ZF Transilvania

Aeroportul din Iaşi a accesat două proiecte europene de 19,7 mil. lei pentru modernizare

Aeroportul din Iaşi a accesat două proiecte europene de...

Autor: Laurentiu Cotu

23.11.2022, 18:01 372

Aeroportul Internaţional Iaşi, subordonat Consiliului Judeţean Iaşi, a câştigat două proiecte europene în valoare totală de 19,7 mil. lei (aproximativ 4 mil. euro) pentru creşterea gradului de siguranţă. Primul proiect are o valoare de aproximativ 9,7 mil. lei şi vizează mai multe achiziţii de utilaje şi de echipamente necesare creşterii gradului de siguranţă şi de securitate pe aeroport. Cel de-al doilea proiect, în valoare de 10 mil. lei, prevede achiziţia unor echipamente video care să asigure protecţia perimetrală a aeroportului. Ambele proiecte urmează să fie finalizate până la sfârşitul lui 2023.

Aeroportul Internaţional Iaşi ocupă al treilea loc în clasamentul celor mai mari aeroporturi din ţară după numărul de pasageri înregistraţi în primele şase luni din acest an, conform datelor Asociaţiei Aeroporturilor din România. Aeroportul din Iaşi a înregistrat 690.000 de pasageri în primele şase luni ale acestui an, ceea ce înseamnă depăşirea cu peste 10% faţă de nivelul din perioada similară a anului 2019.

Pentru anul acesta este aşteptat un trafic total de 1,5 milioane de pasageri, peste nivelul din 2019, când aeroportul a fost tranzitat de doar 1,3 milioane de persoane. Anul trecut, aeroportul din Iaşi a intrat pentru prima dată în top 3 aeroporturi din ţară, ultima poziţie fiind ocupată în mod tra­diţional de aeroportul din Timişoara, pe pri­mele două locuri fiind aeroporturile Otopeni şi Cluj.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO