♦ Compania a pariat pe un spital în Craiova cu 13 paturi pe spitalizare de zi şi a ajuns la mai multe clinici în mediul rural ♦ Medicii au anumite zile din săptămână când merg în deplasare în clinicile din mediul rural.
VitaPlus Medclin din Craiova, un business medical controlat de medicul Irina Enăchescu şi IT-istul Dragoş Enăchescu, ce include un spital şi o policlinică în Craiova, dar şi mai multe centre medicale în mediul rural, a ajuns anul trecut la afaceri de 9,3 mil. euro, în creştere cu 15% faţă de anul anterior.
„Anul a început cu succes datorită investiţiilor pe care le-am făcut în 2023, iar acum practic se consolidează acele investiţii. Avem 20 de clinici care funcţionează încă de anul trecut, iar până la jumătatea acestui an, adică până la finalul lunii iunie, vom mai deschide încă trei noi clinici. Discutăm în momentul de faţă pentru două clinici în Craiova şi una în mediul rural, la Dăbuleni“, a spus Teodora Nuţuloiu, managerul VitaPlus Medclin, în cadrul emisiunii ZF Private Health.
După dezvoltarea spitalului, compania s-a concentrat pe deschiderea de noi clinici în toate cartierele din Craiova, dar şi în sate şi comune din judeţul Dolj şi Olt. A deschis astfel de centre în sate şi comune precum Daneţi, Palilula, Bucovăţ, Ţuglui, Bratovoieşti din judeţul Dolj, dar şi o clinică în Caracal, judeţul Olt. Compania oferă si servicii medicale în contract cu Casa.
„Investim mult în aparatură, în dotarea clinicilor cu ecografe, absolut tot ce este necesar într-o clinică. (...) Pentru finalul anului 2024 preconizăm o creştere cu 15% datorită investiţiilor mari, datorită medicilor noi pe care i-am adus. Toate acestea contribuie la creşterea cifrei de afaceri“. Ea spune că provocarea este că a crescut cu până la 40% preţul la echipamente medicale, iar preţurile pe partea de consultaţii şi pe partea de decontare primită de la Casa de Sănătate au stagnat de la nivelul anului 2000.
În prezent, compania lucrează cu 110 medici, dintre care 91 sunt în contract cu Casa de Sănătate. Cele mai solicitate servicii sunt pe cardiologie, endocrinologie, ginecologie şi mai nou pe oftalmologie. Medicii care sunt stabiliţi în Craiova fac naveta către zona rurală, către comune şi sate. Fac naveta cu maşinile clinicii sau cu maşina personală, dar este o navetă între localităţi care sunt relativ aproape (la 30-40 de kilometri de Craiova).
„Medicii au anumite zile din săptămână când merg în deplasare în clinicile din mediul rural. Practic, pacienţii sunt programaţi în clinicile noastre din rural. Se întorc la finalizarea numărului de consultaţii care sunt programate în clinica respectivă. Încercăm să mergem în cât mai multe comune, dar trebuie totuşi gradual ca să putem să şi consolidăm ceea ce deschidem“. Ea spune că a încercat ca în toate clinicile din mediul rural toate specialităţile să fie accesate pe baza biletului de trimitere.
Compania a deschis în 2015 o policlinică, Centrul Medical Parc din Craiova, iar în 2017 spitalul privat Independenţa, pe care l-a dezvoltat pe baza accesării fondurilor europene. Ulterior, compania a deschis mai multe clinici în mediul rural.
„Fiecare provider de servicii medicale se adresează unei anumite pieţe şi unei anumite categorii sociale. Putem spune că noi ne adresăm unei categorii sociale de mijloc şi atunci practic nu ne intersectăm foarte tare cu alţi jucători. Fiecare este cu bucăţica lui şi este loc în piaţă pentru toată lumea“.
Compania, unde sunt acţionari Irina Enăchescu (80%) şi Dragoş Enăchescu (20%), a început business-ul cu 8 angajaţi şi a ajuns la peste 100 de angajaţi, potrivit mfinante.ro. De la 500 de pacienţi pe lună a ajuns la peste 20.000 de pacienţi pe lună în clinici şi în spital, potrivit ultimelor date.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE