ZF Supliment EURO

Supliment ZF UEFA Euro 2024 - Germania. Zeci de mii de români merg în Germania

14.06.2024, 09:39 Autor: Miruna Diaconu

Campionatul a epuizat cazările din oraşele gazdă. Germania, capitala fotbalului european pentru o lună, va primi cel puţin 30.000 de suporteri români în perioada meciurilor  Cererea pentru biletele de avion a crescut cu circa 50% pentru perioada EURO faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Pentru o lună, Germania va fi capitala europeană a fotbalului, unde vor participa mulţi suporteri ai fotbalului. Organizaţia Germană de Turism nu are estimări privind numărul celor care vor participa la meciurile din Campionatul European, însă cazările din oraşele gazdă au fost deja epuizate.

Oraşele gazdă promit un adevărat festival al fotbalului în afara terenului, astfel că municipalităţile s-au organizat pentru a ţine diferite festivităţi şi activităţi în jurul stadioanelor dedicate celor care vor participa la meciuri.

De la meciurile naţionalei nu vor lipsi nici suporterii români, mai ales după ce România a lipsit de la ultimul campionat european, fiind aşteptaţi peste 30.000 de români care să participe la cele trei meciuri ale echipei naţionale a României.

Campionatul se va desfăşura în perioada 14 iunie - 14 iulie şi va avea loc în zece oraşe din Germania. Naţionala României, care s-a calificat la EURO după opt ani, va juca trei meciuri, împotriva Ucrainei, Belgiei şi Slovaciei, în 17 iunie, 22 iunie şi 26 iunie.

Bucuria calificării la EURO a României s-a tradus aproape instant în rezervarea biletelor de avion, chiar dacă încă nu erau puse în vânzare biletele pentru meciuri. Naţionala va juca în Munchen, Koln şi Frankfurt, oraşe către care există zboruri din Bucureşti şi Cluj, în special.

După calificarea României din noiembrie anul trecut a avut loc tragerea la sorţi, în data de 2 decembrie, când au fost stabiliţi adversarii naţionalei şi oraşele în care vor avea loc meciurile. Suporterii români nici nu au stat pe gânduri şi, în aceeaşi zi, au apărut primele rezervări ale biletelor de avion pentru al doilea meci jucat de România, potrivit datelor agenţiei de turism Vola.ro. Pentru celelalte meciuri au fost rezervate bilete în zilele următoare tragerii la sorţi.

Cererea pentru biletele de avion a crescut cu circa 50% pentru perioada EURO faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Vola a vândut cu 48% mai multe bilete pentru perioada EURO 2024 compa­rativ cu acelaşi interval de timp din 2023, în timp ce pentru rutele către aeroporturile din apropierea locaţiilor în care va juca România avem o creştere cu 488%. Cele mai multe persoane au ales să înceapă călătoria din Bucureşti (74%), Cluj-Napoca (10%) şi Sibiu (6%)“, a spus pentru ZF Claudia Tocilă, director de marketing la Vola.ro.

Calificarea României la Europene a reprezentat pentru unii operatori aerieni şi o modalitate de a face business. Wizz Air, cel mai mare operator aerian de pe plan local după numărul de pasageri, a introdus rute speciale între Bucureşti şi Cluj către oraşele unde va juca echipa naţională.

Wizz Air va opera, între 17 şi 27 iunie, 11 zboruri din Bucureşti şi Cluj către Munchen, Koln şi Frankfurt. Pe toate cele 11 zboruri, compania aeriană a pus la dispoziţie o capacitate de 2.300 de locuri, însă nu au fost toate rezervate.

UEFA a alocat fiecărei naţionale 10.000 de bilete pentru fiecare meci în care vor evolua. Aşadar, România a primit circa 30.000 de bilete pentru cele trei meciuri. Pe lângă acestea, suporterii români au mai avut şansa să cumpere bilete în publicul general al meciurilor.

Totuşi, suporterii români au mai avut o şansă să cumpere bilete la meciurile EURO 2024 înaintea tragerii la sorţi a grupelor turneului final, aşa că este posibil să apară români şi în publicul general de la meciurile jucate de naţională.

Pentru UEFA EURO 2024, vizitatorii internaţionali din cele zece oraşe gazdă din Germania se pot aştepta la un program variat care atrage atât pasionaţii de cultură, cât şi pe cei de fotbal. În cooperare cu EURO 2024 GmbH, un joint venture între DFB şi UEFA pentru organizarea turneului, DZT motivează potenţialii călători în Germania să exploreze locaţiile şi împrejurimile, pe lângă vizitarea meciurilor de fotbal, şi astfel să-şi prelungească şederea

Mai mult, oraşele gazdă vor organiza adevărate festivaluri în jurul stadioanelor pentru a oferi o varietate de activităţi turiştilor.  Campionatul de fotbal ar putea duce la o creştere a numărului de turişti străini ajunşi în Germania.

 

Meciurile în care va evolua naţionala României şi biletele vândute către suporterii români:

Primul meci, România - Ucraina, va avea loc în Munchen pe data de 17 iunie - 9.531 de bilete

Al doilea meci, Belgia - România, se va juca în Koln pe data de 22 iunie - 9.300 de bilete

Al treilea meci, Slovacia - România, va avea loc în Frankfurt pe 26 iunie -  9.089 de bilete

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet