♦ Reţeaua Regina Maria a încept extinderea în vestul ţării în 2015 ♦ În prezent, dezvoltarea în vest a reţelei Regina Maria înseamnă clinici în şapte oraşe din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara.
Dezvoltarea businessului actual şi extinderea în zonele în care nu au prezenţă sunt principalele obiective ale reţelei Regina Maria pentru vestul ţării, o zonă puternic concurenţială, în care operatorul medical a intrat în urmă cu aproape un deceniu, în 2015.
„Cel mai mare plan pe care îl avem în anii care urmează este de dublare, ulterior triplare a capacităţii şi suprafeţei spitalului Premiere. Asta înseamnă un ambulatoriu mult mai generos, înseamnă secţii noi, specialităţi noi. Cealaltă direcţie este de a veni cât mai aproape de pacienţii noştri prin prezenţa fizică în oraşele în care încă nu avem deschisă o locaţie în acest moment“, a spus Mihai Melciu, director regional al Regina Maria Vest, în cadrul emisiunii ZF Private Health.
Dezvoltarea reţelei Regina Maria în vestul ţării, începută în 2015, înseamnă astăzi un spital multidisciplinar, zona de stomatologie, Dental Hospital, cinci policlinici, cinci centre de imagistică, trei laboratoare şi 11 puncte de recoltare pentru analizele medicale. Extinderea a fost atât prin achiziţii, cât şi organică, prin deschiderea unor clinici de la zero.
„Anual, în spitalul nostru au loc circa 3.000 de intervenţii chirurgicale şi în maternitate se nasc 1.000 de bebeluşi. Am ajuns să lucrăm peste 1,1 milioane de teste de laborator. Am deschis şi deschidem în continuare policlinici şi puncte de recoltare în toate cele patru judeţe Timiş, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara“, a mai spus Mihai Melciu. El a precizat că investiţiile reţelei Regina Maria în vestul ţării au vizat şi aparatura şi tehnologia, care creează un mediu potrivit pentru medici, dar şi pentru pacienţi. „Am cumpărat un sistem robotic chirurgical Da Vinci în Spitalul Premiere. Este o ocazie foarte bună pentru medicii noştri de a face cu o şi mai mare siguranţă şi precizie intervenţii chirurgicale, disconfortul pacientului şi durata de recuperare sunt mult scăzute faţă de intervenţiile clasice“, a mai spus Mihai Melciu. Investiţiile duc firesc către zona de tehnologie, mai adaugă reprezentantul reţelei Regina Maria, mai ales că roboţii şi echipamentele medicale noi pot fi folosite în mai multe patologii.
Ca particularitate a pieţei medicale din vestul ţării, centrul universitar dezvoltat reprezintă un atu.
„În general, în România, centrele universitare au dezvoltat de-a lungul timpului nişte poli medicali puternici. Centrul universitar din Timişoara este şi unul medical cu tradiţie, care este cunoscut şi aduce pacientură chiar şi din judeţele vecine sau mai îndepărtate. În acelaşi timp este o piaţă particulară şi prin vecinătatea cu graniţa de vest, care a dat posibilitatea pacienţilor să se uite peste graniţele ţării. Piaţa este una destul de matură, puternic concurenţială“, a mai spus Mihai Melciu.
Zona de vest are rata de şomaj foarte mică, dar în acelaşit imp poate atrage medici plecaţi în afara ţării, fiind aproape de graniţă.
„Văd, deşi nu la o scară foarte mare, o tendinţă de a reveni înapoi în ţară a medicilor români plecaţi în străinătate. Pacientura din această zonă este una educată în ceea ce priveşte serviciile medicale, în special datorită expunerii la o ofertă atât internă, cât şi externă destul de consistentă. În momentul de faţă avem peste 55.000 de abonaţi care accesează serviciile noastre“, a mai spus Mihai Melciu.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE