ZF Real Estate

ZF Real Estate by Storia. Alex Skouras, managing partner, Alesonor: „Plănuim să anunţăm un nou proiect lunile următoare“

11.12.2024, 00:05 Autor: Ioana Matei

♦ Alesonor îşi continuă expansiunea pe piaţa imobiliară din România, planificând finalizarea proiectului Amber Forest până în 2027 şi pregătind un nou proiect sustenabil. ♦ Reprezentantanţii Alesonor observă că Bucureştiul rămâne o destinaţie atractivă, oferind o valoare mai mare pentru bani comparativ cu alte capitale europene, motiv pentru care şi ei aleg să îşi concentreze proiectele aici.

„Analizăm în prezent mai multe terenuri pentru a aplica cunoştinţele şi experienţa acumulate în Amber Forest. Plănuim să anunţăm un nou proiect în lunile următoare“, a spus  Alex Skouras, managing partner în cadrul dezvoltatorului Alesonor, în cea mai recentă ediţie a emisiunii ZF Real Estate by Storia. Dezvoltatorul Alesonor planifică finalizarea integrală a proiectului Amber Forest, aflat în vecinătatea pădurii Băneasa, până la sfârşitul anului 2027, dar explorează deja posibilitatea extinderii cu un nou proiect. „Amber Forest reprezintă o investiţie totală de peste 200 de milioane de euro, fiind unul dintre cele mai ambiţioase proiecte rezidenţiale şi de comunitate din România“, a spus Alex Skouras. „Am început să dezvoltăm proiecte rezidenţiale acum aproape două decenii, iar primul nostru proiect în zona Tunari, pe un teren de cinci hectare, ne-a oferit o înţelegere profundă a cerinţelor pieţei. Acesta a fost baza pentru ceea ce construim acum cu Amber Forest“, a detaliat el istoricul companiei în cadrul emisiunii.

Amber Forest, dezvoltat pe un teren aflat în apropierea proiectului Amber Gardens al companiei, se întinde pe 31 de hectare, dintre care doar 15% sunt alocate construcţiilor, restul fiind destinate parcurilor, pistelor de alergare şi altor facilităţi comunitare. Proiectul include 700 de unităţi rezidenţiale, dintre care peste 550 au fost deja vândute. „Preţurile locuinţelor încep de la 120.000 de euro pentru apartamente şi depăşesc 300.000 de euro pentru casele individuale, iar locuinţele premium pot ajunge la peste 1 milion de euro“, adaugă Skouras.

În timp ce lucrările pentru Amber Forest sunt în plină desfăşurare, Alesonor explorează deja posibilitatea extinderii acestei viziuni la un nou proiect. „Analizăm în prezent mai multe terenuri pentru a aplica cunoştinţele şi experienţa acumulate în Amber Forest. Plănuim să anunţăm un nou proiect în lunile următoare“, explică Skouras.

Acesta subliniază că viitoarea dezvoltare va rămâne fidelă principiilor care au definit Amber Forest: o comunitate mixtă, complet integrată, bazată pe sustenabilitate. Noul proiect ar urma să includă caracteristici similare, precum locuinţe eficiente din punct de vedere energetic, spaţii verzi generoase, facilităţi educaţionale, comerciale şi de sănătate, toate integrate într-un ecosistem care promovează interacţiunea socială şi calitatea vieţii.

„Credem cu tărie în potenţialul pieţei rezidenţiale din România şi dorim să aducem o valoare reală prin proiectele noastre. Direcţia pe care o urmăm este una de creştere sustenabilă, iar ceea ce urmează va reflecta această viziune“, adaugă Skouras. Referindu-se la evoluţia pieţei rezidenţiale per ansamblu, Skouras a obserevat că aceasta se află într-un process de maturizare: „Piaţa imobiliară din România se află într-un proces de maturizare, iar această tendinţă este vizibilă în modul în care clienţii analizează proiectele rezidenţiale“. Potrivit acestuia, ultimii ani au adus o schimbare fundamentală în comportamentul cumpărătorilor, aceştia manifestând o atenţie mai mare faţă de detaliile de design, materialele folosite, tehnologiile integrate şi ecosistemul general al proiectelor. „Clienţii sunt din ce în ce mai atenţi la nevoile lor reale. Este un semn sănătos al pieţei faptul că utilizatorii finali, nu investitorii speculativi, sunt în centrul atenţiei proiectelor de succes,“ adaugă Skouras.

În acest context, proiectele care răspund cerinţelor reale ale consumatorilor şi oferă soluţii bine integrate continuă să înregistreze performanţe bune, chiar şi în perioade mai dificile pentru piaţă. „În cazul Amber Forest, depăşim constant ţintele de vânzări, ceea ce confirmă că înţelegem cerinţele pieţei şi le adresăm corect.“ În ceea ce priveşte evoluţia pieţei rezidenţiale din România, Skouras remarcă progresele economice semnificative din ultimele decenii. „Economia românească a redus treptat diferenţele faţă de Uniunea Europeană din multe perspective. Vorbim de creşterea PIB-ului, de venitul disponibil al familiilor şi de puterea de cumpărare,“ explică el. Această convergenţă economică se reflectă şi în preţurile locuinţelor şi costurile de construcţie. „Costurile de construcţie din România continuă să crească, iar acest lucru era inevitabil. Cu toate acestea, raportat la alte capitale europene, Bucureştiul oferă încă o valoare mai bună pentru bani,“ subliniază Skouras. Comparativ cu oraşe precum Viena sau Berlin, Bucureştiul permite o putere de cumpărare mai mare pentru aceeaşi unitate monetară, fapt ce atrage interes din partea cumpărătorilor locali şi internaţionali. Cu o experienţă de 21 de ani pe piaţa din România, Skouras evidenţiază evoluţia semnificativă a sectorului rezidenţial. „Am fost martor la transformarea acestei pieţe din 2003 până în prezent. România a făcut progrese remarcabile, iar dacă vom continua să mergem în aceeaşi direcţie, viitorul arată promiţător,“ afirmă el.

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Storia