ZF Private health

ZF Private Health. Cosmin Ursăchescu, Clinica Angi San Buzău: „Principalul plan este să consolidăm investiţia făcută. Am investit aproximativ 2 milioane de euro“

25.02.2022, 16:30 Autor: Georgiana Mihalache

♦ Profilul clinicii Angi San din Buzău este axat pe zona de chirurgie ♦ Piaţa medicală privată din Buzău a început să fie din ce în ce mai competitivă şi să atragă investiţiile medicilor pornind de la specialităţile lor.

Clinica Angi San din Buzău a pornit în urmă cu 25 de ani, fiind creată de părinţii actualilor proprietari şi continuând ca un business de familie. În ultimii doi ani, clinica s-a dezvoltat prin investiţii de aproximativ 2 mil. euro din fonduri europene şi credite bancare. Următorul pas este consolidarea şi crearea unei echipe de medici în funcţie de nevoile din zonă ale pacienţilor.

„În ultimii ani ne-am dezvoltat în locaţia nouă, un proiect ambiţios, care s-a dezvoltat progresiv în jurul nostru. Eu sunt de formaţie medic ORL. Dăm consultaţii în regim de ambulatoriu de specialitate, efectuăm internare de zi şi continuă, putem să desfăşurăm activitatea chirurgicală în zona de ORL şi nu numai la adevărata ei capacitate. Urmărim constant nevoile şi solicitările pacienţilor. Este clar că dezvoltarea de direcţii noi ţine cont de feedbackul pe care îl primim de la pacienţi. Profilul nostru este în special unul chirurgical şi încercăm să ne dezvoltăm pe direcţia aceasta aşa cum simţim noi local şi în zona în care există solicitări“, a spus medicul Cosmin Ursăchescu, acţionar în cadrul Angi San.

Anual, cifra de afaceri a companiei depăşeşte 1 milion de lei. În ultimii cinci ani, proiectul de investiţii în cadrul Angi San a primit o finanţare de circa 2 mil. euro, bani din fonduri europene şi credite bancare. Evoluţia următoare a companiei şi proiectele de investiţii depind de cum se dezvoltă piaţa serviciilor medicale în general, dar şi concurenţa la nivel regional.

„Piaţa serviciilor medicale private în judeţul Buzău este destul de concurenţială. Sunt firme cu istoric în zonă care au investit, la fel ca noi, progresiv, şi au ajuns la un nivel de dezvoltare admirabil. Zone întregi sunt acum acoperite prin servicii medicale oferite colegii noştri“, a mai spus Cosmin Ursăchescu.

Pandemia a influenţat şi businessurile medicale private, iar după o scădere a adresabilităţii la debutul crizei sanitare, ulterior au venit mai mulţi pacienţi care nu au mai avut acces uşor în spitalele de stat.

„Piaţa medicală privată la nivel naţional este într-o dezvoltare fantastică. Este un lucru care creează foarte multă concurenţă, ne obligă şi pe noi să ţinem ştacheta sus. Cred că piaţa medicală privată este una din zonele economice din România cu evoluţia cea mai frumoasă“, a concluzionat medicul Cosmin Ursăchescu.

Cifra de afaceri realizată de companiile din domeniul Sănătăţii private a crescut de cinci ori, de la 2,3 miliarde de lei în 2009, la 11 miliarde de lei anul trecut. Dezvoltarea sistemului privat de sănătate a fost una accelerată în special în ultimii cinci ani, din 2015 încoace, odată cu strategia de extindere a marilor jucători privaţi. Cei mai mari jucători din piaţa privată de sănătate sunt reţeaua Regina Maria, MedLife, Medicover, care au o reţea naţională cu zeci de clinici în marile oraşe din ţară, cu spitale, laboratoare.

 

ZF Private Health

Un proiect realizat de Ziarul Financiar cu sprijinul Băncii Transilvania şi al reţelei de sănătate Regina Maria, care include emisiuni săptămânale pe teme de sănătate. Emisiunile vor aduce la aceeaşi masă jucători din piaţa de sănătate privată de la nivel naţional.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria