ZF Private health

ZF Private Health. Ionela Lazăr, director general al Laser System, specializat în îngrijiri paliative: „Este nevoie de investiţii mari pe îngrijiri paliative, am deschis cinci spitale şi vrem să mai deschidem unul la Timişoara“

28.10.2022, 00:06 Autor: Mirabela Tiron

Am deschis spitale în Arad, „avem 140 de paturi şi listă de aşteptare“, localitatea Vladimirescu din jud. Arad, Baia Mare, Oradea (96 de paturi), Drobeta-Turnu Severin (96 de paturi).

Cererea pentru îngrijiri paliative este foarte mare, patologia referitor la bolile oncologice este în creştere, însă în România această nişă de servicii me­dicale este abia la început iar in­vestiţiile solicitate de un spital specia­lizat sunt foarte mari, a spus medicul Ionela Lazăr, director general al Laser System.

„În anul 2000 am început cu o cli­nică cu un ambulatoriu de specia­litate şi laborator de analize medicale în Arad, am continuat cu prima ma­ternitate pri­vată din Arad, apoi am dez­voltat seg­mentul de îngrijiri palia­tive în 2010. Am mers mai mult pe partea de bolnavi cronici, spitalizare pentru recuperare medicală, am înce­put cu o clinică în Arad, apoi în lo­calitatea Vladimirescu, la ieşire din Arad, am continuat cu un centru în Oradea, Baia Mare, apoi la Drobeta-Turnu Severin“, a spus pentru ZF Io­nela Lazăr, directorul general al clini­ci­lor Laser System, în cadrul emi­siunii ZF Private Health. Compania s-a concentrat pe spitale de îngrijiri palia­tive. Valoarea totală a investiţiilor nu a fost făcută publică.

„Investiţiile sunt mari, deoarece încercăm să oferim condiţii la stan­darde ridicate, ne îndreptăm spre pacient, spre calitatea vieţii, la îngriiri paliative vorbim de ultimele momente din viaţă şi dorim ca acestea să fie cât mai confortabile“. Laser System are peste 80 de medici pe toate centrele pe care le operează.

„În Arad avem 140 de paturi şi avem listă de aşteptare, în Oradea avem 96 de paturi, în Drobeta Turnu Severin 96 de paturi. Avem mulţi pacienţi, este un segment care nu este bine acoperit, patologia este în creştere iar cererea este foarte mare atât din zonele unde avem spitale dar şi din judeţele limitrofe. Acum ne extindem în Arad cu baza de recuperare, piscină, salină şi o secţie de geriatrie“. Ea  mai spune că la Oradea au deschis spitalul la invitaţia primarului. „A venit, a vizitat spitalul din Arad şi ne-a invitat să facem aşa ceva la Oradea. Suntem recunoscuţi, oamenii vin la noi şi ne invită să deschidem în alte oraşe“

Ea a mai spus că Laser System a crescut în fiecare an şi că pe viitor se ia în considerare dezvoltarea unui spital de îngrijiri paliative la Timişoara. Cele cinci centre operează pe mai multe firme. Datele publice arată că anul trecut compania Laser System din Arad ce opereaza spitalul din Arad avea o cifră de afaceri de 18 milioane de lei şi un profit net de 2,8 milioane de lei, la 128 de angajaţI, potrivit mfinante.ro.

„Noi în fiecare an mergem în ritm crescător, sperăm că ne menţinem, de aceea avem mai multe idei de investiţii, ne gândim să investim în continuare. Vrem să finalizăm acest spital de geriatrie din Arad, la finalul anului sperăm, apoi probabil ne vom îndrepta spre alte oraşe. Cochetăm cu ideea să facem în Timişoara un spital de îngriiri paliative“.

Cererea pentru îngrijiri paliative este foarte mare, patologia referitor la bolile oncologice este în creştere.

„Eu spun că suntem la început în România în ceea ce priveşte îngrijirile paliative, este un segment relativ nou, recent dezvoltat în România, este nevoie de investiţii iar investiţiile sunt mari. Trebuie să creăm un mediu adecvat, prietenos, este nevoie de personal, mult personal în acest domeniu. Văd un segment unde ne putem dezvolta în continuare şI în alte oraşe din ţară. Avem pacienţI inclusiv din Bucureşti, dar şI din străinătate. Află de noi prin intermediul aparţinătorilor care au avut pacienţI la noi“, a mai adăugat ea.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria