♦ Anual, circa 30.000 de pacienţi trec pragul clinicilor dezvoltate de medicul Denisa Tutunaru.
Mersul periodic la medicul stomatolog pentru consult sau igienizare poate preveni problemele dentare care costă mult, cum ar fi scoaterea nervului sau chiar extracţie şi implant, crede medicul Denisa Tutunaru, fondatoarea clinicilor Edent, cu prezenţă în Bucureşti şi Tulcea.
„Lăsăm sănătatea de multe ori pe ultimul loc şi în sfera orală pacienţii ajung într-un stadiu în care poate trebuie să scoatem nervul, să facem o coroană sau, mai rău, o extracţie şi un implant. Iar aceste lucruri devin costisitoare. Dacă am avea comportament de prevenţie şi am veni la controalele periodice, costurile ar fi mult mai mici“, a spus Denisa Tutunaru.
Ea spune că în 2024 are deja cu 30% mai mulţi pacienţi în comparaţie cu anii anteriori, iar această creştere se transmite şi în rezultate financiare mai bune. Principalele proiecte pe lista de obiective urmăresc creşterea în zona de prevenţie, medicii Edent urmând să ajungă în zonele izolate, cu acces slab la medicină stomatologică, dar şi extinderea în Bucureşti sau Târgu Jiu, oraşul natal al fondatoarei Edent.
„Anul 2024 promite şi este deja un an foarte bun pentru clinicile Edent. Ne extindem, ne-am mărit echipa, urmează să avem şi nişte proiecte pentru educaţie, prevenţie, mai ales pe partea de copii. Eu consider că o sănătate orală are o bază foarte bună în copilărie şi din păcate, toate studiile ne spun că doar unu din 10 români merge la stomatolog“, a spus Denisa Tutunaru în cadrul emisiunii ZF Private Health.
În cadrul consultaţiilor oferite de medicii Edent, ei găsesc şi alte probleme de sănătate în rândul pacienţilor, cum ar fi hipertenisune sau diabet. În total, echipa numără 30 de medici specializaţi în toate ramurile stomatologiei.
„Oraşul meu natal este Târgu Jiu şi intenţionez să ne extindem şi în partea respectivă a ţării. În momentul în care alegem spaţiul trebuie să fie o zonă uşor accesibilă pacienţilor. Ei trebuie să aibă o experienţă plăcută, să putem să-i fidelizăm. Cea mai importantă etapă în decizia de a face un spaţiu nouă, o clinică este echipa, expertiza şi profesionalismul echipei medicale“, a mai explicat Denisa Tutunaru.
Ea a precizat că printre cele mai cerute servicii din zona digitală sunt pentru aparatele dentare invizibile. Ca probleme pe care medicii stomatologi le întâlnesc în clinică sunt şi cancerele bucale.
„Suntem pe ultimul loc din Europa în ceea ce priveşte sănătatea şi îngrijirea orală, dar suntem pe primul loc în ceea ce priveşte riscul de cancere orale. Cavitatea bucală nu este formată doar din dinţi şi gingii. Mai avem partea din interior a obrajilor, limba, obrajii şi chiar şi amigdalele, glandele salivare. În cadrul consultaţiei, noi nu ne uităm doar la dinţi, verificăm şi aceste părţi moi. De asta e important ca pacienţii să vină la stomatolog“, a mai explicat medicul.
Anual, circa 30.000 – 40.000 de pacienţi ajung în clinicile Edent. Anul trecut, în 2023, cifra de afaceri a Edent a ajuns la aproape 3 mil. euro, iar după prima jumătate de an deja a crescut cu 30% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior.
„Eu muncesc ca medic stomatolog opt-nouă ore pe zi, de luni până vineri. O săptămână sunt în clinica din Bucureşti, o săptămână sunt în clinica de la Tulcea. Printre picături, încerc să-mi las măcar câteva ore pe săptămână în care să mă ocup de partea de management. Am doi manageri extraordinari la Tulcea şi la Bucureşti care mă ajută foarte mult. Am crescut împreună şi întreaga echipă medicală mă ajută“, a completat fondatoarea Edent.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE