ZF Private health

ZF Private Health. Valentina Contanu, ortoped pediatru, cofondatoarea centrului de recuperare Cron Phoenix: Anul trecut am ajuns la 350-400 de pacienţi lunar

22.07.2022, 16:15 Autor: Georgiana Mihalache

♦ Centrul de recuperare pediatrică Cron Phoenix a pornit în urmă cu cinci ani în Bucureşti, înfiinţat fiind de Valentina Contanu, ortoped pediatru, şi Florin Lixandru, kinetoterapeut pediatru.

Centrul de recuperare pediatrică Cron Phoenix numără lunar circa 350-400 de pacienţi care trec pragul clinicii din Capitală. În urma cererii din piaţă, unitatea medicală s-a extins într-un spaţiu mai mare tot în Bucureşti, iar planurile urmăresc consolidarea.

„Am început într-un spaţiu mai restrâns şi, pe măsură ce veneau din ce în ce mai mulţi pacienţi, am mai adus kinetoterapeuţi, am mai achiziţionat aparate. În 2021 ne-am extins echipa şi ne-am dorit şi achiziţia unor aparate, ceea ce a necesitat mutarea într-un spaţiu mult mai generos, care să ne permită o desfăşurare adecvată a activităţii. Menţinem acest ritm de evoluţie pentru că piaţa cere, patologia pe care noi o abordăm în cazul copiilor este complexă, de lungă durată“, a spus Valentina Contanu, cofondatoarea Cron Phoenix.

Noul spaţiu a fost ales din raţiuni de proximitate, fiind într-o zonă centrală, dar a contat şi suprafaţa mai mare şi mai accesibilă, mai ales fiind vorba de copii cu diverse probleme locomotorii, de exemplu.

„Oferim serviciul de recuperare pentru copii, este serviciul de bază şi acesta este susţinut de ortopedia pediatrică şi de neurologia pediatrică. De asemenea, necesitatea ne-a adus în calea dezvoltării către psihologie, către psihoterapie, nevoia ne determină să extindem în această direcţie“, a mai spus Valentina Contanu.

Medicul a mai explicat că deformările de postură şi kilogramele în plus sunt două dintre problemele frecvente cu care se prezintă pacienţii la Cron Phoenix. În plus, fondatoarea clinicii mai adaugă şi malformaţiile congenitale, bolile neurologice la capitolul problemelor mai des întâlnite în practica medicală în ultimii doi ani. La nivel de terapii, în cadrul Cron Phoenix se pot face terapii clasice, volta, de stimulare a bebeluşilor, cele dedicate afecţiunilor coloanei vertebrale, terapii orofaciale.

„Avem în jur de 12-15 angajaţi, în primii ani a fost destul de greu să atragem, dar pe măsură ce noi ne-am dezvoltat, de la un anumit punct am început să fim noi căutaţi de către kinetoterapeuţi“, a mai spus Valentina Contanu.

Ea aşteaptă ca investiţia în noul spaţiu, în relocare şi în mărirea echipei să aducă o stabilizare în ceea ce priveşte businessul Cron Phoenix, însă şi o extindere este pe lista de planuri de viitor.

„Anul trecut am avut o cifră de afaceri de aproximativ 1 milion de lei. Am observat că acolo unde există o muncă, implicare şi devotament faţă de pacient se dezvoltă în general lucruri bune“, a concluzionat Valentina Contanu.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria