ZF Private health

ZF Private Health. Medicul Gavrilaş Mureşan, fondatorul grupului Sanovil din Bistriţa: Vrem să achiziţionăm RMN şi CT noi, vom extinde spitalul în 2023

17.03.2023, 00:06 Autor: Georgiana Mihalache

Grupul Sanovil are în prezent o policlinică, două spitale, dintre care unul de recuperare deschis în 2022, laborator de analize şi centru de imagistică Aproape 100.000 de prezentări au fost în policlinica grupului doar în 2022.

Grupul Sanovil din Bistriţa, creat de medicul Gavrilaş Mureşan în 2007, s-a extins în 2022 printr-un spital nou de recuperare medicală, dar şi modernizări şi extinderi la unităţile deja parte din grup, cum este policlinica. Pentru anul 2023, medicul vrea să modernizeze şi extindă în continuare entităţile pe care le administrează.

„Anul 2022 a fost unul bun. La noi nu a scăzut activitatea. Am avut 1.000 de naş­teri în maternitate. A fost activitate în po­liclinică, unde am primit peste 92.000 de pre­zentări. În spital au fost aproximativ 6.000 de internări. Noi anul trecut am des­chis spitalul de îngrijiri paliative şi on­colo­gie, l-am creat de la zero, cu 62 de pa­turi noi. Casa de Asigurări de Sănătate nu a con­tractat niciun pat, pacienţii au nişte cos­turi mari pentru că trebuie să stea mult în spital“, a spus medicul Gavrilaş Mureşan, în cadrul emisiunii ZF Private Health.

Cifra de afaceri a întregului grup Sanovil în 2022 a fost de 58 milioane de lei, în creştere cu circa 10% faţă de anul anterior.

Pacienţii care trec pragul Sanovil sunt atât din judeţul Bistriţa, dar şi din Suceava, Mureş, Maramureş, chiar şi Harghita, Cluj. Operatorul privat este cunoscut în zonă pentru specialitatea de obstetrică-ginecologie, promovând naşterea naturală, astfel că medicul urmăreşte permanent numărul de naşteri din maternitatea spitalului.

De altfel, Sanovil a fost deschis iniţial ca unitate de obstetrică-ginecologie şi neonatologie-pediatrie, dar s-a extins, mărindu-şi gama de servicii medicale oferite.

„Avem ca entităţi noi spitalul de recuperare care trebuie să crească. În cadrul policlinicii am creat o extensie care a dus suprafaţa la aproximativ 5.000 mp, este una dintre cele mai mari din ţară, avem în jur de 45 de cabinete medicale. Trebuie să folosim eficient policlinica, să facem ca tot ce am construit să prindă viaţă. Avem în plan o extindere şi modernizare a laboratorului de imagistică medicală prin achiziţia unui RMN şi CT noi“, a mai spus Gavrilaş Mureşan.

În plus, şi primul spital din grup, cel destinat pacienţilor cronici, va fi extins cu încă un bloc operator, ceea ce va mai adăuga o suprafaţă de 1.000 mp spitalului.

Medicul Gavrilaş Mureşan decidea în 2007 să părăsească sistemul de stat pentru a crea Sanovil - propriul spital privat în Bistriţa. De la 24 de paturi cu care a pornit spitalul Sanovil în 2007, specializat pe obstetrică- ginecologie, în cei 15 ani de activitate, operatorul privat s-a dezvoltat şi a ajuns în prezent la 144 de paturi, mai ales după deschiderea spitalului de recuperare medicală. Piaţa de recuperare medicală este încă foarte fragmentată şi polarizată în jurul marilor oraşe, centre universitare, astfel că pacienţii găsesc puţine locuri dedicate pentru a face recuperare.

„Un doctor care lucrează la stat nu ar trebui să administreze o afacere privată pentru că nu are timp. Având în vedere acest principiu, în prima zi când am decis să merg în privat, am renunţat la poziţia din spitalul de stat. Am reuşit să creez brandul pentru că m-am putut concentra asupra lui exclusiv“, a mai spus medicul Gavrilaş Mureşan.

 


ZF Private Health. Un proiect realizat de Ziarul Financiar cu sprijinul Băncii Transilvania şi al reţelei de sănătate Regina Maria,  care include emisiuni săptămânale pe teme de sănătate. Emisiunile vor aduce la aceeaşi masă jucători din piaţa de sănătate privată de la nivel naţional.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria