ZF Private health

ZF Private Health. Cristian Vintilescu, Centrul Medical Mediurg: Avem listă de aşteptare la spitalul de recuperare din Păuleşti. Ne gândim la un nou spital, care să aibă şi sală de operaţie, şi terapie intensivă

03.06.2022, 00:05 Autor: Mirabela Tiron

♦ Investiţia într-un spital este mare, dar nu problema economică este cea mai importantă, ci problema legată de resursa umană, se găsesc foarte greu medici, iar după ce reuşim să îi formăm apare acest fenomen de-a pleca spre zona publică.

Centrul Medical Mediurg, compania care operează un spital de recuperare medicală în Păuleşti (judeţul Prahova), dar şi două policlinici, cu afaceri  de 26 milioane de lei anul trecut (5,2 mil. euro) anul trecut, are în plan dezvoltarea unui al doilea spital în Păuleşti.

„În 2014 am deschis la Păuleşti un spital de recuperare medicală cu o capacitate de 53 de paturi, 34 de paturi fiind în contract cu Casa de Asigurări. Aceste paturi sunt mereu ocupate, avem listă de aşteptare. Ne gândim la un nou spital, un spital care ar trebui să aibă şi posibilităţi de chirurgie, terapie intensivă şi sală de operaţie. Fiul meu este anestezist în Germania, va veni în România, fiica este rezident pe oftalmologie“, a declarat medicul Cristian Anton Vintilescu, fondatorul spitalului, în cadrul emisiunii ZF Private Health, realziată de ZF în parteneriat cu Banca Transilvania şi Regina Maria.

Investiţia într-un spital este mare, dar nu problema economică este cea mai importantă, ci problema legată de resursa umană, spune el.

„Trecem printr-o criză a resurselor umane, este vorba de medici, se găsesc foarte greu, iar după ce reuşim să îi formăm apare fenomenul de-a pleca spre zona publică, zona publică este şi ea în mare suferinţă. Spitalul pe care vreau să îl construiesc ar trebui să fie gata în 3 ani.“

„Trebuie să ne formăm resursele umane de care avem nevoie“.

Reţeaua Mediurg include o policlinică în Ploieşti şi una în Câmpina, laborator de analize, imagistică, serviciul de ambulanţă (60 de ambulanţe)  şi spitalul de recuperare medicală În cadrul celor două policlinici sunt oferite servicii  medicale pe toate specialităţile, de la dermatologie, la ginecologie, până la neurologie şi pediatrie, se arată pe site-ul companiei.Reţeaua Mediurg are 50 de medici în total.

„Cu un buget cuprins între 2-3 milioane de euro, în trei ani vom reuşi să fim gata, tot la Păuleşti vom dezvolta al doilea spital. Casa de Sănătate este principaul furnizor de venituri, 30% din cifra de afaceri vine de la Casă de Sănătate. Casa ar trebui să ajungă cu finanţarea la cosuturile din 2022, pe recuperarea medicală beneficiem de acelaşi cost pe zi de 200 de lei de 12 ani în condiţiile în care în 12 ani toate preţurile au  explodat“.

Cererea pentru servicii medicale private a fost în creştere în pandemie, compania a finalizat anul trecut cu afaceri  de 26 mil. lei. „Cifra de afaceri a fost în creştere anul trecut, la 26 mil. lei (5,2 milioane de euro) serviciile medicale private au fost căutate în această perioadă de pandemie, anul acesta vom depăşi acest nivel“.

Povestea Mediurg a început în 1994. „În urmă cu 28 de ani când medic de dispensar comunal fiind am gândit să organizez nişte servicii care să vină în întâmpinarea unor pacienţI care nu se puteau deplasa la dispensar. De atunci lucrurile au evoluat foarte bine, în acest moment suntem lideri pe piaţa serviciilor medicale prahovene“,

Medicul mai spune că asistăm la o diluare a serviciilor medicale private. „Dacă în urmă cu 20 de ani centrele medicale reuşeau să integreze un circuit pentru pacienţI, acum  marea majoritate a medicilor specialişti îşi doresc să lucreze independent, asta înseamnă o pierdere pentru complexitatea serviciilor medicale de care are nevoie un pacient, este o provocare pentru medicii generalişti care ar trebui să cumuleze informaţiile şi să încerce să reducă schemele medicale la un minim absolut necesar Dacă un pacient merge la 5-6 specialişti şI vine cu 2-3 medicamente de la fiecare atunci misiunea medicului de medicină generală şI a medicului de familie este să sintezeze aceste indicaţii medicale“.

Trecem printr-o perioadă de criză în ceea ce priveşte serviciile medicale publice, serviciile medicale private nu pot acoperi toată sfera de nevoi pentru populaţia unei regiunie. Noi trebuie să venim mereu cu o ofertă care să îmbine necesitatea serviciilor respective cu posibilităţile financiare ale pacienţilor care apelează la noi, a mai adăugat el.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria