♦ Am ajuns la 101 medici în contract cu Casa de Sănătate, ceea ce ne permite să susţinem serviciile din mediul rural. Medicii din Craiova fac naveta spre mediul rural, până la 100 de km distanţă.
Compania VitaPlus Medclin din Craiova, un business medical controlat de medicul Irina Enăchescu şi IT-istul Dragoş Enăschescu, a ajuns la 26 de clinici în mai multe sate şi comune din judeţele Dolj şi Olt, pe lângă un spital cu 20 de paturi. Opt clinici au fost deschise în sate precum Palilula, Poiana Mare, Daneţi sau Bucovăţ din Dolj iar altele în oraşe limitrofe, precum Dăbuleni, Băileşti, Filiaş, Segarcea.
„Nevoia pentru servicii medicale în mediul rural este foarte ridicată din cauza imposibilităţii persoanelor în vârstă de a face naveta către centrele din mediul urban. Este o cerere foarte mare pe specialităţile în contract cu Casa de Sănătate. Puterea financiară scăzută a oamenilor din mediul rural îi determină să acceseze serviciile 90% în contract cu Casa“, a spus Teodora Nuţuloiu, managerul VitaPlus Medclin, în cadrul emisiunii ZF Private Health. Sunt accesate în special serviciile medical pe cardiologie, medicina internă, dermatologie şi endocrinologie, dar şi serviciile de laborator.
Medicii angajaţi din Craiova fac naveta spre mediul rural cu maşinile companiei, până la 100 de kilometri distanţă. „Încercăm să le creăm pe cât posibil mediu propice de lucru şi să nu existe refuzul de a se deplasa în aceste localităţi. (...) Am ajuns la 101 medici în contract cu Casa, ceea ce ne permite să acoperim cam toate specialităţile. Având atâţia medici în contract cu Casa este cumva facil să poţi să susţii serviciile din mediul rural“.
După dezvoltarea unei policlinici şi a unui spital în Craiova cu fonduri europene, compania s-a concentrat pe deschiderea de noi clinici în toate cartierele din Craiova dar şi în comune din judeţul Dolj. A deschis centre în comune precum Daneţi, Palilula, Bucovăţ din judeţul Dolj dar şi în judeţul Olt.
„Intenţionăm să ieşim din judeţ, să mergem în judeţele limitrofe, în oraşele mari din judeţele limitrofe, precum Târgu Jiu, Gorj, Vâlcea şi Oltul. Deşi în momentul de faţă avem deja o clinică în Caracal, intenţionăm să mergem şi în Slatina, să acoperim zona aceasta a Olteniei“.
Compania are în plan să atragă fonduri europene, pentru a dezvolta partea de imagistică (are în plan achiziţia unui RMN şi a unui CT), dat fiind că în prezent acoperă doar partea de radiologie.
„Cea mai mare provocare este să menţii cheltuielile sau să menţii profitul companiei cât de cât stabil, pentru că preţurile echipamentelor, consumabilelor, chiriile au crescut foarte tare“.
La nivel de grup, compania a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 10 milioane de euro an iar pentru acest an estimează o creştere cu 15% faţă de anul anterior, potrivit ei. Îşi asigură jumătate din venituri din decontările de la Casa de Sănătate şi jumătate cash de la pacienţii care plătesc consultaţiile.
Ea spune că sunt puţine investiţii în mediul rural pentru că sunt foarte riscante, trebuie de fiecare dată să te orientezi în comunele reşedinţă de judeţ.
„Trebuie să îţi asumi faptul că veniturile vor veni în proporţie de 80% doar pe bază de contract cu Casa. Cash-ul este foarte scăzut la aceste clinici şi atunci cred că trebuie să fii conştient că poţi să susţii clinica respectivă din respectivul sat. Practic, nicio clinică nu poate supravieţui doar din decontarea de la Casa. Ponderea ar trebui să fie undeva 50% decontările şi 50% cash, ceea ce nu se întâmplă în mediul rural. Puterea de cumpărare a oamenilor din rural este foarte scăzută şi nu accesează serviciile cu cash“
Compania, unde sunt acţionari Irina Enăchescu (80%) şi Dragoş Enăchescu (20%), a început business-ul cu 8 angajaţi în 2015 şi cu afaceri de 196.00 lei şi a ajuns la 153 de angajaţi şi afaceri de 30,9 mil. lei, potrivit mfinante.ro.
„Primul trimestru a fost foarte bun datorită investiţiilor făcute în anul 2024, când am deschis trei clinici noi, două centre noi în Craiova şi clinica din Dăbuleni“.
Compania are şi un spital la Craiova, cu 20 de paturi pe spitalizare continuă, dotat cu fonduri europene, unde sunt efectuate intervenţii pe partea de ortopedie şi chirurgie generală.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE