ZF Supliment EURO

Supliment ZF UEFA Euro 2024 - Germania. Pariurile oamenilor din business

Fanii sportului rege se pregătesc pentru startul Campionatului European de Fotbal din Germania, iar de data aceasta fanii din România au motive în plus pentru a se uita la competiţie, întrucât tricolorii au reuşit prima calificare la EURO după opt ani. În acest context, ZF a întrebat mai mulţi antreprenori şi manageri ce aşteptări au şi ce va însemna pentru ei EURO 2024.

1. Ce aşteptări aveţi de la România la EURO 2024?

2. Mergeţi la vreun meci de la EURO 2024? La care

3. Cine câştigă EURO 2024?


Andrei Cionca, fondator şi CEO Impetum Group

► Aştept să văd curaj şi determinare în joc. Să lăsăm o impresie bună de echipă curajoasă şi creativă. Şi da, mă aştept să trecem de grupe.

Da, merg la primul meci, cu familia completă, cel cu Ucraina, 17 iunie la München.

E timpul Angliei să câştige.

 

Dragoş Petrescu, cofondator City Grill

► Am aşteptări ponderate. Cred că am putea fi la un început de drum şi strategie de viitor pentru echipa României. Depinde de modul în care se poate investi în fotbalul românesc.

Da. România-Belgia de la Köln.

Germania.

 

Voicu Oprean, fondator şi CEO AROBS Transilvania Software

► Aşteptările mele sunt ridicate. Îmi doresc ca echipa naţională să joace un fotbal cât mai frumos, precum şi să câştige două din cele trei meciuri din grupă.

Da, voi merge la toate cele trei meciuri ale României din grupa din care face parte.

Aş prefera România. Iar în caz că nu, mizez pe Portugalia.

 

Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties

► Cred că vom pierde toate cele trei meciuri.

Nu, nu voi merge la niciun meci.

Pariez că Franţa va câştiga.

Adrian Mihai, cofondator şi CEO FAN Courier

► Mă aştept la un fotbal de calitate, la nivelul impus de acest campionat, eveniment sportiv unde ajung cei mai buni din Europa. Am urmărit evoluţia echipei noastre naţionale până în acest punct şi mă bucur că au reuşit să reînvie în noi speranţa şi mândria. Le doresc băieţilor noştri să aibă cel mai bun parcurs posibil la EURO 2024 şi să joace cu gândul că milioane de români îi vor susţine necondiţionat indiferent în ce colţ al lumii s-ar afla.

Mi-ar fi plăcut să pot fi acolo, în tribune, măcar la un meci, să simt emoţia şi să îi încurajez însă, din păcate, nu pot ajunge la niciun meci de la EURO 2024. Cu siguranţă voi fi în faţa televizorului la fiecare meci al României.

Desigur că sper că România va ajunge pe podium - în peste 25 de ani de antreprenoriat am învăţat că lucrurile pot lua întorsături la care, de multe ori, nu avem nici măcar curajul să ne gândim, aşa că voi trăi cu această aşteptare până la final. Îmi doresc ca băieţii noştri să ajungă cât mai sus în competiţie, să facă meciuri de bună calitate, să arate că avem fotbalişti foarte buni şi o echipă bună, sudată, performantă. Dacă ne uităm pe tabloul general şi ne imaginăm acum confruntarea din teren, pare că Germania şi Franţa vor domina competiţia.

 

Marina Popescu, director general Floria

► Echipa României este într-o grupă accesibilă şi putem să sperăm la o calificare în fazele eliminatorii.

Nu, dar ne facem stoc generos de îngheţată şi popcorn şi urmărim meciurile în familie, cu mic şi cu mare.

Anglia cred ca va câştiga trofeul.

 

Rudi Vizental, CEO ROCA Investments

► Aşteptarea mea este de a readuce acel sentiment de mândrie naţională pe care l-am trăit în anii 1990. E drept că cel mai uşor acest sentiment se naşte din victorii, dar poate veni şi în urma unui joc bun, a unei atitudini admirabile sau un spirit de echipă unic. De ce nu, chiar şi comportamentul unor suporteri excepţionali poate naşte acest sentiment.

Merg, după ce ieşim din grupe.

Mi-ar plăcea să câştige Anglia, pentru pasiunea pe care o au suporterii lor pentru fotbal, pentru campionatul lor excepţional şi pentru că au ratat incredibil titlul în urmă cu 4 ani.

 

Andrei Gemeneanu, cofondator şi managing partner Morphosis Capital

► Să trecem de grupe, ar fi un pas imens către o nouă Generaţie de Aur.

Da, cu băieţelul meu de 11 ani la România vs Belgia.

Nu ştiu, nu mă pricep deloc la fotbal. În mod naiv, sper România!

 

Dragoş Militaru, managing director, Kandia Dulce

► Să se califice din grupă în fazele eliminatorii.

Plănuiesc să merg la meciul România-Ucraina.

Cred că va câştiga Franţa sau Olanda.

 

Radu Berevoescu, general manager & senior commercial director East Balkans, PepsiCo

► Am aşteptări mari de la echipa naţională a României la EURO 2024. Îmi doresc ca jucătorii noştri să evolueze cu determinare şi pasiune pe teren. Sper să vedem o performanţă cât mai frumoasă, care să ne aducă bucurie.

Voi merge la meciul României cu Slovacia. Voi susţine echipa noastră la fiecare meci şi voi urmări cu entuziasm fiecare partidă, sperând să realizăm o performanţă cât mai frumoasă.

În afară de România, voi susţine echipa Angliei – cred că fotbalul şi fanii englezi merită să câştige un trofeu cu echipa naţională. Cel mai important pentru mine este să vedem un fotbal de calitate, bazat pe fair-play şi cu faze memorabile, iar ideal ar fi ca România să câştige.

 

Despina Ponomarenco, preşedinte BREC

► Născută în 1980, sunt încă vii pentru mine amintirile de la World Cup 1994 şi euforia meciurilor Generaţiei de Aur de la acel campionat. Îmi doresc să joace cu dăruire şi să fie o echipă în adevăratul sens al cuvântului.

Din păcate, nu. Le vom urmări de acasă, dar nu vom ezita să sărbătorim în stradă. Îi povestim deseori baiatului nostru, care practică fotbalul cu multă pasiune la cei 10 ani ai săi, despre cum se ieşea în stradă pentru a sărbători victoriile naţionalei. Sperăm să avem astfel de motive şi în această vară.

La casele de pariuri favorita este Anglia, noi sperăm la un rezultat cât mai bun pentru România. Uite, ăsta exerciţiu de imaginaţie, cum ar arata vara lui 2024 dacă am câştiga Euro? O petrecere continuă, probabil! Indiferent cine va câştiga, sper să fie o finală spectaculoasă, cel puţin cum a fost cea de la ultima ediţie a World Cup.

Călin Ile, senior partner Premium Hospitality şi preşedinte de onoare FIHR

► Aştept că România să joace frumos, să lupte până la ultima picătură de energie şi să facă fericiţi miile de suporteri din tribună şi pe cei de acasă. Dacă vor fi şi rezultate, cu atât mai bine. Cred că putem face 4 puncte la Euro şi ne calificăm mai departe.

Voi fi prezent la cele 3 meciuri din grupe. Sper să mai putem discuta şi despre meciul 4 pentru că ne vom califică din grupe.

Cred că e momentul Angliei. Are un lot extraordinar şi aş paria pe ei de data asta.

 

Bogdan Jianu, senior brand manager Bergenbier

► Avem încredere în Echipa Naţională şi sperăm să păstreze aceeaşi atitudine încrezătoare din preliminarii. Ne dorim să intre în teren fără emoţii, să se bucure de fotbal şi de fiecare minut petrecut la Euro, aşa cum vor face toţi suporterii din tribune şi de acasă.

Voi susţine Echipa Naţională şi de acasă, dar şi din tribune pentru că voi fi prezent la primul meci al României din grupe. Voi fi în galben alături de tricolori, împreună cu alte mii de suporteri prezenţi în Germania şi alte sute de mii care vor urmări meciul la televizor.

Desigur, îmi doresc să avem parte de cea mai frumoasă surpriză, iar România să aibă un rezultat fantastic. Greu de spus anul acesta, voi ţine cu fotbalul, cu echipele care vor da totul pe teren!

 

Horia Cardoş, CEO Agroland Business System

► Sper să facem o figură frumoasă şi să reuşim calificarea în primele 16 echipe, mai sus e mai dificil.

Din păcate, nu, nu am timp. Avem multe proiecte în această perioadă.

Favorite sunt Germania, Franţa şi Anglia.

 

Mauricio Mesa Gomez, country manager Cordia România

► Mă bucur că România este calificată la un turneu final după 8 ani, iar aşteptările mele de la echipă la EURO 2024 sunt, în primul rând, să o văd jucând cu bucurie şi încredere. Şi, bineînţeles, sper să se califice din faza grupelor şi să ajungă în fazele superioare ale competiţiei.

Cu siguranţă voi urmări la televizor meciurile României şi Spaniei, dar nu voi putea merge efectiv acolo.

Sper ca învingătoarea să fie Spania şi aş vrea să văd şi România între primele patru.

 

Daniel Donici, cofondator Artesana

► Mă aştept ca echipa României să treacă de faza grupelor, cu un pic de noroc şi concentrare, şi poate chiar ajungem şi în optimi.

Nu mergem la niciun meci, în schimb am programat un cantonament organizat de FC Barcelona în Italia pentru mijlociul nostru Darius, în prima parte a lunii iulie, pare că vom contribui la vitorul naţionalei României! Nu suntem sau nu eram (foarte) microbişti, în schimb acum asistăm amândoi cu sufletul la gură la meciurile lui Darius la şcoala de fotbal Rapid.

Eu văd Germania ca favorită, fiind şi gazda, ştiu că Anglia e favorită „la pariuri”, cu 25% şanse, iar Germania abia pe 3 după Franţa, dar mai cred şi că surprizele sunt posibile.

Ovidiu Bucătaru, CFO Agricultorul-Panimon

► Cred că România are experienţa, motivarea şi talentul la nivel de grup pentru o calificare în optimi.

Da. La meciul cu Slovacia, împreună cu Horia, băieţelul meu de 9 ani, dorind ca experienţa să fie întregită de miza calificării, fiind ultimul meci.

La nivelul valorii jucătorilor precum a motivaţiei mizez pe Anglia cu Bellingham în prim-plan.

 

Sergiu Gorban, CEO şi acţionar Transylvania Invest

► Să ajungem cât mai departe, cel puţin să jucăm în sferturile de finală.

Nu.

Portugalia (e răpunsul tatălui meu, eu doar ştiu că joacă România la EURO)

 

Oana Pascu, fondatoare Complice.ro

► Mi se pare mult spus aşteptari pentru că personal nu am făcut nimic pentru echipă pentru a avea aşteptări sau pretenţii. Dar, ca orice roman, cred, mi-aş dori să trăiască la maxim fiecare moment pe teren, să dea tot ce pot şi să inspire celor de acasă bucuria de a face sport.

Din păcate, nu, dar ne gândim unde sa vedem meciurile pentru a simţi din plin atmosfera.

Dacă aş fi aşa vizionară, sigur mi-aş folosi abilităţile în business. Sper să câştige echipa care joacă cel mai frumos, şi ne oferă spectacol, emoţii şi... o experienţă de neuitat. Baietelul meu de 7 ani speră să câştige Argentina cu Messi. Este foarte trist ca Messi nu joacă. Aşa că, în lipsa lui, ţinem cu Spania.

 

Iulian Nedea, cofondator Simtel

► Ajungem în primele opt şi ne oprim acolo.

România-Slovacia, am bilet, sper să şi ajung.

Germania.

 

Horaţiu Didea, managing partner Workspace Studio

► Să lupte cu curaj. O calificare e peste aşteptările statistice, dar nu imposibilă.

La toate meciurile României din grupe.

Franţa

Ionel Burtea, fondator Abund Berry

► Să treacă de grupe.

Nu

Anglia

 

Dan Drăghici, cofondator Drăghici Dental

► De la România la EURO 2024, aştept să ofere un spectacol la fiecare meci. Sper să vedem jocuri captivante şi să ne bucurăm de performanţe remarcabile, indiferent de rezultate. Important este ca echipa să arate spirit de luptă şi pasiune pe teren.

Îmi doresc foarte mult să ajung la un meci din sferturile de finală alături de fiul meu, Călin, care are 9 ani. Ar fi o experienţă de neuitat pentru amândoi, să trăim atmosfera unui meci de un asemenea calibru împreună.

Conform statisticilor, Anglia şi Franţa sunt printre favoriţii principali, fiecare având cote egale pentru câştigarea trofeului. Alte echipe cu şanse mari includ Germania, Spania şi Portugalia, fiecare având o echipă puternică şi experimentată. Totuşi, la astfel de turnee, surprizele sunt mereu posibile şi oricine poate să strălucească.

 

Marian Ciupitu, director general Terano Construct

► Sincer, deşi Edi Iordanescu a reuşit să facă un grup puternic si unit din naţionala de fotbal a României, calitatea adversarelor pe care le întâlnim, jucătorii care activează în cele mai puternice campionate ale lumii spre deosebire de ai noştri, care joacă în echipe din Orientul Mijlociu, în România sau în diviziile inferioare ale campionatelor puternice, mă determină să cred că vom scoate, în cel mai fericit caz, un punct. Nu cred că forţa grupului va fi suficientă să ne impunem, dar nu ne pierdem speranţa.

Aşa cum bine ştim cu toţii este foarte dificil să procuri bilete la turneele finale. Din păcate, nici timpul şi nici răbdarea nu îmi permit acest lucru aşa că voi urmări, cu entuzism şi pasiune, prestaţia naţionalei României la EURO 2024.

Personal, cred că naţionala Franţei va câştiga EURO 2024.

 

Raluca Simion, product & marketing manager MerchantPro

► Să continue seria de rezultate pozitive din preliminarii şi să vedem ce iese din asta.

Mi-ar fi plăcut, dar avem propriul nostru sezon competiţional la birou, asa că rămâne să văd meciurile la TV.

Spania

 

Mircea Fulga, CEO Norofert

► Ieşirea din grupe cred că ar fi o performanţă de atins, având în vedere rezultatele din ultimii ani. România nu s-a mai calificat la un turneu final de la EURO 2016, iar lotul actual este într-o perioadă de reconstrucţie. Totuşi, cu o pregătire bună şi cu susţinerea fanilor, naţionala ar putea obţine câteva rezultate surprinzătoare.

Da, intenţionez să merg la toate meciurile României din grupă.

Principala favorită rămâne Franţa, actuala campioană mondială, care are un lot extrem de valoros şi experimentat. Totuşi, cred că Anglia are şanse bune să câştige turneul, având în vedere evoluţiile solide din ultima perioadă şi talentul jucătorilor săi.

Alexandru Samoilă, managing director Vitalis Consulting

► Cu toate că trebuie să fim conştienţi de nivelul nu foarte ridicat al fotbalului românesc, grupa în care am picat este o grupă din care cred că avem şanse să ne calificăm. Este foarte important să începem cu o prestaţie bună în faţa Ucrainei. Cred că o victorie în faţa Ucrainei ne-ar da un moral extraordinar. Dacă vom câştiga acel prim meci, cred că vom pierde în faţa Belgiei şi vom juca o calificare în faţa Slovaciei.

Din păcate, nu m-am mobilizat în timp util şi nu am luat bilete la meciurile României. (…) Dacă nu o să reuşesc să ajung la vreun meci al naţionalei, cu siguranţă că o să le urmăresc pe toate în faţa televizorului.

Chiar dacă specialiştii spun că Anglia şi apoi Franţa au cele mai mari şanse, eu cred că Germania va câştiga acest european.

 

Alexandru Lascăr, cofondator Stay Fit Gym

► Fiind un iubitor de fotbal încă din copilărie, cu tatăl fost fotbalist profesionist, am fost foarte apropiat de fenomen. Din păcate, încă trăiesc din amintirile echipelor din anii 2000 în care reuşeam meciuri bune. De această dată, probabil subiectiv, cred că România va face o figura frumoasă şi va reuşi să iasă din grupe şi ne va scoate în strada să celebram. Merităm o bucurie de acest fel.

M-am înscris pe site-ul UEFA pentru bilete, însă, din nefericire, nu am prins bilete. Nu o să ajung la meciuri însă o să mă organizez frumos cu prietenii ca să urmărim împreună.

Consider că Franţa are un lot excepţional şi are prima şansă la câştigarea EURO. Ar putea face două echipe separate şi ambele ar putea să se bată la câştigarea titlului. Dar poate România 2024 va fi Grecia 2004.

 

Andrei Popescu, general manager Freshful by eMAG

► Sunt optimist şi cred că vom prinde unul din primele 2 locuri ale grupei, avansând într-o faza superioară. Mi-aş dori să ajungă în primele 8 echipe ale competiţiei şi cred că este momentul să avem şi noroc. Mai mult decât atât, chipa noastră tricoloră este dornică să arate întregului continent că este unită, tânăra şi cu potenţial şi mai ales că au în spate zeci de milioane de suporteri în galben, care îi vor încuraja frenetic!

Nu, le voi vedea pe toate din Bucureşti, unele probabil alături de colegii din birou (fiind chiar în timpul programului), alţii alături de familie şi prieteni.

Mizez pe o finală Franţa-Anglia, iar Franţa va câştigă

 

Miron Radic, general manager Crama Liliac

► România poate fi una dintre surprizele pozitive ale turneului din acest an, deoarece echipa are foarte mulţi jucători talentaţi. Sunt sigur că vor trece de faza grupelor şi după aceea totul e posibil.

Din păcate nu voi putea merge la niciunul dintre meciuri, deoarece suntem ocupaţi cu noi proiecte şi ne pregătim pentru următoarea recoltă, dar cu siguranţă voi urmări meciurile cu prietenii la televizor.

Inima mea spune că va câştiga  Serbia, dar fiind realist cred că Franţa sau Germania sunt favorite.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet