ZF Private health

ZF Private Health. Adriana Gomotîrceanu, cofondatorul Centrului Medical TopMed din Târgu-Mureş: Am investit în echipamente noi, am plecat de la ideea că vrem să facem medicină cu aparatură de ultimă tehnologie

04.06.2022, 00:05 Autor: Mirabela Tiron

♦ 1996 este anul în care a fost înfiinţat Topmed ca un cabinet privat de medicină internă şi ecografie, iar în 2010 a fost deschis spitalul.

Compania Centrul Medical TopMed din Târgu-Mureş, aflată în top 20 de jucători pri­vaţi pe piaţa de sănătate, fondată de doi me­dici, cu afaceri de 76,6 milioane de lei, esti­mea­ză o creştere a afacerilor după ce în acest an a pus în funcţiune noi echipamente în spital.

„Anul trecut am finalizat cu o cifră de afaceri de 76,6 milioane de lei, iar pentru anul acesta estimăm o creştere, dat fiind că din acest an a intrat în funcţiune al doilea computer tomograf, mamograful şi noul aparat de radiologie. Am îmbunătăţit sistemul informatic şi vrem să dezvoltăm punctele de lucru, suntem în fază de extindere proiect“, a declarat pentru ZF medicul Adriana Gomotîrceanu, cofondatorul companiei Top Med, la emisiunea ZF Private Health, realizată de ZF în parteneriat cu Banca Transilvania şi Regina Maria.

În prezent, reţeaua Top Med include un spital în Târgu-Mureş, cu puncte de lucru la Reghin şi Sighişoara, şi două policlinici în Târgu-Mureş, una în Reghin şi una în Sighişoara. Ea a pus bazele acestui business alături de soţul ei medic în anul 1996.

„Am plecat de la ideea că aş dori să fac altfel medicina, serviciile să fie de cel mai înalt standard prin cunoştinţe şi aparatură de ultimă tehnologie. Am pornit cu un cabinet de ecografie şi medicină internă.“

„Au venit mulţi colegi care ne-au solicitat să ni se alăture, mi-am dat seama că pentru a rezolva rapid problemele unui pacient trebui să avem o echipă multidisciplinară, niciun pacient nu are doar o boală. Acum suntem spital în care rezolvăm probleme complexe“.

În ambulatoriu au fost efectuate peste 273.00 de consultaţii (există puncte de lucru Sighişoara şi Reghin), 5836 de pacienţi pe oncologie am avut anul trecut şi 1164 de pacienţI pe radioterapie, potrivit ei. Pe chirurgie spitalul a avut 1000 de pacienţi anul trecut iar pe cardiologie 400 de pacienţi pe internare continuă.

„Am devenit un centru de oncologie, hematologie şi radioterapie, cele tei specialităţi concură la rezolvarea unui pacient cu cancer. Anul trecut am reuşit să avem un laborator perfromant de radioterapie, medici foarte bine pregătiţi, este o activitatea de rezolvare cu mijloacele cele mai moderne“.

Medicul spune că de-a lungul anilor au fost realizate investiţii în echipamente moderne.

„Pe radioterapie avem două acceleratoare de ultimă generaţie. Avem două computer tomografe de înaltă performanţă. (…) În prezent suntem în proces de modernizare a ultimei porţiuni a centrului, în noua clădire vom pune rezonanţă magnetică, am cumpărat şi mamograf cu tomosinteză“.

Ea mai spune că în pandemie a crescut cererea pentru serviciile medicale private. „Am avut o creştere a cererii în pandemie, dat fiind că unele spitale de stat au devenit doar cu circuit Covid“.

În prezent Topmed a devenit un spital multispecialitate cu 95 de paturi de internare continua, cu secţie de specialităţi chirurgicale, secţie ATI, compartiment ortopedie, compartiment cardiologie intervenţională, compartiment specialităţi medicale, compartiment oncologie  şi compartiment radioterapie, potrivit ei.

TopMed are şi  46 de paturi de internare de zi, în Târgu Mureş şi la sediile din Sighişoara şi Reghin. Datele publice arată că firma avea 243 de angajaţi anul trecut.

„Trebuie să învăţăm oamenii, avem nevoie de oameni performanţi. Avem un plan de instruire continuă, am iniţiat o conferinţă la care chemăm profesori  marcanţi din străinătate şi din alte centre“.

În Târgu Mureş mai operează şi alţi jucători, printre care spitalul privat Nova Vita, unul din cele mai mari spitale private din ţară, cu 170 de paturi, care a finalizat anul trecut cu afaceri de 6,5 milioane de euro, în creştere cu 15% faţă de anul anterior, potrivit oficialilor companiei. Nova Vita este deţinut de Virgil Mailat (fost acţionar al producătorului Bere Mureş -companie achiziţionată de Heinekein în 2008 pentru 150 de milioane de euro), de Laura şi Delia Mailat, fiicele antreprenorului.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria