ZF Private health

ZF Private Health. Robert Lazăr, cofondator al clinicii ExMedica: Peste 60% din pacienţii noştri vin din provincie. Capitala încă are nevoie de investiţii pentru că cererea pentru servicii medicale este foarte mare, pacienţii se urcă în tren să vină la Bucureşti

28.10.2022, 10:30 Autor: Mirabela Tiron

Clinica, ce acoperă 8 specialităţi medicale, estimează afaceri de 4-4,2 milioane de lei anul acesta.

Clinica medicală ExMedica din Bucureşti, fondată de trei medici în urmă cu zece ani şi care acoperă mai multe specialităţi medicale, esti­mea­ză afaceri de 4-4,2 milioane de lei până la finalul acestui an.

„Minimum 60% din pacienţii noş­tri vin din provincie, avem întrebări mi­ni­male când înregistrăm pacientul şi do­miciliul este una din întrebări. Avem pacienţi care vin din Timişoara, Iaşi, Brăila, vin la medici care sunt în top 10 în România ca performanţe, vin pentru medic, este un concept de nişă pe care l-am folosit“, a spus pentru ZF medicul Robert Lazăr, cofondator al clinicii ExMedica din Bucureşti, în cadrul e­misiunii ZF Private Health, realizată de Ziarul Financiar cu Banca Transilvania şi Regina Maria. Bazele acestei clinici au fost puse în urmă cu zece ani de medicul Mirela Sâmpetru, acţionar majoritar, alături de medicul Robert Lazăr şi medicul Mariana Mihăilă.

„În Bucureşti este cea mai  mare platformă medicală, aici sunt motoarele mari în toate specialităţile mari, dacă iniţial a fost conceput să asigure sudul României, acum acoperă mult din Transilvania, Moldova. Bucureştiul încă are nevoie de investiţii pentru că cererea pentru servicii medicale este foarte mare, pacienţii se urcă în tren să vină la Bucureşti, consideră trenul spre Bucureşti ca cel mai bun medic“, a mai adăugat el.

El mai spune că este o nevoie acută de servicii medicale de calitate, „acum o investiţie în teritoriu ar fi riscantă, gradul de ocupare al medicilor şi de performanţă la ceea ce fac nu le va permite prea multe deplasări“.

Clinica  oferă opt specialităţi medicale, medicină internă, cardiologie, chirurgie cardiovasculară, neurologie, neurochirurgie, urologie, endocrinologie şi ORL. Clinică oferă şi servicii de îngrijire la domiciliu, inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi.

„Am plecat la drum în urmă cu zece ani alături de medicul Mirela Sâmpetru, acţionarul majoritar şI de doamna doctor Mihăilă. Fiind medic ştiam câtă nevoie este în România de a pune la dispoziţia medicilor noştri aparatură foarte performantă. A fost o investiţie de jumătate de milion de euro în 2012. Practic am achiziţionat aparatura medicală de ultimă generaţie pentru fiecare specialitate, astfel încât pacienţii noştri să beneficieze de servicii de cea mai bună calitate“. Clinica a investit în echipamente medicale de înaltă performanţă, de la ecografe, la holtere şi la aparate pentru neurologie şi neurochirurgie.

 „Ne-am adaptat la nevoile pacienţilor, cererea a fost neaşteptat de mare în pandemie, pacienţii au avut nevoie atât de servicii medicale la clinică dar şi la domiciliu având în vedere restricţiile Covid 19.  Planurile de dezvoltare se referă la mărirea portofoliului de specialităţi medicale, sunt două specialităţi pe care le vom dezvolta, pneumologia o vom dezvolta dar şi un cabinet de gastroenterologie cu dotare de ultimă generaţie, endoscopie şi colonoscopie“. Clinica colaborează cu 16 medici şi a avut anul trecut afaceri de 3,5 milioane de lei iar pentru acest an estimează afaceri 4-4,2 milioane de lei.

Anul trecut, pe piaţa serviciilor  medicale private activau 8.797 de firme pe asistenţă medicală specializată (clinici), cu afaceri de 9,1 miliarde de lei anul şi 33.000 de salariaţI, potrivit ultimelor date.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria