ZF Real Estate

ZF Real Estate by Storia. Alex Printz, cofondator al Acceleratorului de Performanţă în Imobiliare: „Doar 20% dintre cei care încep o carieră în imobiliare trec de primul an, iar mai puţin de 2% îşi construiesc o carieră de lungă durată“

04.12.2024, 00:05 Autor: Ioana Matei

♦ Intrarea în domeniul imobiliar vine cu aşteptări mari, dar şi cu obstacole pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu domeniul ♦ Primele şase luni sunt de obicei cele mai dificile, iar statisticile arată că doar 20% dintre nou-intraţi reuşesc să treacă de primul an.

„Lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Mulţi vin cu aşteptări mari, dar descoperă că trebuie să treacă printr-o perioadă de vale a depresiei – primele şase luni sunt foarte dificile. De exemplu, clienţii pentru case de un milion de euro sunt extrem de puţini, iar concurenţa este acerbă. Statisticile arată că doar 20% dintre cei care încep o carieră în imobiliare trec de primul an, iar mai puţin de 2% îşi construiesc o carieră de lungă durată“, a spus Alex Printz, cofondator al Acceleratorului de Performanţă în Imobiliare, în cea mai recentă ediţie a emisiunii ZF Real Estate by Storia.

El a fondat alături Răzvan Marinescu acest accelerator, care are la bază un program în domeniul imobiliar, destinat să sprijine atât profesioniştii cu experienţă, cât şi pe cei aflaţi la început de drum. Cei doi antreprenori au dezvoltat şi reţeaua de agenţii imobiliare Mr. Exclusi­vitate. Proiectul, construit în decursul a trei ani potrivit celor doi fondatori, are ca obiectiv principal crearea unui mediu educaţional şi practic care să ajute participanţii să obţină venituri constante şi să-şi echilibreze viaţa profesională şi personală.

Alex Printz explică faptul că antreprenorii din imobiliare se confruntă adesea cu provocarea de a genera venituri stabile, dar şi de a avea timp pentru ei înşişi. Programul urmăreşte să ofere soluţii practice pentru această problemă, punând accent pe trecerea de la teorie la practică. Comunitatea formată în jurul acceleratorului este una dintre cheile succesului. Cu participanţi din România şi Republica Moldova, aceasta le oferă consultanţilor sprijinul necesar pentru a depăşi momentele dificile şi pentru a-şi menţine motivaţia. În cadrul acceleratorului, participanţii învaţă încă de la început că succesul nu vine peste noapte. „Prima lecţie este să îţi ajustezi aşteptările şi să fii pregătit psihologic. Succesul pe termen lung necesită timp şi perseverenţă“, adaugă Alex Printz.

Programul include opţiuni flexibile, accesibile ca preţ, astfel încât fiecare cursant să poată alege direcţia potrivită, fie că este vorba despre franciză sau despre dezvoltarea propriei afaceri. Referindu-se la dinamica pieţei imobiliare, Răzvan Marinescu observă că 2023 a fost un an plin de provocări, dar şi de oportunităţi. În Bucureşti, de exemplu, există un deficit de peste 300.000 de unităţi locative, ceea ce indică o cerere ridicată. „Dobânzile sunt în scădere, iar salariile au crescut, creând un context favorabil pentru investiţii,“ explică acesta.

În concluzie, cei doi fondatori au încurajat persoanele interesate să înceapă o carieră în imobiliare chiar acum. „Este momentul perfect. Legislaţia în curs de implementare va profesionaliza piaţa, iar cu educaţia şi mentorii potriviţi, poţi avea succes,“ afirmă Răzvan. Alex completează, subliniind că această meserie oferă satisfacţii atât financiare, cât şi emoţionale, dacă este abordată cu seriozitate şi asumare. Răzvan Marinescu adaugă că programul îşi propune să transforme consultanţii imobiliari în adevăraţi „superstaruri“ ale industriei, oferindu-le o gamă largă de cursuri, de la tehnici de vânzare consultativă la utilizarea inteligenţei artificiale, storytelling şi copywriting. Prin colaborarea cu traineri de top, acceleratorul asigură o educaţie completă, menită să răspundă cerinţelor pieţei actuale şi să anticipeze tendinţele viitoare.

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Storia