ZF Private health

ZF Private Health. Medicul Marius Negru, cofondatorul clinicilor Ortokinetic: Sperăm ca în 2023 să să deschidem o clinică în afara Bucureştiului

21.04.2023, 09:30 Autor: Georgiana Mihalache

Ortokinetic numără patru clinici în Bucureşti, specializate în ortopedie, chirurgia umărului, a cotului şi a genunchiului Medicii Marius Negru şi Mihai Râşcu au pus bazele brandului medical în 2009.

Anul 2023 ar putea aduce pentru brandul medical Ortokinetic, care are patru clinici de ortopedie în Bucureşti, prima ieşire în afara Capitalei, spune cofondatorul operatorului medical, medicul Marius Negru. El a menţionat că se uită la oraşe de circa 100.000 de locuitori, într-o rază de 200 km în jurul Capitalei, pentru a putea gestiona viitoarea clinică.

„Sperăm ca 2023 să fie primul an în care să deschidem o clinică în afara Bucureştiului. Cea mai mare problemă este legată de personalul medical, nu găsim medici care să corespundă pro­fi­lului nostru şi care să poată să urmeze direcţia de dezvoltare a clinicii, dar credem că este un proiect de actualitate. Este un proiect pilot şi, în funcţie de direcţie, o să continuăm“, a povestit medicul Marius Negru în cadrul emisiunii ZF Private Health. Investiţia este esti­mată la 300.000 de euro. Ca zone vizate, oraşele care nu au dezvoltată partea de ortopedie la stat sau la privat sunt pe listă.

Anul 2022 a fost unul bun pentru Ortokinetic, a mai adăugat medicul, peste 12.000 de pacienţi trecând pragul celor patru clinici din Bucureşti, în creştere cu 15% faţă de anul anterior.

„Ortokinetic face ortopedie şi recuperare medicală. Ne diferenţiem printr-o clinică supraspecializată în chirurgia umărului, a cotului şi a genunchiului. Avem un număr de pacienţi care caută serviciile noastre de imagistică (rezonanţă magnetică nucleară)“, a precizat Marius Negru.

Cifra de afaceri în 2022 a fost de 6,8 mil. lei la nivel de grup, cu un ritm de creştere de 15-20%. Din totalul businessului, circa 50% vine din colaborarea cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, un procent semnificativ, rar întâlnit în cazul operatorilor privaţi, din datele ZF.

„Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) este un partener important pentru Ortokinetic şi relaţia noastră cu ei este în plină dezvoltare. Cred că nu toată lumea îşi permite luxul şi costul serviciilor medicale private, dar în acelaşi timp vor să meargă într-o clinică unde există condiţii mai bune decât în spitalele de stat, în care nu există timp de aşteptare“, a mai adăugat medicul.

El crede că piaţa serviciilor medicale va continua să se dezvolte. Medicul compară antreprenoriatul cu profesia de chirurg, menţionând că asemănările ţin de capacitatea de a asuma un risc imminent, atât în medicină, cât şi în business. Medicul mai precizează că partea de management l-a atras întotdeauna, iar dezvoltarea unui brand medical ţine şi de echipa alături de care un antreprenor să ia deciziile din business, inclusiv cele mai riscante, de investiţii.

„În 2023 o să ne aşteptăm la o aşezare a businessurilor existente. Există multe oportunităţi de dezvoltare. Cred că tendinţa de achiziţii şi fuziuni va continua, mai ales din perspectiva jucătorilor care sunt de mai mult timp pe piaţă“, a concluzionat medicul Marius Negru.


ZF Private Health. Un proiect realizat de Ziarul Financiar  cu sprijinul Băncii Transilvania şi al reţelei de sănătate Regina Maria, care include emisiuni săptămânale pe teme de sănătate. Emisiunile vor aduce la aceeaşi masă jucători din piaţa de sănătate privată de la nivel naţional.

 

 

 


 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria