♦ Deschide cu 1,5 mil. euro o clinică nouă de oftalmologie în Capitală până la final de an
Medicul Călin Ciubotaru, cofondatorul spitalului de oftalmologie Infosan din Capitală, spune că urmăreşte constant toate noutăţile de pe piaţa echipamentelor medicale din oftalmologie şi că pentru a face performanţă este nevoie ca medicii să dispună de cea mai bună aparatură.
„Aparatura este absolut esenţială. Deci omul bine pregătit sfinţeşte locul. Dar omul bine pregătit în ziua de azi, cu mâinile goale, nu mai poate să facă nimic, oricât de bun ar fi. (...) Aparatura medicală oftalmologică în ultimii 20 de ani a suferit o revoluţie completă, medicii au acum la dispoziţie echipamente moderne cu care pot pune diagnosticul şi cu care pot face intervenţiile“, a spus Călin Ciubotaru, medic primar în medicina de familie, cofondatorul spitalului de oftalmologie Infosan din Capitală, în cadrul emisiunii ZF Private Health. El a pus bazele acestui business alături de fratele său Ion Ciubotaru şi soţia lui, medic oftalmolog. De la un simplu cabinet de oftalmologie cei doi medici au dezvoltat ulterior o clinică mică, iar în prezent un spital monospecialitate de oftalmologie cu cabinete, săli de tratamente, camere obscure pentru investigaţii, rezerve cu paturi şi bloc operator.
„Ceea ce facem astăzi este complet diferit ca putere de diagnostic, ca număr de boli descoperite şi diagnosticate, faţă de ceea ce se întâmpla acum 20 de ani la nivel chirurgical. Datorită aparaturii, nivelul de traumatism asupra globului ocular este mult mai mic când se pun implantele cristaliniene“.
Spitalul de oftalmologie Infosan din Capitală, înfiinţat în anul 2002, a finalizat anul trecut cu afaceri de 19 milioane de lei şi un profit de 2,8 mil. lei, faţă de 16 mil. lei şi un profit de 3,8 mil. lei anul anterior, potrivit mfinante.ro.
Piaţa serviciilor medicale private este într-o continuă creştere de la un an la altul, tot mai mulţi jucători de talie mică sau medie au pariat pe servicii de nişă, fie că este vorba de oftalmologie, ginecologie, ortopedie sau recuperare medicală
Este esenţial ca medicii să beneficieze de aparatură de ultimă generaţie pentru a pune un diagnostic şi a face intervenţii.
„Atât de mult a evoluat tehnologia, atât de mult ne ajută aparatele, încât fără ele nu putem stabili diagnostice de mare precizie, nu putem stabili diagnostice complexe, nu putem diagnostica sindroame genetice“.
Infosan din Capitală, care controlează un spital de oftalmologie, are în plan să deschidă până la final de an o clinică de oftalmologie pentru copii, în zona Iancului-Vatra Luminoasă, o investiţie de 1,5 mil. euro.
„Vrem să ne extindem pe partea de consultaţii, de investigaţii pentru pacienţi. Partea de amenajare propriu-zisă, deci doar partea de conformare la standardele oftalmologice de vârf, la standardele medicale de vârf depăşeşte un milion de euro, iar echiparea şi aparatură jumătate de million de euro“. Infosan are o echipă formată din 15 medici şi are în plan noi angajări pentru noua clinică. Mai mult, medicul spune că este în plan şi dezvoltarea spitalului la capacitate maximă.
Aproape 30-35% din pacienţI vin din provincie iar pe termen lung medicul ia în calcul să meargă cu clinici şi către pacienţi din ţară. Acum la spital vin pacienţi din toată ţară, „realizăm cât este de mare efortul unui pacient de a veni de la Suceava sau Botoşani sau de la Oradea“
El a mai subliniat că pe oftalmopediatrie nu sunt suficienţi medici la nivel naţional pentru că în rezidenţiat nu se studiază şi această specialitate. „Deci medici oftalmologi care termină specialitatea sunt foarte bine pregătiţi în domeniul oftalmologiei pentru adulţi, dar foarte puţin în domeniul oftalmologiei pediatrice. Spitalele în care se face rezidenţiatul sunt spitale de adulţi, deci nu au unde să vadă copii“.
În acest sens, spitalul Infosan va organiza cursuri de pregătire în oftalmopediatrie în toamnă, nevoia de învăţare fiind foarte mare.
Curba de învăţare pentru un tânăr ce vrea să profeseze în chirurgie oftamologică se întinde pe mai mulţi ani, a mai completat el.
Companiile care activează pe piaţa serviciilor medicale private, în asistenţa medicală specializată, au raportat afaceri totale de 10,3 miliarde de lei (2 mld euro) în 2022, în creştere cu 13% faţă de anul anterior şi de cinci ori mai mult faţă de acum zece ani, potrivit unei analize ZF pe baza datelor transmise de ONRC. Mai exact este vorba de cifra de afaceri rulată de cele 9.803 firme ce activează pe cod CAEN 8622- activităţi de asistenţă medicală specializată. La acestea se adaugă alte 389 de companii ce activează în domeniul spitalicesc (pe cod caen 8610-activităţi spitaliceşti), ce au raportat afaceri totale de 2,1 miliarde de lei anul trecut.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE