ZF Private health

ZF Private Health. Medicii Andra şi Gabriel Balcangiu-Stroescu au fondat o clinică în nordul Bucureştiului după o investiţie de 800.000 euro. Fondatorii Dr. Balcangiu-Stroescu se aşteaptă să recupereze investiţia în doi – trei ani

10.06.2022, 17:45 Autor: Georgiana Mihalache

Clinica Dr. Balcangiu-Stroescu a pornit din dorinţa a doi medici de a crea un business propriu, investind 800.000 de euro în deschiderea unităţii din nordul Capitalei, în Pipera. Clinica oferă atât servicii în zona medicală, cât şi în partea de estetică, iar medicii aşteaptă de la câteva sute, la câteva mii de pacienţi în 2022.

„Ne doream să ne adresăm pacientului în totalitate, să oferim servicii medicale integrate, o abordare multidisciplinară. De aceea, în cadrul clinicii Dr. Balcangiu-Stroescu avem grijă de sănătatea interioară, prin reunirea multiplelor specialităţi medicale, cât şi de frumuseţea exterioară. Ne adresăm pacienţilor care au nevoie de evaluare şi de tratamente în sfera endocrinologică, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice. Avem doi colegi cardiologi care se vor ocupa de sănătatea inimii noastre. Afecţiunile reumatologice pot fi abordate în cadrul clinicii noastre, avem colegi plasticieni, medici dermatologi“, a spus Andra Balcangiu-Stroescu. Ea este de profesie medic specialist nefrologie şi medic specialist diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice şi doctor în medicină.

Peste 70% din investiţia iniţială în clinică a mers în achiziţia de echipamente medicale, fiind zona care se dezvoltă cel mai rapid, mai adaugă medicii. „Echipamentele sunt cele mai valoroase. Vrem să recuperăm investiţia în doi – trei ani, în care ne mai dorim, pe lângă achitarea datoriilor actuale, să mai reinvestim în câteva tehnologii şi aparate în funcţie de nevoi şi de ce mai apare nou.“

„Dacă vrei să fii updatat, să faci faţă concurenţei, şi vorbim de Bucureşti - o piaţă concurenţială destul de mare, trebuie să ai ultimele tehnologii existente“, a explicat Gabriel Balcangiu-Stroescu, de profesie medic primar dermatolog. El nu este la prima experienţă antreprenorială în domeniul medical, fiind anterior asociat în alte două clinici.

Preţul pentru o consultaţie în cadrul clinicii este de circa 350 de lei, în linie cu preţurile practicate şi de alţi operatori privaţi de sănătate din Capitală.

„Îmi doream o clinică în nordul Bucureştiului pentru este un pol de putere, pe partea de business. Sunt mulţi corporatişti, mulţi investitori, care, cel puţin în perioada pandemiei, au apelat din ce în ce mai mult la serviciile private“, mai adaugă Gabriel Balcangiu-Stroescu.

Planurile antreprenorilor urmăresc creşterea gamei de servicii cu încă două specialităţi medicale – ginecologie şi urologie.

„Consider că piaţa medicală este în continuă ascensiune. Deja s-au depăşit nişte etape, s au consolidat nişte lucruri frumoase în ultimii ani. Cred că există întotdeauna posibilitatea de a atinge performanţe ridicate şi în România parte de medicină“, a mai precizat co-fondatorul clinicii.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria