ZF Private health

ZF Private Health. Dragoş Tudorache, Neuroaxis: Am investit 2,5 mil. euro într-un sediu nou, de patru ori mai mare faţă de cel iniţial. Neuroaxis a pornit în urmă cu cinci ani în Bucureşti, fiind o clinică specializată în domeniul neurologiei

22.04.2022, 18:20 Autor: Georgiana Mihalache

Clinica Neuroaxis din Bucureşti, deschisă în urmă cu cinci ani în domeniul neurologiei, s-a apropiat de 1 mil. euro cifră de afaceri în 2021, în creştere faţă de anul 2020. Una dintre investiţiile principale în clinică a fost mutarea într-un nou sediu, de patru ori mai mare faţă de cel deschis iniţial.

„Ne-am mutat într-un sediu nou, mult mai mare, mai ofertant pentru serviciile noastre. În sediul vechi am atins capacitatea maximă, ceea ce ne-a blocat dezvoltarea pe termen scurt pentru că nu mai aveam spaţiu în care să putem primi pacienţi. Sediul nou este de patru ori mai mare, am adăugat noi servicii clinică special imagistică medicală – RMN şi CT –, şi spitalizare de zi“, a spus Dragoş Tudorache, managing partner al clinicii Neuroaxis.

El conduce Neuroaxis alături de medicul Dan Mitrea, fondatorul companiei, şi de familia Pătrăşcanu, de numele căreia este legat liderul pieţei de curierat Fan Courier.

Echipa extinsă de medici – neurologi şi specialişti din domenii conexe, numără 35 de persoane, la care se adaugă şi restul personalului medical.

„În principiu patologia nu s-a schimbat foarte mult în 2021 faţă de anii trecuţi. Ne adresăm în continuare întregii game de afecţiuni neurologice, mergând către patologia sistemului nervos central, dureri de cap – o patologie des întâlnită la pacientul tânăr“, a mai spus Dragoş Tudorache.

Majorările preţurilor din mai multe domenii de activitate şi al costului utilităţilor au determinat şi Neuroaxis să crească preţul consultaţiilor cu 10-15%.

„O consultaţie la medicul specialist este 300 lei, dar consultaţia la noi durează în general o oră, iar medicul stă cu pacientul atât timp cât este nevoie. Aşteptăm o stabilizare a situaţiei externe care să ducă la măsuri mai concrete pe plan intern, dar momentan anul 2022 este unul ciudat şi indecis pentru noi din punct de vedere al afacerii“, a mai adăugat reprezentantul Neuroaxis.

De profesie economist, Dragoş Tudorache spune că se uită la criterii precum numărul de pacienţi sau cifra de afaceri pentru a determina dacă businessul merge în direcţia bună, de creştere.

„În continuare ne considerăm un start-up, chiar dacă am deschis acum cinci ani. Profitabilitatea nu este punctul principal pe care îl urmărim în prezent“, a mai spus Dragoş Tudorache.

Pariul Neuroaxis a fost pe o nişă medicală, o strategie adoptată de mai mulţi operatori privaţi de talie mică sau medie din piaţa privată a sănătăţii pentru a rezista în piaţă.Aceste businessuri s-au dezvoltat în funcţie de cererea din piaţă pentru servicii, acoperind un bazin de pacienţi cu o anumită afecţiune.

În perioada 2009 – 2020, cifra de afaceri realizată de companiile din domeniul Sănătăţii private a crescut de cinci ori, de la 2,3 miliarde de lei în 2009, la 11 miliarde de lei în 2020.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria