ZF Private health

ZF Private Health. Doina Cazacu, cofondatoarea TopMed Buna Vestire din Craiova: „Este foarte important ca medicii să fie plătiţi după rezultate, la noi se plăteşte după numărul de pacienţi“. Un medic în recuperare medicală ajunge la venituri de peste 5.000 de euro lunar

14.02.2025, 00:05 Autor: Mirabela Tiron

Compania Top Med Buna Vestire din Craiova, judeţul Dolj, controlată de medicul Doinca Cazacu şi soţul ei Nicolae Cazacu, fost inginer proiectant la Electroputere Craiova, şi-a crescut afacerile cu 11% anul trecut dat fiind numărul mai mare de pacienţi atraşi şi estimează un avans şi pentru acest an.

„Anul trecut am avut o creştere cu 11% faţă de anul 2023. Avem un ambu­latoriu cu 23 de specialităţi şi două spitale de recuperare, unu în Craiova şi unu în Calafat. Am avut o creştere a numărului de pacienţi, adică o adre­sa­bi­litate mult mai mare faţă de anii an­teriori“, a spus Doina Cazacu, cofon­datoarea Top Med Buna Vestire din Craiova, în cadrul ZF Private Health.

În 1999, Doina Cazacu alături de soţul ei au cumpărat policlinica privată Top Med Bunavestire din Craiova, înfiinţată în 1997, iar în 2008 au preluat hotelul Panoramic din Calafat (de la Pompiliu Şelea, un apropiat al fostului ministru al transportului Radu Berceanu). În cadrul hotelului, familia Cazacu a deschis un centru de recuperare medico-balneo cu 76 de locuri în 2013.

Dat fiind cererea mare pentru centrul de recuperare din Calafat, cei doi antreprenori au deschis în 2014 un al doilea centru recuperare medicală şi în Craiova (63 de locuri). Cele două spitale sunt specializate în recuperare medicină fizică şi balneologie şi au atras pacienţi din 25 de judeţe ale ţării.

„Am adunat procedurile existente în toate celelalte baze de tratament din ţară, la care am adăugat procedurile balneare care există în staţiunile balneare existente cunoscute“.

Compania are contract cu Casa de Asigurări la toate specialităţile în ambulatoriu, în laboratorul de analize şi pe spitalizare. Top Med Buna Vestire are în plan să diversifice serviciile medicale,  a introdus noi specialităţi medicale în ambulatoriu. Calitatea serviciilor medicale  înseamnă personal calificat şi dotarea cu aparatură de ultimă generaţie pe care să o folosească medicii, porivit ei. Doina Cazacu a mai sublinat că pentru acest an estimează o creştere a numărului de pacienţi şi a  cifrei de afaceri, având în vedere noile servicii adăugate. Compania are 157 de angajaţi, dintre care 59 de medici.

„Veniturile medicilor la noi sunt de peste 5.000 de euro pe lună., chiar ajung şi la 10.000 de euro. Nu are rost ca medicii să mai plece din ţară acum cu această specialitate şi cu spitalele noastre. Îi plătim după performanţă şi pacienţi“

Ea a mai spus că sistemul de sănătate la nivel naţional poate să fie eficientizat doar dacă medicii sunt plătiţi după rezultate iar banii care vin de la Casa de Sănătate urmează pacienţii, adică pacientul să poate alege unde vrea să meargă pentru serviciile medicale.

„Este foarte important ca medicii să fie plătiţi după rezultate. Adică nu se poate ca tu să ai salariu de sute de mii de lei şi să ai trei pacienţi. Nu este economic. Toată lumea vrea să se ducă la stat, nu am nimic cu statul, dar totuşi toată lumea vrea să se ducă la stat ca să stea. La noi se plăteşte la pacient. Dacă ai pacienţi ai şi rezultate financiare“. 

Recuperarea medicală este o nişă în care mai este loc de dezvoltare, de altfel operaţii privaţi sunt cei care au investit în acest sector în ultimii ani, deşI mult timp a fost considerată „Cenuşăreasa“ specialităţilor.

„Recuperarea este o specialitate extraordinară, pentru că se poate face şi recuperare cardiovasculară, se poate face recuperare în urma unui accident, în urma unui boli inflamatorii, recuperare respiratorie. Deci este o specialitate foarte ofertantă, adresându-se unui număr foarte vast de pacienţI“. Compania a investit constant în echipamente medicală pentru a fi în pas cu noutăţile de pe această piaţă. Datele publice arată că în 2023 compania avea afaceri de 26 mil. lei (5 mil. euro) şi profit net de 7,6 mil. lei, potrivit mfinante.ro.

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria