ZF Private health

ZF Private Health. Medicul ortoped Ahmed Abu-Awwad, Centrul Medical Orthopedics din Timişoara: Am reinvestit tot profitul şi am accesat şi credite bancare. Vrem să facem şi un spital cu recuperare medicală

23.09.2022, 16:30 Autor: Mirabela Tiron

Centrul a fost fondat în urmă cu 12 ani Am pariat pe ortopedie, recuperare medicală, radiologie şi medicina muncii.

Principalele oportunităţi pe piaţa din Timişoara sunt numărul ma­re de pacienţi, educaţi din punct de ve­dere medical, dar şi accesul la me­dici pe diferite specialităţi, potrivit me­­dicului ortoped Ahmed Abu-Awwad, managerul Centrului Me­dical Orthopedics din Timişoara.

„Consider că este o portunitate să ai un business medical în Timişoara, competiţia este acerbă, dar toţi cău­tăm să devenim mai buni. Ne-am dezvoltat pe patru piloni, ortopedie, recuperare medicală, radiologie şi medicina mun­cii. Am încercat să lu­crăm cât mai mult cu Casa de Sănă­tate. Vrem să facem un spital cu adresabilitate pe toate intervenţiile, care să cuprindă şi zona de recuperare medicală“, a spus medicul ortoped Ahmed Abu-Awwad, mana­ge­rul Cen­trului Medical Orthopedics din Timişoara la emisiunea ZF Private Health, realizată de ZF cu Banca Transilvania şi Regina Maria. Centrul me­dical a fost fondat în urmă cu 12 ani, iar astăzi oferă servicii de recupe­rare medicală, medicina muncii, ortopedie.

„Anual avem peste 15.000 de pacienţi. Un alt focus este medicina muncii, siguranţa circulaţiei auto, ca abonamente avem peste 20.000 de abonaţi în cadru clinicii, asigurăm echipe mobile pe teren dar şi consultaţii în cadrul clincii noastre. Am reinvestit tot ce aveam ca profit şi pe parcurs am accesat credite bancare. Dorinţa este să construim un spital pe recuperare medicală, am estimat investiţia undeva la 1,2 milioane de euro. Timişoara este o piaţă concurenţială, sunt multe clinici private dar reuşim să ne extindem de la an la an, încet dar sigur“.

Centrul are 38 de medici colaboratori inclusiv pe medicina muncii. „Obiectivul a fost să avem cât mai multe contracte cu Casa de Asigurări, ca pacientul să vină cu bilet de trimitere,, am avut ortopedia la început în relaţie cu Casa, acum avem recuperare medicală, radiologie, psihiatrie, diabet, endocrinologie şi căutăm să ne extindem pe alte specialităţi“.

El mai spune că a dezvoltat o clinică medicală în Dudeştii Vechi, la 70 de km de Timişoara, unde nu exista niciun centru medical. „Am considerat că este de bun augur pentru pacienţii de aici, o să căutăm să ne extindem în câteva comune din jurul Timişoarei. Din păcate tindem să neglijăm persoanele care nu stau în oraşele universitare. Este o provocare să formezi o echipă medicală care să se deplaseze 70 de km dus şi 70 întors dar la finalul zilei ai această satisfacţie“. Circa 25% din pacienţI vin din zona rurală, potrivit lui. Centrul medical a ajuns la 750.000 de euro cifră de afcaeri iar anul acesta va depăşi un milion de euro aşa cum prevede bugetul, potrivit lui.

„La nivel de clinică aproape 10% din venituri vin din contractele cu Casa, cele mai mari contracte sunt cele de medicina muncii. Pe recuperare medicală oferim fizioterapie, kinetoterapie“

El mai spune că sunt business-uri medicale mari care îi abordează în vederea unei colaborări, dar până acum clinica s-a dezvoltat pe cont propriu, investiţiile totale s-au ridicat la 450.000 de euro în echipamente şi clădire.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria