ZF Private health

ZF Private Health. Michael Schenker, fondatorul Centrului Oncologic Sf. Nectarie din Craiova: „Nu cred că ne vom extinde în alt oraş, funcţionarea centrului depinde de prezenţa noastră“

13.05.2022, 16:40 Autor: Georgiana Mihalache

♦ Centrul Oncologic Sf. Nectarie a apărut în 2014 în Craiova, iar în prezent a ajuns la 110 paturi pentru pacienţii diagnosticaţi sau cu suspiciune de cancer.

Medicii Ramona şi Michael Schenker puneau în urmă cu opt ani bazele Centrului Oncologic Sf. Nectarie din Craiova, mizând pe o unitate specializată în diagnosticarea şi tratamentul afecţiunilor oncologice, nevoia în piaţă fiind una semnificativă. După extinderea spaţiului iniţial, Centrul numără 110 paturi, aproape jumătate fiind de spitalizare continuă.

„Am înfiinţat centrul ca o necesitate pentru pacienţii diagnosticaţi cu cancer din regiune, o alternativă la sistemul public din acel moment. Lucrul pe care l-am urmărit tot timpul de la înfiinţare, din 2014 până astăzi, a fost centrat în jurul pacientului şi a ceea ce aceşti pacienţi au ca necesităţi“, a spus Michael Schenker, fondatorul Centrului Oncologic Sf. Nectarie din Craiova.

El a precizat că nu a calculat câţi bani a investit în Centrul Oncologic, fiecare dezvoltare urmând în principal nevoia pacienţilor pentru servicii medicale. În 2019, medicul a demarat investiţia de 6 mil. euro într-un nou centru (credit bancar de la Banca Transilvania), cu spitalizare de zi dar şi continuă.

„Am funcţionat timp de aproape opt ani într-un spaţiu închiriat. A fost un spaţiu potrivit pentru o perioadă de timp, am ştiut că o să fie un moment în care spaţiul respectiv nu va mai fi potrivit pentru activitatea pe care o derulăm în primul rând datorită volumului pacienţilor, dar şi datorită progresului în specialitatea noastră“, a mai spus Michael Schenker.

Anul trecut, în 2021, Centrului Oncologic Sf. Nectarie s-a alăturat Bogdan Fănuţă, medic, în funcţia de manager al centrului privat. El a fost anterior managerul Spitalului Judeţean din Craiova.

„Piaţa medicală din Craiova, spre deosebire de celelalte centre universitare, nu este la acelaşi nivel. Provocările pe care ni le aduce nouă ca spital este faptul că noi încercăm ca pacientul oncologic să beneficieze de serviciile Casei de Asigurări de Sănătate în totalitate. În principiu e foarte uşor de oferit servicii contra cost, însă trebuie să ne gândim că nu toţi pacienţii au posibilităţi să îşi plătească aceste servicii“, a spus Bogdan Fănuţă.

El a precizat că în 2021, peste 2.000 de pacienţi s-au adresat Centrului Sf. Nectarie, atât pe partea de oncologie, chimioterapie, cât şi cea de radioterapie.

„Ne dorim ca acest spital să devină un loc în care pacientul oncologic să găsească  tot ce are nevoie, să nu mai fie nevoie să mai plece pe la alte unităţi“, a mai adăugat Bogdan Fănuţă.

Afacerile Centrului Oncologic Sf. Nectarie au crescut constant încă de la înfiinţare, pornind de la 13 mil. lei în 2015, primul an complet de funcţionare, şi ajungând la peste 65 mil. lei în 2020. Profitul companiei a ajuns aproape de 8 mil. lei în 2020.

Fondatorul companiei nu vede însă posibilă o extindere în afara graniţelor judeţului Dolj.

„Nu cred că se va întâmpla extinderea în afara judeţului pentru că ar presupune prezenţa noastră. Funcţionarea noastră ţine de noi şi de prezenţa aici. Vrem să ne dezvoltăm noi ca unitate, ca echipă multidisciplinară. Putem să fim consultanţi dacă alţi colegi vor solicita acest lucru, aşa cum colegii de la Timişoara ne-au ajutat“, a precizat Michael Schenker.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria