ZF Private health

ZF Private Health. Gabriella Bondoc, fondatoarea Clinicii Hope: Deschidem o nouă clinică în Timişoara, dar vizăm şi Craiova şi nordul Bucureştiului pentru extindere

31.03.2023, 00:06 Autor: Georgiana Mihalache

Clinica Hope, specializată în servicii de sănătate mintală, are clinici în Bucureşti, Cluj şi Iaşi Peste 95.000 de consultaţii a avut clinica Hope în 2022.

Clinica Hope, care oferă servicii de sănătatea mintală pentru copii şi pentru adulţi, a ajuns la 13,6 mil. lei cifră de afaceri în 2022, în creştere cu 51% faţă de anul anterior. În 2022, businessul a ajuns şi la Iaşi, după ce a deschis o clinică, iar planul antreprenoarei Gabriella Bondoc urmăreşte extinderea în cele mai mari oraşe din ţară. Pe listă sunt Timişoara, Craiova şi încă o clinică în Bucureşti.

„Ne-am continuat extinderea în 2022, a fost un an cu multă energie şi multe schim­bări. Am deschis sediu în Iaşi şi putem oferi şi în zona Moldovei serviciile noastre. Am văzut echipa formându-se. Anul acesta continuă procesul de extin­dere şi o să venim în Timişoara. Ne dorim două centre anul acesta - Timişoara şi esti­măm Craiova. În Timişoara sediul este în ame­najare, se formează echipa“, a spus Gabriella Bondoc, fondatoarea Clinicii Hope.

Ea a pornit businessul în 2015, iniţial în Bucureşti. Primul oraş pentru extindere în afara Capitalei a fost Cluj-Napoca. În total, peste 180 de oameni lucrează în cadrul clinicii Hope.

„Venim alături de specialişti care se formează în acele centre universitare, avem nevoie de psihiatri, psihoterapeuţi. Serviciile noastre sunt destul de specializate, axate pe ghiduri“, a mai spus fondatoarea Clinicii Hope.

Ea a precizat că sănătatea emoţională a avut de suferit în ultimii ani, marcaţi de pandemie şi de izbucnirea războiului din Ucraina, iar din studiile privind anxietatea şi depresia arată o creştere a frecvenţei acestor afecţiuni cu 25% în ultimii doi ani.

„Avem o prevalenţă foarte mare de oameni care au nevoie de servicii de sănătate mintală. Avem peste 7.500 de pacienţi, peste 95.000 de consultaţii. Este o dovadă că oamenii au nevoie de servicii de sănătate mintală. Efectele programelor de sănătate mintală se vor vedea în creşterea nivelului de satisfacţie în companii. Este una dintre cele mai eficiente investiţii cea în sănătatea mintală pentru că de fiecare dată când investeşti un euro, un dolar în astfel de programe de sănătate mintală în companii, return-ul este de cel puţin cinci la unu“, a mai explicat Gabriella Bondoc.

Ea a mai precizat că încearcă să acopere zonele de unde vin cei mai mulţi pacienţi, mergând cu un centru mai aproape de aceştia.

„Oamenii au nevoie de aceste servicii, avem oameni care zboară din Moldova sau din alte oraşe ale ţării în Bucureşti să acceseze serviciile noastre. Un centru Hope deschis în oricare oraş creşte şi ajunge să atingă break-even-ul în mai puţin de un an“, a concluzionat fondatoarea Clinicii Hope.


ZF Private Health. Un proiect realizat de Ziarul Financiar cu sprijinul Băncii Transilvania şi al reţelei de sănătate Regina Maria,  care include emisiuni săptămânale pe teme de sănătate. Emisiunile vor aduce la aceeaşi masă jucători din piaţa de sănătate privată de la nivel naţional.


 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria