ZF Private health

ZF Private Health. Ovidiu Palea, fondatorul Centrului Medical Provita: „Cred că încheiem 2022 cu afaceri în jur de 85 de milioane de lei“

20.05.2022, 17:40 Autor: Georgiana Mihalache

Centrul Medical Provita se pregăteşte ca până la jumătatea anului să deschidă şi unitatea din Suceava, o investiţie de 2 mil. euro.

Deşi serviciile de sănătate care aveau legătură cu pandemia de COVID-19 au dispărut în ultimele trei luni din solicitările pacienţilor, Centrul Medical Provita a avut o creştere de 15-20% în primul trimestru din an faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut. În urma deschiderii unui nou centru integrat la Suceava, o investiţie de 2 mil. euro, medicul Ovidiu Palea aşteaptă afaceri de 85 mil. lei la nivel de grup pentru Provita în 2022.

„Noi suntem practic foarte aproape de maximum de capacitate. Creşterea vine  din o optimizare a funcţionării actuale şi, în plus, din spate au venit foarte mult policlinicile pentru că lumea are nevoie de consultaţii. Investiţia din Suceava este foarte avansată. Suntem în faza în care sperăm să dăm drumul în următoarea lună jumătate, să fie funcţională. Este un proiect ambiţios pentru că este prima oară când deschidem un centru de terapie a durerii integrat“, a povestit medicul Ovidiu Palea, fondatorul Centrului Medical Provita.

El a precizat că unitatea nouă pusă pe picioare la Suceava cuprinde un centru complet de imagistică, centru intervenţional de durere, unde pacienţii vor putea beneficia de diagnostic, tratament noninvaziv şi recuperare medicală.

„Este un model de clinică pe care, dacă reuşim, îl vom dezvolta în toată ţara apoi.“

„În Suceava am avut norocul să găsim pe de-o parte medici interesaţi, tineri care sunt dornici să înveţe, înţeleg că pacientul este în mijloc şi nu trebuie ţinut captiv până când nu mai ai soluţii. Terapia durerii a devenit foarte populară ca un concept la nivel naţional. Pe de altă parte, avem „umbrela“ de la Bucureşti pentru cazurile complexe, putem lucra în echipă“, a mai adăugat fondatorul Centrului Medical Provita.

În total, la Suceava vor lucre pentru început 20 de medici colaboratori, iar dezvoltarea va urma clinica.

Provita a încheiat anul 2021 cu afaceri de peste 70 mil. lei la nivel de grup, care înseamnă două clinici medicale, două clinici de imagistică, un laborator de analize, un spital şi un centru de welness şi recuperare.

„Sunt mulţi pacienţi cu sindrom anxios şi depresiv. Aceşti ani de stat acasă pe foarte mulţi i-a dărâmat psihic. Simptomele de durere sunt exacerbate de anxietate şi de teama că se întâmplă ceva. La nivel de grup, avem tot mai multă patologie oncologică. Chirurgia robotică a crescut foarte mult, este important pentru noi să arătăm că într-o clinică de dimensiuni medii se poate face medicină de vârf şi de mare precizie“, a mai adăugat medicul Ovidiu Palea.

El a precizat că piaţa medicală privată se va dezvolta natural şi în anii viitori, mai ales pe fondul unui sistem medical public depăşit. Volumul de pacienţi creşte de la an la an, iar statul nu ţine pasul să dezvolte facilităţi care să absoarbă această nevoie, mai crede medicul. 

„Pe termen scurt nu avem niciun fel de proiect de deschidere pentru că trebuie să susţinem Suceava. Există discuţii de achiziţii de alte businessuri, dar o să vedem dinamica actuală“, a mai precizat fondatorul Centrului Medical Provita.

Ovidiu Palea a lucrat timp de zece ani în Statele Unite ca medic anestezist şi de terapie intensivă, în Washington. Venind des în ţară şi văzând o oportunitate după intrarea României în Uniunea Europeană, medicul român a decis să ia fonduri europene pentru a începe propriul business, în 2011, din banii săi şi ai soţiei sale Ada Palea, economistă în SUA.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria