ZF Private health

ZF Private Health. Ioan Stoian, fondatorul Royal Hospital: „Vrem să îmbunătăţim dotarea spitalului cu un aparat RMN şi un robot Da Vinci pentru a creşte complexitatea intervenţiilor chirurgicale“

10.02.2023, 00:06 Autor: Mirabela Tiron

Spitalul a ajuns la afaceri de 5 mil. euro anul trecut, iar pentru acest an fondatorul estimează o creştere cu 15-20%.

Spitalul Royal Hospital din Bucureşti, fondat de medicul ginecolog Ioan Stoian, a finalizat anul trecut cu afaceri de 5 milioane de euro iar pentru acest an a bugetat o creştere cu 15-20%. Proprietarul are în plan extinderea spitalului cu încă două etaje.

„Anul a debutat frumos, în forţă, neaşteptat de bine ca număr de operaţii şi consultaţii, ceea ce arată potenţialul de dezvoltare al spitalului şi mai arată că ceea ce am pregătit începe să se îndeplinească. Vrem să îmbunătăţim dotarea spitalului cu încă două echipamente noi, care vor creşte vizibilitatea, adresabilitatea şi complexitatea intervenţiilor, spitalul nostru fiind de chirurgie“, a spus Ioan Stoian,  fondatorul Royal Hospital, în cadrul emisiunii ZF Private Health.

Anul trecut spitalul a ajuns la afaceri de 5 milioane de euro iar pentru acest an oficialii estimează o creştere cu 15-20%. Spitalul are 3 săli de operaţie şi realizează intervenţii pe ginecologie, patologia sânului dar şi chirurgie generală.

„Vrem să achiziţionăm un robot Da Vinci pe care să îl folosim în chirurgia ginecologică, în urologie şi în chirurgie generală, unde avem chirurg foarte bun ce face chirurgie hepatică, pancreatică. Avem în plan să dezvoltăm şi departamentul de imagistică, unde acum avem radiologie digitală, mamografie digitală cu tomosinteză, computer tomograf, singurul echipament care ne lipseşte acum este RMN-ul, pe care vrem să îl cumpărăm“, a mai adăugat el.

Chirurgia robotică reprezintă cea mai nouă tehnologie a chirurgiei minim invazive, în care chirurgul nu operează cu propriile mâini, ci manevrează un robot la distanţă, fiind aşezat la o consolă amplasată în sala de operaţii. Tot mai mulţi jucători privaţi au investit în chirurgia robotică în ultimii ani, în timp ce la stat doar câteva mari spitale au acest robot.

 Royal Hospital atrage pacienţi din toată ţara, din Suceava, Mediaş, Constanţa, Craiova sau Tulcea, „ceea ce arată că ne-am creat un nume pe piaţă prin creştere organică“. Prin extinderea gamei serviciilor medicale, pe lângă ginecologie, patologia sânului, spitalul a atras şi pacienţi cu alte afecţiuni.

„Faţă de anul 2021 am avut o creştere cu 10% pe cifra de afaceri,  am crescut activitatea în mod special pe ortopedie, urologie, ginecologia merge aproape la maximum de capacitate. Mai este loc  totuşi, avem 3 săli de operaţie, cabinet de consultaţie, vreau să dezvoltăm celelalte specialităţi unde avem doctori foarte buni,  să devenim un spital multidisciplinar. Vrem să dezvoltăm la potenţialul maxim şi apoi să extindem cu încă un etaj sau două către sfârşitul anului sau începutul anului viitor“.

Spitalul are 10 medici permanenţi şi 60 de medici colaboratori. Royal Hospital nu a lucrat pe decontări de la Casa de Sănătate pe spitalizare dar are în plan să încheie contract pentru cota pe care o decontează Casa.

„Cred că anul acesta vom creşte cu 15-20%. Am ajuns la 5 milioane de euro cifră de afaceri anul trecut, când vedeam la alţii 2-3 milioane de euro mi se părea imposibil, dar cu multă muncă şi strategie se poate“.

El mai precizează că la nivel public politica de sănătate  vorbeşte de prevenţie, dar deocamdată sunt doar pe hârtie proiecte. „Toate pacientele care vin la noi sunt pregătite şi învăţate să facă prevenţie“.

Medicul mai spune că are în plan să dezvolte clinici mici de beauty health în Bucureşti, prima deschidere să aibă loc cel târziu în toamnă, însă va putea oferi mai multe detalii când va deschide prima clinică. „Avem acest proiect să dezvoltăm clinici mai mici de beauty health în Bucureşti“.

Povestea  Royal începe în 1995 când medicul a deschis printre primele cabinete private de ginecologie. În 2000 a deschis clinica de ginecologie, în 2004 un nou corp de clădire Ginecoland, iar în 2017 a mutat  întreaga activitate într-o nouă clădire, numită Royal Hospital.


ZF Private Health. Un proiect realizat de Ziarul Financiar cu sprijinul Băncii Transilvania şi al reţelei de sănătate Regina Maria,  care include emisiuni săptămânale pe teme de sănătate. Emisiunile vor aduce la aceeaşi masă jucători din piaţa de sănătate privată de la nivel naţional.

 

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria