ZF Supliment EURO

Supliment ZF UEFA Euro 2024 - Germania. E generaţia noastră!

14.06.2024, 08:13 Autor: Alex Ciutacu

Germania devine capitala fotbalului european începând cu meciul de start de la EURO 2024, care va avea loc vineri, 14 iunie, între echipa naţională a ţării gazdă şi echipa Scoţiei.

Competiţia este dură, întrucât germanii speră să câştige pentru a patra oară campionatul european, în timp ce italienii vin în Germania să îşi apere trofeul. Şi Anglia este una dintre favorite, ţinând cont că englezii au cel mai bine cotat lot din întregul campionat, în valoare de peste 1,78 mld. euro.

România joacă la EURO pentru prima dată după opt ani şi se va întâlni cu Ucraina în primul meci, luni, 17 iunie. Din grupa tricolorilor mai fac parte Slovacia şi Belgia, iar fanii speră că naţionala va reuşi să treacă de faza grupelor.

Cea mai bună performanţă a României la un campionat european a fost cea de la EURO 2000, când naţionala din care făceau parte Hagi, Popescu, Chivu, Mutu şi Contra a ajuns până în sferturi, unde a fost eliminată de Italia lui Totti şi Inzaghi. Va putea oare România lui Stanciu, Man, Coman şi Drăguşin să facă o surpriză?

În fond, echipa antrenată de Edi Iordănescu a reuşit acum o calificare fără nicio înfrângere. Vom ajunge după EURO 2024 să vorbim mai puţin despre o „Generaţie de Aur” şi mai mult despre „Generaţia Noastră”? Zeci de mii de români merg în Germania să-i susţină pe tricolori.

Terasele din România se pregătesc, cazările din Germania se epuizează, producătorii de bere se aşteaptă la o cerere în creştere, iar fanii sportului rege sunt pregătiţi încă o dată să se bucure de fotbal. În suplimentul EURO 2024 veţi găsi detalii despre toate acestea, precum şi modul în care comentează 30 de oameni de business şansa României.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet