ZF România 100 de ani de business

Cine vine la conferinţa ZF România 100 de ani de business de la Constanţa

Cine vine la conferinţa ZF România 100 de ani de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

06.06.2018, 00:05 344

Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania, şi Alex Milcev, partener şi lider al departamentului Asistenţă Fiscală & Juridică în cadrul companiei de consultanţă EY România, se numără printre cei zece speakeri prezenţi în cadrul evenimentului de la Constanţa.

De asemenea, iniţiativei ZF i s-au alăturat şi unii dintre cei mai importanţi antreprenori din judeţul Constanţa. Astfel, Nicolae Bucovală, acţionar al companiei Parthis, care deţine complexul hotelier Steaua de Mare din Eforie Nord, dar şi hotelul Tomis din Mamaia şi Cupidon din Venus, va fi prezent la eveniment. În plus, un alt antreprenor important din sectorul hotelier de la malul mării care s-a alăturat iniţiativei ZF este Mohammad Murad, care controlează lanţul hotelier Phoenicia.

În cadrul conferinţelor, Ziarul Financiar şi clasa de busi­ness a României vor dezbate ce este nevoie pentru ca România de mâi­ne să fie mai bună decât Româ­nia de azi, ce idei şi soluţii exis­­tă pentru ca economia şi so­cietatea românească să aibă un viitor prosper. Prima ediţie a seriei de con­­ferinţe a avut loc la Braşov în luna mai, iar tur­ne­ul ZF va continua în acest an în cele mai mari oraşe din ţară.

Prin acest proiect, Ziarul Financiar şi Banca Transilvania aduc la aceeaşi masă antreprenorii Ro­mâniei pentru a găsi soluţii şi idei comune care pot constitui o platformă de business la nivel naţional.

Constanţa este principala „poartă maritimă” a exportatorilor şi importatorilor de bunuri, inclusiv locul de unde marii traderi de cereale trimit în toată lumea grâul şi porumbul românesc.

Chiar dacă pentru unele companii proximitatea faţă de portul Constanţa a fost un dezavantaj, judeţul Constanţa a devenit al şaselea cel mai mare judeţ ca nivel al cifrei de afaceri a companiilor, cu un rulaj de peste 40 de miliarde de lei anual. Un exemplu de companii care au rezistat pe piaţă este Dobrogea Grup, care a ieşit anul trecut din insolvenţă. Invitată în cadrul conferinţei este Fotini Teodorescu, preşedintă a consiliului de administraţie al jucătorului din panificaţie Dobrogea Grup.

De asemenea, în cadrul conferinţei vor vorbi despre ce poate face România pentru a deveni o forţă în regiune şi pentru a atrage în continuare investiţii importante şi Elena Stere, director economic al companiei  producătoare de materiale de construcţii Petroconst, George Duşu, director al operatorului portuar Socep, Adrian Mociu, director economic al Ovidius Clinical Hospital, Ioan Zamfir, administrator al  Zameti, dar şi Gheorghiţă Corbu, fondator şi director general, Legam Agro, ultimele două companii activând în domeniul cultivării cerealelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO