ZF Private health

ZF Private Health. Teodora Roşoga, medic, Clinica TenMed: Ne extindem cu o clinică mai mare în Bucureşti, o investiţie de 1 mil. euro

24.06.2022, 00:05 Autor: Georgiana Mihalache

♦ De la o clinică de nişă, specializată în oftalmologie, TenMed se extinde şi în alte specialităţi medicale, de la urologie la diabet, ginecologie, medicină de familie ♦ Investiţia iniţială în clinică a fost de 70.000 de euro.

Clinica TenMed a pornit în 2017, din dorinţa a doi medici tineri, proaspăt ieşiţi de pe băncile facultăţii, de a practica medicina în privat. După o investiţie de 60.000-70.000 de euro cu sprijinul familiei, Teodora şi Ga­briel Roşoga au început activi­tatea în clinică, iniţial în Bucureşti, iar ulterior s-au extins şi în Giurgiu.

„Iniţial a fost vorba doar de consultaţii, investi­gaţii şi optică medicală, în 2019 am reuşit să deschidem şi o sală de intervenţii pe partea de oftal­mologie şi alte cabinete, cu alte spe­cializări. Am văzut o foarte mare ce­rere din partea pacienţilor. Mulţi din­tre ei preferă să se adreseze privatului datorită condiţiilor şi atenţiei pe care o primesc şi atunci am considerat că este normal să ne extindem“, a povestit Teodora Roşoga.

Tânăra antreprenoare a deschis un centru medical şi în Giurgiu, oraşul său natal, unde oferă patru specializări în prezent – oftalmologie, urologie, ginecologie şi medicină de familie. În total, 10 medici colaborează cu Clinica TenMed, iar Teodora Roşoga spune că este uşor să îşi convingă colegii medici să lucreze în cadrul clinicii.

„Investiţia a fost undeva în jur de 60.000 – 70.000 de euro în 2017, în aparatură, spaţiul în care ne desfăşuram activitatea l-am primit de la familie. În prima fază, sursa banilor a fost de la familie. Apoi, primul cabinet l-a ridicat pe al doilea şi am continuat“, a mai spus fondatoarea TenMed.

Până acum, circa 100.000 de pacienţi au trecut pragul clinicii TenMed, iar la capitolul afecţiuni din sfera oftalmologică, cele mai frecvente sunt cele create de vârsta pacienţilor, şi anume cataracta. O consultaţie oftalmologică la TenMed costă 200 de lei, însă preţurile nu au mai crescut în urma majorărilor costurilor la utilităţi.

„Au crescut costurile, facturile de anul acesta nu se compară cu cele de anul trecut, dar momentan am rămas la aceleaşi preţuri, pentru că aşa cum au crescut utilităţile la noi, au crescut şi la pacienţi“, a mai spus Teodora Roşoga.

Medicul explică faptul că în urma pandemiei, pacienţii au amânat vizitele la doctor, ceea ce se traduce în prezent în afecţiuni mai greu de tratat, cu o perioadă de recuperare mai mare, în orice specialitate medicală.

Pentru TenMed, planurile urmăresc extinderea, atât la nivel de spaţiu, cât şi la nivel de servicii oferite pacienţilor.

„Avem deja un proiect în desfăşurare, speram să îl deschidem anul acesta, dar vom vedea. Intenţionăm să ne extindem la o clinică mult mai mare, cu mult mai multe specializări, în jur de 20, cu săli de intervenţii, cu internări, un centrul medical mare. Investiţia se învârte undeva în jurul sumei de 1 milion de euro, în Bucureşti, este deja în curs de amenajare“, a precizat antreprenoarea.

Ea crede că trecerea de la o clinică de nişă spre una generalistă va fi solicitantă şi mai greu de controlat decât până acum, însă nevoia din piaţă şi cererea pacienţilor determină această extindere.

„Piaţa medicală privată este într-o continuă creştere. Eu am un singur principiu: este loc pentru toată lumea. Sunt atât de mulţi pacienţi încât nu consider că clinica mea este umbrită de celelalte patru clinici de oftalmologie din zonă. Pacientul vine la recomandare si întotdeauna urmează medicul, dacă este mulţmit de servicii, de colaborarea medic – pacient“, concluzionează Teodora Roşoga.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria