ZF Private health

ZF Private Health. Geanina Durigu, CEO al Ares Group, centre specializate pe cardiologie intervenţională: „Specialitatea de cardiologie inervenţională este destul de puţin dezvoltată, sunt 150 de cardiologi intervenţionişti, marea majoritate sunt în oraşele universitare mari“

14.04.2023, 00:07 Autor: Mirabela Tiron

♦ Sunt peste 18 judeÅ£e în care nu există cardiologie intervenÅ£ională, este importantă dezvoltarea infrastructurii ÅŸi în alte judeÅ£e â™¦ Ares a finalizat cu afaceri de 17,6 mil. euro anul trecut, iar pentru acest an estimează că va depăşi 20 mil. euro.

Centrele Ares, specializate în domeniul cardiologiei inter­ven­ţionale, preluate în 2019 de ame­ricanii de la Highlander Partners, au finalizat anul tre­cut cu afaceri de 17,6 mil. euro, iar pentru acest an estimează că vor depăşi pragul de 20 de milioane de euro cifră de afaceri.

„Anul a debutat bine, suntem în trend cu estimarea de buget pentru 2023, suntem într-o continuă creÅŸtere ÅŸi dezvoltare. Cardiologia este o adevărată provocare, bolile cardiovasculare reprezintă numărul 1 ca rată de deces în România. La fiecare 30  de minute un român moare de infarct, ne dorim să fim cât mai aproape de pacient, suntem în căutare de parteneriate cu spitale publice sau private cu care să putem construi un sistem medical performant ÅŸi de încredere“, a declarat Geanina Durigu, CEO al Ares Group, în cadrul emisiunii ZF Private Health.

Centrele Ares au unităţi în Bucureşti, Constanţa şi Cluj. Modelul de business urmat de companie a fost de a deschide centre în interiorul spitalelor, fie de stat, fie private.

„Ne dorim să acoperim la nivel de ţară tot ce înseamnă Moldova, între Iaşi şi Bucureşti nu există niciun centru, pacientul dintre cele două localităţi accesează serviciile din Iaşi sau Bucureşti. Ne dorim să ne dezvoltăm şi înspre Craiova şi Timişoara“, a mai spus ea. În 2021 grupul Ares a deschis două noi centre, la Tulcea, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă şi în Bucureşti, în cadrul Spitalului Oncologic Monza din Enayati Medical City. La finalul lui 2021 Ares a cumpărat Cardiomed Cluj din judeţul Cluj.

„Noi avem un spital la Cluj, care se dezvoltă frumos. Clujul este un centru integrat cu servicii de ambulatoriu, imagistică şi spital, oferim toate serviciile de care are nevoie pacientul“ . Grupul are un centru şi în spitalul judeţean de urgenţă Constanţa, unde rezolvă anual 1.500 de pacienţi cu patologii cardiovasculare grave. „Vom deschide la Constanţa un nou centru de cardiologie cu un spital privat (în cadrul Heka - n.red.)“, a mai spus ea.

Specialitatea de cardiologie inerven­ţională este destul de puţin dezvoltată, sunt 150 de cardiologi intervenţionişti, marea majoritate sunt în oraşele universitare mari, a mai spus ea. „Este importantă dezvol­tarea şi în alte judeţe, sunt peste 18 judeţe în care nu există cardiologie intervenţională“.

În prezent, Ares deţine 9 săli de angiografie, în cinci centre din Constanţa, Tulcea, Piteşti, Cluj-Napoca şi Bucureşti, fiind cea mai extinsă reţea privată de cardiologie şi radiologie intervenţională. La acestea se adaugă 6 ambulatorii de cardio­logie şi specialităţi conexe, în Bucureşti şi Cluj-Napoca.

„Avem medici intervenţionişti care fac procedurile în spitalele noastre şi medicii cardiologi care fac consultaţii, depăşim 150 de medici. Echipa este foarte bună, asigurăm încredere, oferim servicii de calitate şi aparatură medicală. Doar un angiograf costă peste 400.000 de euro, dacă vrei calitate trebuie să asiguri aparatură de ultimă performanţă şi echipa, care este cea mai importantă“.

57% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional se datorează bolilor cardio­vas­culare, potrivit ei. „Echipa noastră face tot felul de întâlniri prin care facem educaţie medicală. (…) Suntem pe an la peste 5.000 de proceduri de cardiologie in­ter­venţională, iar nevoia este foarte mare, doar că pacien­tul trebuie să vină la consult. Procedura de diagnostic este corona­rogra­fia, apoi se stabileşte care este următorul pas“.

În România sunt înregistrate 12.000 de infarcte pe an, iar cheltuielile totale ajung la 96 mil. lei pe an (peste 20 mil. euro), potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor Societăţii Române de Cardiologie.

Centrele Ares, dezvoltate de mai mulţi medici români, au intrat în 2019 sub umbrela Highlander Partners LP, un fond de investiţii American, care a cumpărat pachetul majoritar de 51% din acest business.

„Cred că este o evoluţie bună a serviciilor private, medicina privată a evoluat într-un trend ascedent, este nevoie de servicii de calitate, care să ofere pacienţilor un răspuns rapid la problemele pe care le au“.

Grupul Ares operează mai multe firme Angiocare Srl (Cluj), Cardioscan srl, Centrele de Excelenţă Ares (centrul din spitalul Monza), arată datele publice de la Ministerul de Finanţe. Business-ul Ares s-a dezvoltat în ultimii ani în colaborare cu spitalul Monza, unul dintre primii zece jucători privaţI de sănătate.

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria