ZF Private health

ZF Private Health. Medicul Ionuţ Lăncrăjan, fondatorul Gynlife, Pediatric Center şi TransilvaniaMedical Clinic: „O consultaţie nu trebuie să depăşească 10% din salariul minim brut pe economie“

07.04.2023, 09:30 Autor: Georgiana Mihalache

În cadrul clinicilor Gynlife, Pediatric Center şi Transilvania Medical Clinic, tarifele la consultaţii au rămas la nivelul lui 2021, în ciuda scumpirilor din piaţă.

Brandurile medicale construite de medicul Ionuţ Lăncrăjan - Gynlife, axată pe obstetrică-ginecologie, Pediatric Center, un centru pentru copii, şi Transilvania Medical Clinic“ o clinică multidisciplinară, sunt în perioada de consolidare, iar antreprenorul vrea să crească adresabilitatea.

Deşi scumpirile la utiliţăţi şi în general din economie au dus la creşteri de preţuri şi în zona investigaţiilor medicale, în cadrul clinicilor din Alba Iulia controlate de Ionuţ Lăncrăjan nu s-au transferat în preţul final pentru pacienţi.

„Noi nu am crescut tarifele pentru pacienţi, lucrăm pe cele din 2021. Sunt de principiu ca o consultaţie să nu depăşească 10% din salariul minim brut pe economie. În acest moment, în niciuna dintre clinicile noastre o consultaţie cu ecografie nu depăşeşte acest nivel“, a spus Ionuţ Lăncrăjan în cadrul emisiunii ZF Private Health.

În mai 2022 apărea şi Transilvania Medical, o policlinică multidisciplinară care include peste 24 de specialităţi medicale. În total, 20 de angajaţi permanenţi are echipa celor trei clinici, la care se adaugă încă 65 de medici colaboratori. Circa 80% din medici sunt din judeţul Alba, iar restul din judeţe precum Cluj, Sibiu.

„Avem câteva specialităţi deficitare, cum ar fi alergologia, dar încercăm să le acoperim. Piaţa medicală din Alba Iulia a avut o dezvoltare de amploare în ultima vreme, s-au deschis clinici noi. Trebuie să avem forţă de muncă pe care să ne bazăm să oferim servicii de calitate, la preţuri decente. Nu ştiu dacă marii jucători din piaţa medicală vor veni spre Alba Iulia, deoarece Sibiu, Cluj sunt foarte aproape de noi“, a mai adăugat medicul.

Planul pentru 2023 este să crească adresabilitatea, neavând pe lista scurtă de obiective noi investiţii. 

„Anul 2022 a fost unul de stabilitate, venind după nişte investiţii, după 20 de luni de şantier, relocarea clinicii Gynlife şi dezvoltarea unui nou concept“ Transilvania Medical Clinic în Alba Iulia. În 20 de luni am reuşit să deschidem două clinici de la zero. În anul 2022 stabilitatea pentru noi a fost foarte importantă“, a spus medicul.

El a sintetizat cele mai importante trei principii în dezvoltarea unui business medical, aşa cum le-a pus în practică în ultimii opt ani: existenţa specialiştilor, a infrastructurii de ultimă generaţie, dar şi ca preţurile să fie sub nivelul pieţei, accesibile pentru populaţie.


ZF Private Health. Un proiect realizat de Ziarul Financiar  cu sprijinul Băncii Transilvania şi al reţelei de sănătate Regina Maria, care include emisiuni săptămânale pe teme de sănătate. Emisiunile vor aduce la aceeaşi masă jucători din piaţa de sănătate privată de la nivel naţional.

 

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria