ZF Private health

ZF Private Health. Călin Ciubotaru, spitalul de oftalmologie Infosan: Investiţiile în echipamente performante sunt un proces continuu dacă vrei să creşti

08.07.2022, 11:30 Autor: Mirabela Tiron

♦ Spitalul din Capitală are 20 de paturi pe spitalizarea de zi şi se va extinde cu încă un etaj.

Spitalul de oftalmologie Infosan din Capitală, înfiinţat în anul 2002 de doi medici, estimează pentru acest an o creştere cu 10-20% a cifrei de afa­ceri, după ce anul trecut a finalizat cu 16 mil. de lei (3,2 mil. euro).

„Investiţiile sunt per­ma­nente, lucrăm cu apa­ra­tura de care avem nevoie, tehnologia progresează ra­pid, trebuie să achiziţionezi ultimele aparate apărute. În continuare avem în plan achiziţii de noi aparate, vrem un nou tomograf, unul mai per­formant. Achiziţia de aparatură perfor­mantă este un proces continuu pentru a te menţine şi pentru a creşte în acest domeniu“, a declarat Călin Ciubotaru, medic primar în medicina de familie. El pus bazele acestui business alături de fratele său Ion Ciubotaru şi soţia lui, medic oftalmolog.

De la un simplu cabinet de oftalmologie cei doi medici au dezvoltat ulterior o clinică mică, iar în prezent un spital monospecialitate de oftalmologie cu cabinete, săli de tratamente, camere obscure pentru investigaţii, rezerve cu paturi şi bloc operator. „Infosan a început ca şi clinică mică într-un apartament de două camere, soţia mea fiind medic oftalmolog. Acum avem un spital dotat cu tot ce trebuie, cu bloc operator, cabinete, aparatură de investigaţii şi explorări, corecţie ( ochelari, lentile). Facem intervenţii chirurgicale chiar şi copiilor cu cataractă congenitală, nascuţi prematur, intervenţii cu grad ridicat de dificultate, realizăm şi intervenţii pentru cataracta adultului, afecţiuni ale pleoapelor“.

Spitalul are 20 de paturi pe spitalizarea de zi. „Avem în plan pentru perioada următoare să ne extindem cu încă un etaj de consultaţii, unde vom amenaja 5-6 cabinete de consultaţii. Blocul operator cu două săli de operaţie este suficient pe structura actuală“.

Datele publice arată că Infosan a înregistrat afaceri de 16 milioane de lei anul trecut, faţă de 10 mil. lei anul anterior şi un profit de 3,8 mil. lei faţă de 1,6 milioane de lei în 2020, potrivit mfinante.ro.

„Serviciile oftalmologice ar trebui să fie aceleaşi peste tot, principalii piloni ai dezvoltării pieţei medicale o reprezintă investiţiile în aparatura modernă, medici si asistenţi foarte bine pregatiţi. Dacă există medici bine instruiţi si au aparatura necesară atunci automat calitatea serviciilor este ridicată“.

Numărul de pacienţi este într-o continuă creştere, potrivit lui. „Avem 22.000-25.000 de consultaţii pe an la oftalmologie. Relaţia cu Casa de Sănătate este simbolică, 1% din venituri sunt generate de contractele cu Casa. Pentru spitalizare Casa decontează sume derizorii. Nu asigurăm urgenţele, avem asistenţă medicală doar în cursul zile, dacă pacientul se prezintă în timpul programului atunci are asistenţa noastră“.

Nivelul oftalmologiei în România este foarte ridicat, este comparabil cu nivelul din cu multe ţări din Europa de vest, dar mai există loc de investiţii şi dezvoltare, potrivit lui.. Cererea de servicii de oftalmologie este mare, în creştere, este nevoie de servicii de bună calitate. Cine nu reuşeşte să se ridice la exigenţele pacienţilor şi la nivelul ridicat al clinicilor nu va reuşi să reziste, potrivit lui.

„Suntem implicaţi în dezvoltarea locală. Avem 15 medici iar numărul lor va creşte pe măsură ce ne extindem. Luăm medici specialişti pe care îi supraspecializăm să dea performanţă. Lucrurile s-au îmbunătăţit, exigenţele pacientului sunt din ce în ce mai mari dar este mult loc de îmbunăţăţire, este nevoie mare de servicii medicale de calitate bună“.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria