ZF Private health

ZF Private Health. Vlad Teodorescu, managing partner al clinicilor Donna Medical Center din Bucureşti: „Am deschis anul trecut un centru de recuperare, o investiţie de 250.000 de euro“

03.03.2023, 00:05 Autor: Mirabela Tiron

♦ Donna Medical Center are două clinici în Capitală, specializate pe servicii medicale pentru femei ♦ Cererea  este într-o creştere constantă de peste 10 ani.

Donna Medical Center, un business înfiinţat în 2011 de către Elena Claudia Teodorescu, medic radiolog specializat în imagistica sânului, a finalizat anul trecut cu afaceri de  4,5 milioane de euro, în creştere cu 15% faţă de anul anterior şi estimează o creştere tot cu două cifre în acest an.

„Anul a debutat foarte bine, avem planuri de dezvoltare şi lucrăm la ele, ne dorim să introducem un tumor board pentru pacientele diagnosticate la noi, vrem să îl punem în funcţiune cât mai repede“, a spus Vlad Teodorescu, managing partner al clinicilor Donna Medical Center din Bucureşti în cadrul ZF Private Health. Serviciile medicale pentru femei, ginecologie sau pentru patologii ale sânului, reprezintă o nişă pe care au pariat mai multe clinici private de pe piaţa locală.

În 2019 a fost inaugurată a doua clinică, Donna Medical Center din Pipera, unde s-a dezvoltat un centru de imagistică, dotat cu un aparat RMN 3 Tesla.

Printre serviciile medicale pe care le oferă cele două clinci Donna Medical Center se numără cele de  ginecologie, aler­gologie, cardiologie, chirurgie, derma­to­logie, endocrinologie, gastroenterologie, me­dicină internă, oncologie şi radio­terapie.

Cifra de afaceri a ajuns anul trecut la 4,5 milioane de euro, în creştere cu 15% faţă de 2021 iar decontările de  la Casa de Sănătate reprezintă 10% din toată cifra. Anul trecut cele două clinici au atras  50.000 de pacienţi, potrivit lui.

„Cererea este într-o creştere constantă, am experimentat asta de peste 10 ani, anul trecut am avut cu 10% mai multe paciente şi în continuare experimentăm o creştere a cererii, nevoia este din ce în ce mai mare, din ce în ce mai multe femei merg la control de prevenţie. Clinica noastră este centru specializat în diagnosticarea afecţiunilor mamare, facem ecografii de sân şi mamografii, aceasta fiind unul din principalele noastre activităţi. În Pipera avem centrul de imagistică avansată RMN şi CT, putem efectua investigaţii de toate tipurile acolo“, a  mai spus el.

Compania a deschis anul trecut un centru de recuperare, o investiţie de 250.000 de euro. Pe piaţa locală, centrele de recuperare medicală reprezintă un nou pariu al operatorilor privaţi ce au sesizat nevoia pentru aceste servicii medicală în piaţă

„Am deschis un centru de recuperare în septembrie anul trecut, funcţionează sub un alt brand, ne ocupăm de recuperare musculo -scheletală şi ortopedică (...). Centrul de recuperare  se întinde pe 250 mp iar investiţia se ridică la 250.000 de euro“. În cadrul centrului lucrează 4 medici, un medic de recuperare medicală, doi medici ortopezi şI doi medici specializaţi în imagistică musculoscheletală.

În total, cele două clinici lucrează cu aproape 80 de medici colaboratori.

Pentru acest an este estimată o creştere cu  20% a cifrei de afaceri prin eficientizarea încărcarii iar pe centru de recuperare cifra de afaceri bugetată este de 300.000-400.000 de euro.

„Avem planuri de dezvoltare pe termen lung, au fost intenţii care ne-au fost avansate pentru vânzare dar nu suntem pregătiţi să vindem acum, este un business de familie, dorim să dezvoltăm noi clinicile. (...) Planul de dezvoltare este cumva într-o dinamică, luăm în calcul mai multe parteneriate, ne gândim la un spital de nişă pentru chirurgia cancerului mamar sau genital, dar rămâne de văzut pentru anii următori, anul acesta este un an de consolidare şi de creştere a încărcării din policlinica din Pipera“.

Legat de prevenţie şi investigaţiile de screening pentru cancer de sân şi de col uterin, el spune că până acum programele naţionale de screening au fost de tip pilot „încercări restrânse, se tot discută pentru un program de cancer de sân, însă cel puţin până acum nu s-a ajuns la o implementare de cadru clar în care să se desfăşoare un astfel de program“.

 Piaţa serviciilor medicale private a crescut în fiecare an şi a ajuns pe clinici şi spitale la peste 11 miliarde de lei în 2021,  potrivit datelor de la ONRC.

Business-ul clinicilor private continuă să fie înfloritor, afacerile companiilor care activează în acest domeniu (asistenţă medicală specializată, cod CAEN 8622) au ajuns la 9,1 miliarde de lei (1,9 miliarde de euro) în 2021, faţă de 7,2 miliarde de lei anul anterior, arată datele de la ONRC. Mai mult, numărul de companii din acest sector a ajuns la apoape 8.800 de firme.

 

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria