techirghiol, exis­tă băi reci care sunt accesibile pacienţilor“.

Nevoia de recuperare medicală este într-o continuă creştere din cauza stilului de viaţă: sedentarismul, ali­mentaţia pe fugă, stresul, munca în exces, toate contribuie la apariţia unor boli mai devreme decât la generaţia părinţilor noştri, potrivit ei.

Anul trecut, compania Asclepios, ce deţine acest complex de recuperare, a finalizat cu o cifră de afaceri de 16 mil. lei iar în acest an estimează o creştere cu 10% a cifrei de afaceri, potrivit ei.

„Cererea este în creştere pentru serviciile de recuperare medicală, cu aât mai mult după pandemie, stilul de viaţă a fost afectat şi de aceşti doi ani. Din acest considerent volumele au fost în creştere, lucrăm pe bază de programare care se face cu câteva luni înainte“.

 

Investeşte în al doilea spital

Compania va dubla capacitatea de tratament, prin deschiderea unei locaţii noi pe malul mării. „Noul spital va avea 150 de paturi, investiţia se ridică la 3,5 milioane de euro, iar cos­turile finale vor ajunge la 6 milioane de euro la momentul în care va fi dat în funcţiune spitalul“.

Politica este de investiţii continue în perfecţionarea activităţii, am apelat la credite bancare dar sunt şi proiecte de fonduri europene pe care le ur­mărim, a mai spus ea. „Afecţiunile pe care le tratăm noi sunt multiple, recu­perarea medicală se adresează pacien­ţilor postCuintervenţii chirurgicale, dar şi celor cu afecţiuni reumatologice, neu­rologie, ginecologice“.

Medicul Dan Mugurel Raica, administratorul şi fondatorul Asclepios, mai deţine acţiuni la spitalul privat Euromaterna din Constanţa, cea mai mare maternitate privată din Dobrogea.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria