ZF Private health

ZF Private Health. Marius Negru, cofondator al Ortokinetic: „Am explorat diverse oraşe pentru extindere, ne uităm la crearea unei francize“

22.07.2022, 00:05 Autor: Georgiana Mihalache

♦ Ortokinetic numără o reţea de patru clinici în Capitală, în urma unei investiţii totale de aproape 2,5 mil. euro din 2009, de la deschidere, până în prezent.

Medicul Marius Negru a pus pe piaţă brandul de clinici Ortokinetic, alături de colegul său Mihai Râşcu, în 2009, iar până în prezent investiţiile s-au ridicat la aproape 2,5 mil. euro în spaţii noi şi în aparatură.

Reţeaua de clinici numără patru unităţi în Bucureşti, însă şi alte oraşe din ţară sunt vizate pentru extindere, planurile fiind de francizare.

„Am explorat de-a lungul anilor diverse oraşe pentru extindere: Cluj, Craiova, Constanţa. Este puţin greu din punct de vedere logistic şi de aceea o direcţie de dezvoltare la care ne uităm este crearea unei francize pe care să o putem oferi colegilor noştri din domeniul ortopediei din oraşele din ţară“, a spus medicul Marius Negru.

Prima clinică Ortokinetic a fost deschisă în 2009 în zona Timpuri Noi din Capitală, iar ulterior au urmat şi alte spaţii în Dorobanţi, Pipera şi Băneasa, cea mai recentă investiţie. „Am căutat să acoperim cât mai mult Bucureştiul, noi facem pe lângă con­sultaţii şi servicii de fizioterapie, kine­toterapie pentru care oamenii trebuie să vină de mai multe ori şi am căutat să fim cât mai aproape de pacienţii noştri“, a mai spus Marius Negru.

Dacă pentru prima clinică investiţia a fost în jur de 15.000 de euro, pentru unitatea din Băneasa suma a ajuns la 900.000 de euro.

„Anul 2022 este marcat de des­chi­de­rea clinicii din Băneasa unde am in­ves­tit în jur de 900.000 de euro. Este un cen­tru nou, cu ortopedie, fizio şi kine­t­o­terapie, cum facem şi în celelalte sedii, dar aici avem un centru de imagistică, ecografie, RMN, sperăm să fie accesibil publicului începând cu luna august“.

Zilnic, în cele patru clinici ajung în total între 70-100 de pacienţi, iar serviciile pe care le pot accesa sunt de la consultaţii supra specializate în ortopedie, până la servicii de cardiologie, nutriţie, psihoterapie.

„Încercăm să oferim un diagnostic şi un tratament cât mai complet, astfel încât să evităm necesitatea pacienţilor să se deplaseze în alte locaţii pentru a efectua anumite investigaţii sau pentru un tratament. De la deschidere, cred că peste 100.000 de pacienţi au trecut pragul Clinicilor Ortokinetic“, a mai spus Marius Negru.

Pentru două dintre sediile Ortokinetic, clinica lucrează şi cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru servicii decontate, iar anul acesta antreprenorul vrea să includă şi o colaborare în zona de imagistică, pentru serviciile de RMN şi radiologie digitală.

„Sperăm să construim un centru de chirurgie de spitalizare de zi în clinica noastră din Pipera. Cred că anul viitor vom demara şi sperăm ca într-un an, doi să fie gata“, a precizat medicul care a fondat Ortokinetic.

Cifra de afaceri a grupului Ortokinetic este de 1,2 milioane de euro pe an, iar targetul pentru 2022 urmăreşte o creştere de 20% după deschiderea centrului de RMN.

„Am început într un moment în care serviciile private de sănătate erau într-o formă foarte incipientă. Lipsa finanţării şi a unui sistem de asigurări a făcut ca dezvoltarea să fie dificilă şi greoaie. Plus că exodul medicilor şi al personalului medical a contribuit la o încetinire a ritmului de dezvoltare“, a precizat Marius Negru.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria