ZF Private health

ZF Private Health. Călin Ciubotaru, spitalul de oftalmologie Infosan din Capitală: Tehnologia progresează foarte rapid, valoarea medicilor trebuie susţinută de aparatură modernă

12.05.2023, 09:00 Autor: Mirabela Tiron

♦ Spitalul din Capitală are 20 de paturi pe spitalizarea de zi şi se va extinde cu încă un etaj până la final de an.

Tehnologia progresează foarte rapid, ne luptăm pentru performanţă, iar va­loarea trebuie susţinută de aparatură mo­dernă, a spus Călin Ciubotaru,  medic pri­­mar în medicina de familie, cofon­da­to­rul spita­lului de oftalmologie Infosan din Capitală.

„Avem medici pregătiţi, merg constant la congrese, dar pentru investigaţii trebuie susţinuţi de aparatură de ultimă generaţie. Pentru a putea pune diagnostic şi a trata bine în fiecare an achiziţonăm diverse apa­rate în funcţie de ce nouăţi aduc aceste apa­rate“, a spus el în cadrul ZF Private Health.

Sunt aparate medicale care la doi ani, trei ani vin cu modele revoluţionare. Medicul spune că analizează continuu tot ce apare nou pe plan internaţional, participă la congrese internaţionale şi târguri de echipamente pentru a fi conectat cu tot ce este nou. „Concurenţa ridicată ne obligă pe toţi să menţinem un standard ridicat de calitate“. El a pus bazele acestui business alături de fratele său Ion Ciubotaru şi soţia lui medic oftalmolog.

De la un simplu cabinet de oftalmologie cei doi medici au dezvoltat ulterior o clinică mică, iar în prezent un spital monospecialitate de oftalmologie cu cabinete, săli de tratamente, camere obscure pentru investigaţii, rezerve cu paturi şi bloc operator.

„Serviciile medicale se vor dezvolta, sperăm să avem o creştere de peste 10%. După încetarea restricţiilor cererea a devenit normală. În acest an deschidem un nou etaj de cabinet pentru consultaţii şi investigaţii  oftalmologice, ne extindem structura ajungând până la sfârşitul anului la 21 de cabinete de consultaţii, plus 4-5 ca­binete de explorări funcţionale şi investigaţii“.

Amenajarea, echiparea cu aparatură reprezintă un efort mare. Pe partea de spitalizare a fost demarată procedura de achiziţii pentru aparatură nouă. „Am cumpărat deja un aparat pentru chirurgia cata­ractei congenitale la copil şi adult, vrem să luăm şi un laser oftalmologic. Facem operaţii  pentru strabism, pentru afec­ţiunile pleoapelor, tumori ale pleoapelor, globului ocular, chirurgia căilor lacrimale“.

În momentul de faţă lucrează la Infosan 14 medici oftalmologi, dar sunt şi colaboratori externi part time, plus medicii anestezişti, iar pentru perioada următoare Infosan are în plan să mai atragă patru-cinci medici.

Spitalul de oftalmologie Infosan din Capitală, înfiinţat în anul 2002, a finalizat anul trecut cu afaceri de 19 milioane de lei şi un profit de 2,8 mil. lei, faţă de 16 mil. de lei şi un profit de 3,8 mil. lei anul anterior, potrivit mfinante.ro.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria