ZF Private health

ZF Private Health. Silvia Neagu, reprezentantul Armonia Grup: Am obţinut autorizaţia pentru extinderea spitalului Armonia şi vom construi cu 10 mil. euro un centru pentru vârstnici

11.10.2024, 00:06 Autor: Mirabela Tiron

Armonia Grup, ce deţine spitalul Heka şi maternitatea Armonia (fostul Isis) din Constanţa, a obţinut auto­rizaţia pentru extinderea cu încă un etaj la spitalul Armonia, a adus noi ser­vicii medicale la Heka şi va demara con­strucţia unui centru pentru vârstnici în staţiunea Mamaia.

„Serviciile medicale în regim privat în Constanţa sunt într-o con­tinuă creş­tere. Am observat o creştere şi a pacienţilor cu asigurări me­dicale pri­vate. Totodată, am observat că oa­menii din Constanţa îşi recapătă în­crederea în serviciile medicale pres­tate în oraşul lor, îşi doresc să fie tra­taţi în oraşul lor pentru un plus de con­fort“, a spus pentru ZF Silvia Neagu, reprezentantul Armonia Grup, în cadrul emisiunii ZF Private Health.

Primul spital, maternitatea Isis (actualul Armonia), a fost deschis în 2009 iar în 2012 a devenit spital cu prima secţie privată de pediatrie din Dobrogea. Isis a devenit spitalul Armonia în 2021.

Spitalul Armonia are secţie de pediatrie, cu spitalizare continuă, spitalizare de zi şi asigură urgenţe  şapte zile pe săptămână.

La Armonia a fost obţinută autorizaţia de construcţie şi acum se fac planificările pentru a începe practic lucrările pe zona aceasta. Spitalul va mai avea un nivel, unde va fi amenajată zona de saloane mamă-copil VIP. Ea a mai spus  că spitalul a încheiat sezonul estival cu un număr mare de pacienţi.

„Reuşim să aducem  medici din toată ţara, reuşim să aducem echipamente, reuşim să facem ca sistemul să funcţioneze şi să facem şi din Constanţa un oraş în care serviciile medicale sunt la standardele de calitate, aşa cum sunt în alte ţări“.

În 2018 a fost deschis spitalul Heka, singurul spital privat din zonă cu compartiment de primiri  urgenţe. Investiţiile în cele două spitale din Constanţa s-au ridicat la 10 milioane de euro.

Spitalul Armonia are 60 de paturi pe spitalizare continuă şi 19 paturi pe spitalizare de zi iar  Heka are 47 de paturi pe spitalizare continuă şi 22 de paturi pe spitalizare de zi.

„Ne vin pacienţii atât din oraşul Constanţa, cât şi din Tulcea, unde ştim că este un deficit de medici şi de centre medicale. Dar şi din zonele Galaţi, Brăila“.

La Heka s-au încheiat colaborări cu medici din ţară şi a fost dezvoltat compartimentul de gastroenterologie. Mai mult, urmază lansarea unei linii de gardă pentru cardiologie, în  colaborare cu secţia medicală şi laboratorul de angiografie şi cardiologie intervenţională,  potrivit ei. În cadrul spitalului Heka a crescut cererea pe toate specialităţile medicale.

„Am avut prima întâlnire de tumor bord, de comisie multidisciplinară pentru tratarea pacientului oncologic. Urmează să achiziţionăm un electromiograf, care va veni în sprijinul pacienţilor cu afecţiuni neurologice şi musculare. Tot din luna octombrie am început utilizarea laserului în dermatologie, cu care facem diverse tratamente“.

 Ea a mai spus că o creştere importantă  se înregistrează pe zona de radiologie şi imagistică medicală şi că grupul va dezvolta un centru pentru prevenirea şi tratarea cancerului de sân.

Mai  mult, recent a ieşit certificatul de urbanism al celui mai nou proiect, grupul va deschide un centru de reşedinţă pentru seniori, cu 102 camere, un restaurant, serviciile de recuperare.

„Planurile sunt făcute şi urmează să începem lucrările. Investiţia se ridică la 7 mil. euro în infrastructură  dar cu totul va ajunge la 10 mil. euro“.

Toată infrastructura va fi modernizată şi se vor face investiţii inclusiv pe digitalizarea proceselor. În scurt timp grupul va începe să implementeze un astfel de proiect cu finanţare nerambursabilă, pentru a reduce activităţile redundante.

„În perioada ce urmează vom mai accesa nişte finanţări nerambursabile, vom continua lucrările de modernizare şi infrastructură, vom mai achiziţiona echipamente medicale, vom veni cu tehnologii noi, ne aplecăm şi pe zona de digitalizare şi de modernizare“.

Afacerile clinicilor private de pe piaţa locală au ajuns anul trecut la un nivel record de 12,4 miliarde de lei (2,5 mld. euro), în creştere cu 18% faţă de anul anterior şi de cinci ori mai mult faţă de zece ani în urmă, arată datele ONRC.

Pe de altă parte, companiile ce activează în domeniul spitalicesc  (pe cod caen 8610-activităţi spitaliceşti) au raportat afaceri totale de 2,7 miliarde de lei anul trecut.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria