♦ Centrul de recuperare Cron Phoenix a pornit în 2017 în Bucureşti, la iniţiativa medicului Valentina Contanu, ortoped pediatru, şi a lui Florin Lixandru, kinetoterapeut pediatru.
Brandul Cron Phoenix, pus pe piaţă în 2017 de către doi specialişti din zona medicală şi de recuperare, se va extinde sub formă de franciză, în prezent antreprenorii lucrând la dezvoltarea acestui proiect. Principalele oraşe vizate pentru extindere sunt Constanţa, Ploieşti sau Craiova.
„Ne dorim să francizăm businessul nostru pentru că rezultatele ne-au dus către această cale. Vrem ca această tehnică pe care noi aplicăm şi complexitatea medicală să o împărtăşim şi altor clinici din ţară. Probabil că spre sfârşitul anului sau chiar început de 2025 o să vindem prima franciză. Ne-am gândit că trei centre ar fi suficient pentru un singur an, pentru început, să avem o implementare bună în fiecare centru“, a spus Valentina Contanu, ortoped pediatru, cofondatoarea Clinicii Cron Phoenix, în cadrul emisiunii ZF Private Health.
În 2023, clinica a generat 1,5 mil. lei afaceri, iar targetul de creştere pentru anul acesta este de 10-15%. Motoarele creşterii sunt investiţiile în dezvoltarea businessului, în promovarea brandului medical.
„Ne-am decis să demarăm o colaborare şi cu Casa de Asigurări, tot în sprijinul pacientului, mai ales dacă acest proiect de francizare se va extinde şi în alte oraşe, unde nivelul financiar al pacientului nu este comparabil cu cel din Bucureşti“, a explicat Valentina Contanu.
Principalele proiecte în cadrul clinicii în 2024 au fost centrate pe zona de tehnologie, care vine în sprijinul pacienţilor, dar şi al medicilor.
„Folosim în clinică un aparat care ne înregistrează postura copilului şi mersul, facem o înregistrare atât statică, dar şi dinamică. Şi aceste informaţii ne ajută să stabilim la începutul terapiei care este statusul pacientului şi putem să urmărim şi peste trei luni, şase luni, un an, doi. Pe de altă parte aduce un beneficiu părintelui pacientului, pentru că reuşim să-i redăm şi lui imaginea“, a mai spus specialista.
Ea a precizat că în urmă cu 10-15 ani, recuperarea medicală se baza mult pe tehnica manuală, însă astăzi aceasta este completată de tehnologie. Totuşi, marile oraşe se bucură de evoluţia medicinei, în vreme ce în zonele mai izolate din ţară încă nu a ajuns această dezvoltare, adaugă medicul.
„În ceea ce priveşte gradul de răspândire al tehnologiei în zonele periferice, din păcate, acesta este redus. În Bucureşti tehnologia pătruns mult mai uşor, dar în provincie este departe şi abia sunt zone unde au apărut kinetoterapeuţi pregătiţi. Majoritatea vin către zonele centrale, dar din fericire a început să se extindă încet. Din păcate, copiii cu cele mai mari probleme din punct de vedere ortopedic, neuromotor sunt un număr mai mare în provincie decât în Bucureşti sau în oraşele mari“, a spus Valentina Contanu.
Clinica Cron Phoenix este situateă în centrul Bucureştiului, aproape de Universitate, iar anual ajung în jur de 18.000 de pacienţi pentru consultaţii sau recuperare.
„Avem două categorii de pacienţi – cei care vin la consultaţie, la ortopedie sau la neurologie, undeva în jur de 5.000-8.000 de pacienţi pe an şi o şi pacientul recurent, care intră în procesul de recuperare şi vine de două sau de trei ori pe săptămână, timp de câteva luni până la un an-doi. Aici avem cu mult peste 10.000 de pacienţi“, a mai spus Valentina Contanu.
Ea a subliniat importanţa echipei în diferenţierea pe piaţă, mai ales în relaţiile dintre medici, angajaţi, dar şi în raport cu părinţii, cu copiii.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE