ZF Private health

ZF Private Health. Medicul Elena Păcuraru, acţionarul clinicii de recuperare OHT din Snagov: Cererea a evoluat foarte bine, serviciile de recupere medicală integrativă reprezintă o nişă cu mare potenţial

27.01.2023, 00:06 Autor: Mirabela Tiron

Anul trecut cifra de afaceri a clinicii s-a ridicat la 1,8 milioane de lei iar pentru acest an estimează dublarea cifrei de afaceri Are în plan să deschidă o clinică nouă în Prahova.

Medicul Elena  Păcuraru, acţionarul clinicii de recuperare OHT din sat Tâncăbeşti (comuna Snagov), deschisă în 2019, spune că cererea pentru serviciile me­dicale de recuperare medicală inte­gra­tivă este în creştere iar anul acesta afacerile clinicii se vor dubla.

„Clinica a fost deshisă în august 2019, de­butul a fost timid, a debutat ca o clinică de recuperare medicală, cu un medic coor­do­nator, un nucleu de terapeuţi, cu tera­piile clasice, precum kinetoterapie, fizio­terapie, masaj. În 2020 deja am început dezvol­tarea, am adus terapii noi, specia­li­tăţi clinice noi şi asta s-a întâmplat pentru că acest concept de recuperare medicală cla­sică este depăşit ca tipuri de proceduri dar mai ales când vorbim de patologiile abor­date“, a declarat medicul Elena  Păcuraru, acţionarul clinicii de recuperare OHT din Snagov în cadrul emisiunii ZF Private Health.

Ea spune că în pandemie a fost momentul cand a „upgradat conceptul de recuperare“, l-a dus la un nivel de recuperare medicală avansată şi integrativă.

„Cererea a evoluat foarte bine, noi ne-am însuşit rapid măsurile de siguranţă în pandemie, am asigurat servicii medicale ca pacienţii să poată accesa servicii medicale în siguranţă. Pentru noi a fost un imbold să ne informăm cu privire la ce se face în lume pentru aceşti pacienţi şi să implementăm cele mai noi terapii pentru rezolvarea acestor pacienţi, am adus în clinică terapii celulare de avangardă, medicină hiperbară, plasmoterapia, multe specialităţi conexe“.

Clinica lucrează cu 7 medici colaboratori şi a atras 2.500 -3.000 de pacienţi anul trecut, pacienţii care s-au adresat serviciilor de recuperare medicină dar şi serviciilor de medicină internă.

„Pentru noi aducerea şi implementarea acestor terapii în recuperarea medicală a însemnat o eficienţă sporită în procesul de recuperare a pacienţilor. Am lărgit paleta de patologii abordate, nu ne mai limităm la patologii clasice, ci abordăm diverse patologii“.

Anul trecut cifra de afaceri a clinicii s-a ridicat la 1,8 milioane de lei iar pentru acest an a estimate dublarea cifrei de afaceri.

„Investiţiile au fost mari, în primul rând clădirea este mare, toate spaţiile sunt extrem de generoase, aparatura  este foarte modernă, am implementat terapii celulare moderne, de ozonoterapie, injectări cu plasmă, nu poţi vorbi de recuperare modernă fără aceste terapii. Efortul financiar a fost mare dar ne-a permis să abordăm pacienţi oncologici, cu boli autoimune, cardiaci, pacienţi cu afecţiuni neurologice şi boli degenerative“. Ea mai sune că pacientul  modern este foarte informat, caută terapii personalizate.

„Avem contract cu Casa de Sănătate dar este total insufficient. Casa este departe de-a deconta servicii la nevoile reale ale pacienţilor, să nu vorbim de decontarea costurilor administrative pe care le impune actul medical. Când un pacient se adresează unui serviciu medical privat mi s-a părut cinstit să facem acest efort să acceptăm contratul cu Casa pe medicina internă şi recuperare. Sănătatea nu trebuie să fie un lux până la urmă“.

Ea a mai adăugat că serviciile de recuperare pe care le practică cu această viziune integrativă  sunt servicii din ce în ce mai des accesate, este o nişă cu mare potenţial.

„Ne dorim să consolidăm dar avem în plan să deschidem clinici noi, nu vrem să abordăm oraşele mari. Există multe zone defavorizate, suntem în discuţii să facem o clinică în Prahova, vom aduce aici asistenţă medicală primară“.

Tot mai mulţi antreprenori locali de pe piaţa serviciilor medicale private au pariat pe centre sau spitale de recuperare medicală, cererea pentru astfel de servicii fiind în creştere în ultimii ani.


ZF Private Health. Un proiect realizat de Ziarul Financiar cu sprijinul Băncii Transilvania şi al reţelei de sănătate Regina Maria,  care include emisiuni săptămânale pe teme de sănătate. Emisiunile vor aduce la aceeaşi masă jucători din piaţa de sănătate privată de la nivel naţional.

 

 


 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria