ZF Private health

ZF Private Health. Amalia Anghel, fondatoarea Clinicii Skinmed: Deschidem un alt sediu în zona de nord a Bucureştiului, o investiţie de aproximativ 2 milioane de euro

15.07.2022, 00:05 Autor: Georgiana Mihalache

♦ Clinica Skinmed a apărut în 2014 în Bucureşti, fiind fondată de medicul dermatolog Amalia Anghel ♦ De la un sediu în sudul Capitalei, brandul se extinde şi în zona de nord a Bucureştiului.

Medicul Amalia Anghel a pus în urmă cu opt ani bazele Skinmed, o clinică specializată în afecţiunile dermatologice în Bucureşti, după o investiţie de 300.000 de euro. În prezent, antreprenoarea are în desfăşurare o extindere a clincii şi în nordul Bucureştiului.

 „În 2022 am decis să facem o achiziţie importantă imobiliară, astfel încât să deschidem un alt sediu, dar păstrându-l pe acesta care este în zona de sud. Vom deschide o nouă locaţie în zona de nord a Bucureştiului. Am avut în vedere în primul rând acoperirea. În ultimul an, spaţiul pe care noi îl avem a devenit necuprinzător, noi având acum o medie de aproximativ 80 de pacienţi pe zi“, a povestit Amalia Anghel.

Noua clinică va fi gata anul viitor, în 2023, iar investiţia în amenajare şi în achiziţia spaţiului va depăşi 2 mil. euro, mai spune antreprenoarea. De altfel, doar imobilul pentru clinică a costat 1,2 mil. euro. Suprafaţa clinicii va fi de 600 mp, cu o zonă exterioară de 800 mp şi o parcare privată.

„În Skinmed lucrurile se desfăşoară pe mai multe paliere. Vorbim pe de-o parte despre zona dificilă care înseamnă dermato-on­cologia, unde noi avem aşa experienţă în prevenţie, în der­matoscopii, imagistica medicală, în tratamentele chirurgicale, moni­torizarea pacien­ţilor oncologici.

La polul opus, vorbim despre terapiile de estetică medical, tratamentele injectabile, care sunt partea frumoasă a acestei acestei ramuri a medicinei“, a mai spus Amalia Anghel.

Estetica medicală are o pondere de circa 30% din cifra de afaceri a Skinmed, uiar trendul terapiilor estetice s-a dezvoltat şi menţinut inclusiv în anii de pandemie, mai spune fondatoarea clinicii.

„O altă zonă care pentru noi a crescut în anii de pandemie a fost examinarea scalpului şi terapiile de scalp. Pentru că extrem de mulţi pacienţi s-au confruntat cu căderea părului, asociată cu infecţiei virale Covid, dar şi stresulului. Tot sistemul de diagnostic şi tratament al scalpului a avut o creştere de 70% în aceşti doi ani“, a mai adăugat Amalia Anghel.

În 2021, în cadrul Skinmed s-au făcut 10.600 de tratamente dermatologice şi estetice, iar peste 3.700 de pacienţi au trecut pentru prima dată pragul clinicii, fiind pacienţi noi.

„Dermatoscopia a crescut cu 50% în aceşti ani de pandemie pentru că pacienţii cu probleme serioase, cu leziuni cu suspiciune oncologică, au ajuns în schimb pentru diagnostic. Există cerere. Prevenţia pe care noi o efectuăm în Skinmed este salvatoare de viaţă. Un melanom diagnosticat în stadiu incipient, cu excizie chirurgicală corectă, este egal vindecare“, a mai spus Amalia Anghel.

Fondatoarea Skinmed precizează că în ultimii ani businessul a crescut cu un ritm constant de 30%, ajungând la peste 4,8 mil. lei în 2021, din datele de la Finanţe. Pentru anul 2022, antreprenoarea vrea să crească vânzările cu încă 20%, ceea ce ar duce clinica la afaceri de peste 1,1 mil. euro după opt ani de la deschidere.

„Skinmed a fost rezultatul pasiunii mele pentru dermatologie. Skinmed înseamnă medicina pielii, eu fiind dermatolog. În 2014 a început businessul. Ca eu să pot să fiu extrem de eficientă în ceea ce fac şi performantă am nevoie de o libertate pe care eu să o pot controla“, a mai spus Amalia Anghel.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria