ZF Private health

ZF Private Health. Medicul Lucian Popa, fondatorul Estetic Center din Iaşi: „Investiţiile în echipamente sunt foarte importante, mai ales că această piaţă este dinamică“

03.03.2023, 16:15 Autor: Mirabela Tiron

♦ Centrul a fost fondat în 2014 şi deserveşte pacienţi din toată zona Moldovei.

Cererea pentru serviciile medicale de estetică este într-o continuă creştere, criza sanitara a reprezentant doar o mică pauză, dar acum  numărul de solicitări este în creştere, a spus medicul Lucian Popa, fondatorul  Estetic Center din Iaşi.

„(…) Tendinţa este de a avea o abordare globală, pacientul trebuie privit în ansamblu, se face analiza integrală şi ofertarea unui program care să ajute aspectul pacientului. Estetica este într-o continuă creştere, solicitările sunt din ce în ce mai multe, perioada de Covid-19 a fost doar o mică pauză, după aceea dorinţa a fost un pic mai acută, mai intensă decât înainte de pandemie“, a spus medicul Lucian Popa, fondatorul  Estetic Center din Iaşi la ZF Private Health. Clinica oferă servicii medicale ce ţin de estetica medicală, de la injectări cu acid hialuronic, la botox şi la cele mai noi tehnici .

„Avem pacienţi din toată zona Moldovei. Investiţiile în echipamente sunt foarte importante, mai ales că această piaţă este foarte dinamică, în fiecare an există noutăţi în ceea ce priveşte tehno­logia. Din aceasta primăvară am gândit ca posibilităţile noastre să se amplifice făcând asocieri,  voi fi asociat cu alte clinici cu care vom încerca să potenţăm capacitatea noastră de tratament, să le oferim toată gama de servicii pacienţilor. Am preconizat investiţii de sute de mii de euro în aparatură nouă“, a spus el.

Medicul spune că ceea ce diferenţiază clinica de alte centre este abordarea integrală şi faptul că pacientul este privit în ansamblu.

„În ceea ce priveşte concurenţa consider că există o posibilitate de manifestare pentru toată lumea, ce ne diferenţiază este că încercăm să privim pacienţii într-un mod global, să le oferim soluţii, depăşim modelul de tehnică. Din punctul meu de vedere abordarea este integrală, trebuie să analizezei pacientul şi să îi pui  în faţă opţiunile pe care le are pentru a fi mai bine iar el să aleagă opţiunea cea mai bună. Aş defini partea de estetică cu a fi bine cu tine, ca aspect, ca stare generală, emoţională, ca stare de sănătate“. Evoluţia pe care o văd va fi către aşezarea pieţei de estetică tinzând să echilibreze excesele şi să aducă naturaleţe, vom vedea în următorii ani o estetică echilibrată, a mai adăugat el. Clinica, ce colaborează cu 10 medici, oferă servicii medicale de estetică facială, laserterapie şi terapie regenerativă, proceduri corporale şi alte proceduri ce ţin de estetică.

Trendul pe piaţa de chirurgie estetică este unul foarte bun, piaţa este în creştere, „din punct de vedere al experienţei noastre suntem tineri dar dinamica este foarte bună, la modul în care se prezintă piaţa de estetică trendul este foarte bun“

„Deja suntem în alte oraşe, diversificaţi în alte ramuri, avem clinici în Suceava, Bacău, Focşani, Constanţa, în Bucureşti avem o colaborare, acest lucru este evident în trendul de-a împărtăşi din experienţa noastră. (…) Foarte mult se pune accent pe laser, este un trend crescător“.

Piaţa de chirurgie şi medicină estetică sărea de pragul de 130 de milioane de euro în 2020, pe această piaţă fiind activi aproape 500 de chirurgi plasticieni şi dermatologi, potrivit ultimelor date din piaţă.

 

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria