ZF Private health

ZF Private Health. Alexandru Vasile, cofondatorul Policlinicii Maieru, judeţul Bistriţa: Vrem să dezvoltăm un laborator de analize şi cabinete medicale în alte două comune din judeţ

27.05.2022, 18:00 Autor: Georgiana Mihalache

♦ Policlinica Maieru are 22 de specialişti în medicină, dintre care 15 medici ♦ Cifra de afaceri în 2021, primul an complet de activitate, a fost de 2,3 milioane de lei.

Antreprenorul Alexandru Vasile, de profesie farmacist, a decis în urmă cu doi ani să pornească Policlinica Maieru, în comuna bistriţeană cu acelaşi nume, la circa 45 km de Bistriţa. Planurile de dezvoltare urmăresc extinderea, dar tot în mediul rural, o zonă ocolită de marii operatori privaţi. În 2021, Policlinica Maieru a generat afaceri de circa 2,3 mil. lei, din datele antreprenorului.

„Am pornit împreună cu asociatul meu Vasile Negruşier şi totul a venit natural, văzând nevoia oamenilor din zonă. Eu de profesie sunt farmacist, am început dezvoltarea în mediul rural în 2013, când am deschis prima farmacie. Văzând nevoile pacienţilor, am decis să facem mai mult, adică nu doar eliberare de medicament, ci şi consultaţii şi tot ce înseamnă medicina specializată“, a spus Alexandru Vasile.

El a precizat că locul pentru a dezvolta policlinica a fost ales pentru că Maieru este una dintre cele mai mari comune din judeţ şi se află la o distanţă semnificativă de oraşul Bistriţa, unde nevoia de servicii medicale private este deja acoperită. Pacienţii pot avea astfel infrastructură medicală fără să fie nevoiţi să parcurgă un drum de zeci de kilometri.

Clădirea în care funcţionează Policlinica Maieru este proprietarea companiei şi are 1.300 mp, în prezent doar jumătate din această suprafaţă fiind folosită. Antreprenorul spune însă că a început deja dezvoltarea şi în restul spaţiului.

„Încercăm să aducem cât mai mulţi medici specialişti, să deservim cât mai multe afecţiuni, patologii ale pacienţilor şi totodată să ne asigurăm tot ce înseamnă aparatură de top. Urmează să facem şi internări de zi şi reuşim să le facem pe toate, încet, cum putem.

Dintre patologiile adulţilor, cele mai frecvente sunt cardiologia, neurologia, urologia ginecologia sunt foarte des cerute“, a mai spus Alexandru Vasile.

O consultaţie în Policlinica Maieru costă în medie 150 de lei. Contractul operatorului medical cu Casa de Asigurăria coperă în prezent doar recuperarea medicală şi stomatologia, o problemă fiind faptul că medicii nu pot lucra în contract cu Casa decât într-un singur loc.

Planurile antreprenorului urmăresc extinderea, atât la nivel de servicii, prin includerea spitalizărilor de zi de exemplu sau a oftalmologiei, de exemplu, cât şi la nivel de unităţi.

„Mai avem în plan dezvoltare pe mediul rural în alte două comune din judeţ şi sigur anul acesta vor fi finalizate cabinetele medicale. Mai avem în dezvoltare în mediul rural un laborator de analize medicale, care o să deservească atât Policlinica Maieru, cât şi restul comunelor din judeţ, o să creăm mai multe puncte de recoltare. Acolo avem o colaborare cu partenerii nostrii de la MedTotal, policlinică privată din oraşul Bistriţa şi încercăm să aducem pacientului tot la el acasă, consultaţii, analize, eliberare de reţetă“, a mai spus Alexandru Vasile.

Dacă extinderile plănuite de antreprenor vor avea loc în acest an, estimările fondatorului Policlinicii Maieru sunt de creştere cu cel puţin 50%, ceea ce ar duce businessul la peste  3 mil. lei în 2022.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria