ZF Transilvania

70% din lucrările de infrastructură ale parcului Eurobusiness Oradea sunt finalizate, proiect de 79 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu

27.09.2012, 16:52 179

Municipalitatea Oradea derulează un proiect european în valoare totală de circa 79 mil. lei (în jur de 18 mil. euro), din care 30,7 mil. lei (circa 7 mil. euro) reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă solicitată, pentru dezvoltarea parcului industrial Eurobusiness din municipiu.

Până în prezent 70% din infrastructura de afaceri a parcului industrial din Oradea a fost realizată, urmând ca diferenţa să fie finalizată până în luna februarie a anului viitor. Lucrările de infrastructură se referă la reţeaua de termoficare, alimentarea cu apă şi canalizare, drumurile din parcul industrial, reţeaua telefonică şi internet, precum şi cele care privesc montarea reţelei electrice.

Proiectul ''Crearea unei infrastructuri de afaceri în municipiul Oradea şi asigurarea cu uitilităţi publice a parcului industrial Eurobusiness Oradea-etapa I'' a primit finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 4 - ''Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local, Domeniul de intervenţie 4.1 - ''Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională şi locală''.

Execuţia de lucrări a fost demarată în luna noiembrie a anului trecut. Parcul industrial Eurobusiness, aflat în proprietatea primăriei Oradea, are o suprafaţa totală de circa 121 de hectare (din care o suprafaţă de 27 de hectare este ocupată de utilităţi).

Facilităţile acordate de municipalitate, pentru cei care vor investi în parcul industrial Eurobusiness, constau în scutirea de la impozitului pe teren şi clădiri. Printre investitorii mari instalaţi deja în acest parc se află producătorul american de echipamente şi servicii pentru industrie şi telecomunicaţii Plexus, furnizorul italian de componente pentru infrastructura telecom şi industria auto Faist Mekatronic sau firma sud-coreeană Shinheung Electronics, unul dintre furnizorii Samsung, şi recent grupul american Emerson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO