ZF Private health

ZF Private Health. Cecilia Covrig, fondatoarea spitalului de boli cardiovasculare Angiomedica din Bucureşti: Numărul de pacienţi este în creştere, vom investi 1,5 milioane de euro în extinderea spitalului

06.01.2023, 00:06 Autor: Mirabela Tiron

Spitalul are 22 de paturi, 2 săli de operaţie şi 6 cabinete de ambulatoriu şi a fost deschis în 2016.

Spitalul de boli cardiovasculare Angiomedica din Bucureşti, deschis în 2016 de Cecilia Covrig, va fi extins cu încă 1.000 de mp, pe fondul creşterii numărului  de pacienţi.

„Spitalul s-a dezvoltat foarte bine, numărul de pacienţi a crescut neaştep­tat, pacienţii cronici cardio­vasculari au avut de suferit în urma pandemiei şi creşterea a fost semnificativă în 2021 faţă de 2020. Am avut o creştere a volumului de servicii de 57% iar pentru 2022 am estimat încă 40-45% creştere, creşteri foarte mari, dar aceste creşteri arată că în România numărul pacienţilor cardiovasculari  este foarte mare“, a declarat Cecilia Covrig, fondatoarea spitalului Angiomedica, la ZF Private Health.

Spitalul este specializat pe domeniul cardiovascular, are 22 de paturi, 2 săli de operaţie şi 6 cabinete de ambulatoriu.

„Vrem să facem o construcţie alipită la spitalul actual, o  construcţie ce va dura încă doi ani, dar vom avea încă 1.000  de mp spaţiu pentru investigaţii, încă o sală de microchirurgie, să investim în radiologie, să nu mai trimitem pacienţii pentru verificare şi să facem investigaţiile în spital, să extindem terapia intensivă şi specialităţile conexe, medicină internă şi diabet. Estimăm la 1,5 milioane de euro investiţiile în aceste extindere, vom începe cu fonduri proprii, vom încerca să accesăm PNRR şi credite bancare“,  a mai spus ea.

Extinderea pe care o are  în plan va duce spitalul către o creştere cu 50% a volumului de servicii, potrivit ei.

Spitalul Angiomedica este o investiţie de la zero. A fost fondat în 2016 având la bază clinica Angiomedica, deschisă în 2004 şi cumpărată de Cecilia Covrig în 2006.

„Este vorba de o clinică care a fost primul laborator de cateterism privat din România. Clinica funcţiona cu 5 paturi şi 3 cabinete de consultaţie iar investiţia pe care am realizat-o a dus spitalul la 22 de paturi, 2 săli de operaţie, 6 cabinete de ambulatoriu, compartiment de terapie intensivă. Spitalul este specializat pe domeniul cardiovascular şi colaborăm cu 25 de medici“.

Ea a mai spus că cererea a evoluat semnificativ iar anul trecut cifra de afaceri a ajuns la 3,5-4 milioane de euro.

„Cifra de afaceri pe 2022 este cu 40-45%, am ajuns la 3,5-4 milioane de euro. Cererea este foarte mare, la ora actuală avem programări până la finalul lunii mai pentru pacienţii care vor să vină la noi, dat fiind fondurile limitate pe spitalizare de zi,  contractul cu Casa nu este atât de permisiv“.

În cadrul spitalului s-au realizat 1.100 proceduri  intervenţionale cu angiograful, şi 1000 de operaţii.  „Cele mai solicitate operaţii sunt revasculărizările periferice, operaţiile pe carotidă şi de by pass dar şi de varice. 60% din pacienţi sunt din Bucureşti iar restul din provincie, chiar şi din judeţe îndepărtate. Este nevoie de noi investiţii, numărul pacienţilor este foarte mare“.

Pe această nişă a serviciilor medicale pentru boli cardiovasculare mai activează Sanador, unul din cei mai mari jucători de pe piaţă, ce deţine cel mai mare spital privat din ţară în Capitală, dar şi grupul privat Monza, controlat de italienii de la Policlinico di Monza, care operează  spitale în Bucureşti, printre care cel mai mare spital privat  din ţară pe chirurgie cardiovasculară şi cardiologie intervenţională. Primul spital Monza a fost deschis în Bucureşti, în zona Arenei Naţionale, în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro şi  se întinde pe o suprafaţă de 18.000 mp.


ZF Private Health

Un proiect realizat de Ziarul Financiar  cu sprijinul Băncii Transilvania şi al reţelei de sănătate Regina Maria,  care include emisiuni săptămânale pe teme de sănătate. Emisiunile vor aduce la aceeaşi masă jucători din piaţa de sănătate privată de la nivel naţional.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria