ZF Private health

ZF Private Health. Silvia Neagu, director executiv al spitalelor Heka şi Armonia din Constanţa: „Deschidem într-o lună un centru medical de imagistică pe 1.000 mp, o investiţie de peste 5 milioane de euro“

14.04.2023, 09:30 Autor: Mirabela Tiron

♦ În 2009 a fost deschisă maternitatea Isis (actualul spital Armonia) cu 60 de paturi de spitalizare continuă şi 19 paturi de spitalizare de zi, iar în 2018 s-a deschis spitalul Heka, care are un compartiment de primiri urgenţe.

Armonia Grup, care deţine spitalul Heka şi maternitatea Armonia (fostul Isis) din Constanţa, va deschide un centru de imagistică pe 1.000 mp, o investiţie de peste 5 milioane de euro, dar are în derulare şi alte investiţii precum un centru de angiografie şi cardiologie intervenţională în parteneriat cu Ares.

„Acest centru de imagistică are 1.000 mp, se află într-o clădire pe care o amenajăm şi modernizăm. Aici vom oferi toate procedurile de ima­gistică medicală, DEXA,  mamografie, RMN, CT – un echipament foarte performant care utilizează cea mai nouă tehnologie şi poate efectua trei tipuri de investigaţii (CT, SPECT, Angio). Este nevoie de un astfel de centru de imagistică, în prezent listele de aşteptare pentru investigaţii CT sau RMN sunt foarte mari în Constanţa şi în toată ţara“, a spus Silvia Neagu, director executiv al spitalelor Heka şi Armonia din Constanţa, în cadrul emisiunii ZF Private Health.

Mai mult, grupul are şi alte investiţii în derulare.  Primul spital, maternitatea Isis (actualul Armonia), a fost deschis în 2009, iar în 2012 a devenit spital cu prima secţie privată de pediatrie din Dobrogea. Isis a devenit spitalul Armonia în 2021. În 2018 a fost deschis spitalul Heka, singurul spital privat din zonă cu compartiment de primiri  urgenţe. Investiţiile în cele două spitale din Constanţa s-au ridicat la peste 10 milioane de euro.

„La Heka  Hospital vom deschide centrul de angiografie şi cardiologie intervenţională cu Ares Monza, iar la Armonia Hospital facem investiţii pe partea de supraetajare a clădirii în care există spitalul şi modernizarea saloanelor, a blocului operator. Vom instala şi panouri fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie electrică“, a mai spus ea.

Armonia are 70 de medici colaboratori şi angajaţi, iar Heka 100 de medici angajaţi şi colaboratori, iar la centrul de imagistică vor fi minimum 30 de medici angajaţi plus operatori de aparatură medicală.

„Anul trecut am avut la Heka Hospital 7000 de pacienţi pe internare şI 10.000 consultanţii în ambulatoriu, iar la Armonia 12.000 pacienţo internaţI şI 27.000 în ambulatoriu. Am ajuns la cifra de afaceri 4,8 mil. euro la spitalul Armonia anul trecut iar la Heka la cifra de afaceri de 3,6 mil euro şi estimăm o creştere de 10- 15% anul acesta“.

Spitalul Armonia are 60 de paturi pe spitalizare continuă şi 19 paturi pe spitalizare de zi iar  Heka are 47 de paturi pe spitalizare continuă şi 22 de paturi pe spitalizare de zi.

„Concurenţa este din ce în ce mare în Constanţa, dar suntem prima maternitate din Constanţa, iar centrul medical pe care îl dezvoltăm va fi primul de acest gen, medicii vin pentru echipă, aparatura nouă. (…) Estimăm 10-15% creştere în fiecare an, continuăm să îmbunătăţim tot ce avem“.

Ea a mai precizat că în prima parte a anului Armonia Hospital a primit o vizită din partea unei comisii de acreditare internaţională AACI (American Accreditation Commission International)  şi a devenit primul spital din România care a obţinut această acreditare cu un grad de conformare de peste 90% la standardele impuse  şi a fost numită prima maternitate care a primit standardul de excelenţă clinică pentru acest tip de servicii.

Maternitatea privată Armonia este controlată de medicul Mohamed Zaher, specializat în obstretică ginecologie, în parteneriat cu medicul Vlad Iustin Tica iar spitalul Heka este controlat de Mohamed Zaher alături de medicul chirurg Ahmed Berro.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria