♦ Novus Medical a apărut în 2006, la iniţiativa medicului Iuliana Filip ♦ Cifra de afaceri a companiei s-a apropiat de 2 mil. euro în 2024, după o creştere de 15% faţă de anul anterior ♦ Din cele 21.000 de consultaţii anuale din clinica Novus Medical, circa 15% sunt pacienţi cronici, care vin în mod repetat pentru problemele medicale pe care le au.
Clinica Novus Medical din Ploieşti, înfiinţată de medicul Iuliana Filip în urmă cu aproape două decenii, şi-a mărit suprafaţa în 2024, ajungând la circa 1.500 mp, şi a adăugat noi specialităţi medicale, printre care gastroenterologie, ginecologie sau ORL. După această dezvoltare, fondatoarea operatorului medical se aşteaptă la plus 50% la numărul de consultaţii anuale, adică la peste 30.000 de pacienţi.
„În 2024 am terminat un proiect de renovare, de construcţie şi extinderea spaţiilor. Ne-am extins în jurul clinicii iniţiale şi am extins spaţiile funcţionale, fluxurile şi anumite specialităţi.“
„Am diversificat serviciile. Anul trecut am avut 21.000 de consultaţii, avem 15% pacienţi cronici, ei vin periodic în funcţie de programele naţionale la care sunt înregistraţi. Aşteptăm cel puţin 50% creştere a numărului de consultaţii“, a spus Dr. Iuliana Filip, fondatoarea Novus Medical, la emisiunea ZF Private Health.
Echipa Novus Medical numără în prezent 45 de oameni şi se dezvoltă în funcţie de specialităţile acoperite. Printre specialităţile medicale noi din cadrul clinicii se numără şi gastroenterologia, cu investigaţiile de colonoscopie şi endoscopie
„Am introdus specialitatea de gastroenterologie cu elementele de colonoscopie şi endoscopie, care sunt foarte importante, dat fiind incidenţa în creştere a bolilor şi a tumorilor la nivel digestiv. Scopul este să avem un loc unde pacientul adult să găsească într-un singur spaţiu servicii medicale de care are nevoie“, a mai spus specialista.
Pacienţii vin din Prahova cu precădere, dar şi din Buzău, Dâmboviţa, Ialomiţa, judeţele alăturate. Principala provocare pentru clinica Novus Medical ţine de birocraţia din sistemul medical, mai ales în cazul colaborării cu Casa de Asigurări, în contextul în care sistemul informatic are perioade în care nu este funcţional.
„Pe noi ne afectează stadiul precar al Sistemului Naţional Electronic, al SIUI-ului. Sunt perturbări atât în activitatea noastră, pacienţii trebuie să revină, nu primesc la timp reţetele, după aceea se mută problema la farmacie, la medicul de familie. Încă scriem foarte mult pe hârtie, dacă nu se completează corect, se refuză biletul de trimitere pentru că nu se aprobă apoi la controlul de la Casă“, a mai spus antreprenoarea. Astfel, timpul pentru consultaţie ar trebui să fie dublu pentru fiecare medic astfel încât să acopere şi partea birocratică, şi pe cea medicală.
Investiţiile în 2025 vizează partea de tehnologii medicale, inteligenţă artificială unde este cazul, pentru a fi în pas cu dezvoltarea pieţei
„În 2025 vrem să controlăm cât mai bine toate fluctuaţiile legislative şi schimbările care apar peste noapte. Vrem să diversificăm specialităţile medicale pe care le oferim, să atragem noi medici, să valorificăm cât mai bine partea echipamente pe care o avem“, a adăugat medicul Iuliana Filip.
Fondatoarea Novus Medical a mai completat că nu a renunţat la activitatea de medic, iar dezvoltarea echipei o duce în direcţia preluării de către colegi a cât mai multor sarcini administrative, astfel încât să îi revină mai mult timp pentru pacienţi.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE