ZF Private health

ZF Private Health. Fondatorul clinicii InterCardioClinique din Capitală: Cererea pentru serviciile medicale pe cardiologie este mare, ne propunem să creştem pe spitalizarea de zi

05.08.2022, 00:06 Autor: Mirabela Tiron

♦ Clinica a fost fondată în 2018 şi estimează venituri de 1,5-1,7 mil. lei anul acesta.

Clinica de cardiologie InterCardioClinique din Capitală, fondată de un medic cardiolog, esti­mează până la finalul anului venituri de 1,5-1,7 milioane de lei pe fondul cererii în creştere pentru serviciile medicale pe cardiologie.

„Investiţiile au vizat dotarea clini­cii cu aparatură, autorizaţiile. Într-un an de zile avem 1000 de internări de zi în contract cu Casa de Sănătate, pla­nul este să creştem numărul de inter­nări, capacitatea actuală ne dă posi­bilitatea să avem 3000 de internări de zi pe an, acesta este următorul pas“, a declarat medicul cardiolog Mohamed Dardari, fondatorul clinicii de car­di­ologie InterCardioClinique din Bucureşti în cadrul ZF Private Health, emisiunea realizată de ZF cu Banca Transilvania şi Regina Maria.

Medicul specialist în dis­pozitive cardiace im­plan­tabile a pus în 2018 baze­le clinicii, în care lucrează 12 medici cardiologi, cu di­ferite supraspecializări în car­diologie, precum aritmologia, cardio­logia pe­diatrică, intervenţională şi cardiologia generală.

„Avem şase cabinete şi două paturi pe spitalizare de zi, dacă modificăm structura putem ajunge la 4-8 paturi. Am creat această clinică cu scopul principal de-a avea o clinică în care să putem face diagnosticul şi urmărirea pacienţilor, următorul pas este să asigurăm partea terapeutică, cu intervenţii minim invazive“, a mai spus el.

În cadrul clinicii sunt acoperite marea majoritate a serviciilor de cardiologie, de la consultaţie, la test de efort, înregistrări holter, ecografii cardiac, interogare de dispozitive implantabile, care reprezintă una din specializările clinicii.

„Cererea pentru serviciile medicale pe cardiologie este în creştere de când am fondat clinica, ne propunem să creştem pe spitalizarea de zi, sunt puţine clinici care fac asta. Anul acesta estimăm venituri de 1,5-1,7 milioane de lei iar contractele de la Casă ne asigură 15-20% din aceste venituri“, a mai adăugat el.

Întrebat de ZF dacă ia în considerare să dezvolte o a două clinică, el a spus că acum se concentrează pe extinderea actualei clinici şi o a doua clinică ar avea sens doar pentru intervenţii terapeutice, „deci un al doilea proiect ar putea să fie o clincă integrată cu sală de intervenţii angiografice“, a spus el.

„În 2018 am pus bazele clinicii, aveam nevoie de un loc unde să diagnosticăm corect, rapid şi eficient patologiile cardiovasculare ce necesită intervenţia noastră şi aici urmărim pe termen lung pacienţii, noi fiind medici cardiologi supraspecializaţi în anumite specializări ale cardiologiei“

Medicul cardiolog spune că este loc de îmbunătăţire pe piaţa de sănătate, spitalele de stat sunt supraaglomerate iar în privat este loc de creştere. „Eu cred că în domeniul cardiologic ne situăm într-o poziţie foarte bună în ceea ce priveşte serviciile cardiologice şi de terapie. Medicii sunt bine pregătiţi“, a mai spus el.

Pe piaţa locală mai activează centrele Ares, specializate pe domeniul cardiologiei intervenţionale, preluate în 2019 de americanii de la Highlander Partners. În prezent, Ares deţine 9 săli de angiografie,în cinci centre din Constanţa, Tulcea, Piteşti, Cluj-Napoca şi Bucureşti, fiind cea mai extinsă reţea privată de cardiologie şi radiologie intervenţională, potrivit ultimelor date.

Piaţa serviciilor medicale private de săn?tate este estimatăla 7 mld. lei anual, cei mai mari jucători fiind Medlife, Regina Maria, Sanador, potrivit ultimelor date.

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria