ZF Private health

ZF Private Health. Andreea Constantin Vîlcioiu, director general al Spitalului Zetta: În 2022 am depăşit 5,2 mil. euro, previzionăm o creştere de 18% pentru 2023

24.02.2023, 09:00 Autor: Georgiana Mihalache

În 2022, brandul medical Zetta, specializat în chirurgie plastică, reconstructivă şi microchirurgie, s-a transformat din clinică în spital Anual, peste 10.000 de pacienţi trec pragul Zetta pentru intervenţii chirurgicale, consultaţii, proceduri de cabinet.

În 2023, Spitalul Zetta, creat în urmă cu un deceniu de medicul Dragoş Zamfirescu, urmează să treacă pragul de 6 mil. euro afaceri, din estimările Andreei Constantin Vîlcioiu, director general al unităţii medicale. Strategia de dezvoltare urmăreşte poziţionarea ca hub de chirurgie plastică pentru medicii care vor să opereze pacienţii proprii, Spitalul Zetta oferind de la spaţiu, la personal auxiliar pentru des­fă­şurarea actului me­dical. „Noi funcţionăm ca un hub chirurgical, sunt medici care au pacienţi proprii, iar noi le punem la dispoziţie infrastructură, personal medical. Această parte de hub medical aduce 90% din business, toţi me­dicii sunt colaboratori, noi nu avem medici angajaţi. Noi coor­do­năm partea de consultaţii şi proceduri de cabinet. Pentru operaţii, toţi pa­cienţii sunt ai medicilor“, a spus Andreea Constantin Vîlcioiu, direc­tor general al Spitalului Zetta.

Totuşi, anul 2022 a însemnat şi creşteri de cheltuieli pentru unitatea medicală, de la chirie, la utilităţi, mentenanţa echipamentelor. În total, 65 de medici colaborează cu Spitalul Zetta, iar în 2022 peste 10.000 de pacienţi au venit la unitatea privată. O treime dintre aceştia au făcut intervenţii chirurgicale, iar restul au venit pentru consultaţii şi proceduri de cabinet.

 "Cele mai căutate intervenţii sunt augmentarea mamară cu implant, chirurgia pleoapelor, chirurgia mâinilor, mici intervenţii de chirurgie plastică pentru tratamentul cicatricilor, exciziile de tumori", a mai spus directorul general al Spitalului Zetta.

Ea a adăugat că, în afară de investiţii în echipamente medicale, care sunt constante în domeniul Sănătăţii, nu mai urmează pentru Zetta un alt salt la capitolul dezvoltare majoră, pentru a consolida investiţia din ultimii ani.

"Avem o infrastructură, o locaţie în care am investit foarte mult, echipamente de ultimă generaţie, personal medical auxiliar foarte bine pregătit. Cred că provocarea va fi adaptarea la noi tehnologii, digitalizarea în sistemul medical care este inerentă. Eu cred că există potenţial de creştere, important este să faci treaba bine, să vii cu servicii de nişă la standarde înaltă", a completat Andreea Constantin Vîlcioiu.

Ea crede că piaţa medicală privată va creşte, iar cheia în această industrie este cunoaşterea concurenţei, dar şi a pacienţilor, a profilului acestora.

"Un aspect pe care nu mulţi îi iau în calcul este cel al costurilor. Am văzut în piaţă că se setează preţuri raportat la competiţie. Eu cred că trebuie să cunoşti foarte bine costurile. Un alt aspect important îl reprezintă investiţiile, care sunt permanente în această industrie, iar nivelul lor nu este niciodată mic. Cred că singurul mod de a creşte un brand şi a atrage pacienţi este această abordare organică: fă-ţi treaba impecabil, iar oamenii se vor întoarce şi te vor recomanda", a concluzionat reprezentanta Spitalului Zetta.

În 2021, fondatorul clinicii de chirurgie plastică şi microchirurgie Zetta, doctorul Dragoş Zamfirescu, a vândut o parte dintre părţile sociale deţinute către doi noi parteneri, Andreea Constantin-Vîlcioiu, actualul director general al clinicii, şi Sorin Daniel Nae, medic chirurg plastician şi doctor în ştiinţe medicale.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria